Pinkki glitterhame ja muita iloisia yllätyksiä Marks & Spencerillä

-Kaupallinen yhteistyö, Marks & Spencer

Minulla on ystäviä, jotka pyytävät minua vaateostoksille kanssaan sanoen, että "sinä aina osaat ehdotella sellaisia vaatteita, joihin en itse vilkaisisikaan ja sitten ne aina osoittautuukin tosi hyviksi". Koin itse samanlaisia fiiliksiä viime torstaina osallistuessani Marks & Spencerin Porvoon myymälässä Oman tyylin löytöretki -tapahtumaan.

Kuten jo kevään tapahtumissakin, niin myös tällä kertaa sain stailausnäytöksiin päälleni yhdessä M&S:n pukeutumisasiantuntijoiden kanssa valitut vaatteet. Minulla on noissa tilanteissa aina sellainen asenne, että haluan kokeilla jotakin itselleni uudenlaista enkä siksi torppaa suoralta kädeltä hulluimpiakaan ehdotuksia. (Ja senhän tietää miten siinä käy, keväällä luovuin mm. kielteisistä periaatteistani valkoisia farkkuja kohtaan.

Tällä kertaa tyylini rajoja koeteltiin pinkillä kimalluksella, pliseerauksilla ja itselle hyvin harvinaisella helman pituudella.

Ensin hihitytti ihan hirveästi, mutta sitten kun kaveriksi puettiin jotain tuttua ja turvallista, niin minähän kuulkaa aloin ihan lämpenemään. 

Pinkit, hameeseen mätsäävät huulet, bikerrotsi ja yksinkertainen kashmirneule ovat niin minua itseäni, että vieraampikin vaate sulautuu mukavasti joukkoon. Loaferit kun vielä vaihtaisi vaikkapa kiiltonahkamaihaireihin, niin tuntisin oloni asussa jo ihan täysin omakseni. 

Tässä sama rotsi Mariannella pitsimekon kanssa. Toimii! 

Stailausnäytöksissä puhuimme Mariannen kanssa mm. siitä, että hyvä tapa kokeilla omaksua tyyliinsä uusia juttuja, on yhdistellä niitä ensin joidenkin omien lempivaatteiden kanssa, jotka tuntuvat todella omilta ja turvallisilta. Jos kiskaisee kerralla päästä varpaisiin ihan uutta ja vieraantuntuista vaatetta, voi tuntea olonsa liian epävarmaksi. Mutta, kun vaikkapa yläosa on ominta itseä, on helpompi totutella ihan uudenmittaiseen hameeseen tai itselle outoihin housunpuntteihin. 

Minulle sitä tuttuuden tunnetta asuun tuotiin simppelillä mustalla kashmirneuleella, se kun on yksi oman talvipukeutumiseni kulmakivistä. Lämmin ja unelmanpehmeä kashmirneule on varmasti yksi syksyn ja talven monikäyttöisimmistä vaatteista. Itse yhdistän niitä niin farkkujen kuin vaikkapa paljettihameenkin kanssa.

Ja kun pakkanen alkaa kunnolla paukkua, voi ohuita kashmirkerroksia pukea helposti useamman päällekkäin ilman, että olo on topattu. Ja ehdottomasti paras juttu näissä M&S:n kashmirvaatteissa on se, että ne ovat konepestäviä. Halleluja! Nyrkkipyykkiä vihaava neuleaddikti kiittää.

Kaltaistani kashmirtyttöä ilahduttikin kovasti Marks & Spencerin laaja neulevalikoima. O- ja V-aukkoisten puseroiden ja poolojen lisäksi myynnissä on useita erilaisia neuletakkeja, niin pitkiä kuin lyhyitäkin. Myös väriskaala on kattava. Itseäni jäi hieman kutkuttelemaan pitkä vaaleanharmaa neuletakki, täytyy ehkä ensi viikon Helsingin reissulla käydä sovittelemassa sitä vielä uudelleen.

Eihän oikeasti lainkaan hullumpi kokonaisuus loppujen lopuksi? Itse ainakin tykästyin tuohon hameeseenkin mitä enemmän sitä päivän mittaa peilistä aina katselin. Sain nuo vaatteet päivän päätteksi itselleni ja taidankin seuraavaksi kokeilla hameen yhdistämistä mustaan pitsipuseroon. Ainakin tuossa mallinuken päällä pitsihihainen neule näytti kivalta.

Siinä missä pukeutumisneuvojilta saa hyviä vinkkejä oman tyylin rajojen venyttämiseen, on ammattilaisesta apua myös vaatteideen koon valinnassa. Minullakin oli sekä neuleesta että hameesta ensin päällä isommat koot, mutta kanssani vaatteita valinnut Taiju pisti minut kokeilemaan pienempiä kokoja.

Ja oikeassahan hän oli, neule oli hameen kanssa parempi hieman niukkana ja omalle vartalolleni hameenkin pliseeraukset menivät lantiolta kauniimmin, kun valittiinkin yhtä kokoa alkuperäistä pienempi hame. Hyvä muistutus siitä, että ei kannata tuijotella niitä kokolappuja liian tiukasti. Kuvissa minulla siis neuleesta koko UK18 ja hameesta UK16.

Tapahtumassa oli mukana myös bloggaajakollega Tiia, Minäkö keski-ikäinen -blogista. Tiia pyörähteli lavalla esittelemässä syksyn takkivalikoimaa. Vaikka M&S:n valikoimista löytyi takkiosastolta kyllä väriäkin (bongasin ainakin oranssia, vihreää ja sinistä), niin tykästyttiin molemmat näköjään takeissa vaaleanharmaisiin sävyihin.

Erilaisia harmaita takkeja ja myös liivejä näkyisikin myymälässä paljon. Todella raikas vaihtoehto niille ainaisille mustille syystakeille ja harmaaseen on kuitenkin yhtä helppo yhdistellä värikkäitä asusteita kuten vaikka hattuja ja hanskoja.

Huikean päivän päätteeksi Marks & Spencerin tuotteet tarjosivat minulle vielä yhden yllätyksen. Vaikka olenkin heidän liikkeissään paljon shoppaillut, niin alusvaateosaston olen ohittanut vähän ylimalkaisesti sillä oletuksella, että ei niiden koot riitä mulle kuitenkaan.

Porvoossa kuitenkin päädyin juttelemaan aiheesta myyjän kanssa ja hän kannusti minut epäilyksistäni huolimatta sovituskoppiin. Ja kuinka ollakaan, löysin useammatkin itselle sopivan kokoiset rintaliivit. Yhdet olivat niin täydelliset ja kauniit, että päädyin ostamaankin, vaikka en varsinaisesti liivien tarpeessa ollutkaan. Kuva valitsemistani liiveistä löytyy Instasta!

Rintaliiveissä löytyy osassa malleista kokoja jopa H-kuppiin saakka ja ympärysmittojakin bongasin 100 cm saakka. Ja mikä parasta, liivien hinnat liikkuivat myös isompien kokojen kohdalla 25-50 euron haarukassa. Omat 44,95 € maksaneet rintsikat tuntuivatkin lähes ilmaisilta, kun on tottunut maksamaan omista tissivehkeistään aina lähemmäs satasen.

Suosittelen siis ehdottomasti tutustumaan tarkemmin myös M&S:n alusvaateosastoon, kun myymälään seuraavan kerran menet. Kokopolitiikka voi yllättää iloisesti myös monet meistä, jotka olemme tottuneet kiertämään kaukaa ketjuliikkeiden rintaliivirekit.

kuvat: minä ja Laura Iisalo


25 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ensin ajattelin, että ompas tätimäinen hame, mutta hyvänen aika toihan on kiva! Näinpä sitä huomaa kangistuneensa vanhoihin kaavoihin. Ja ikinä en olis arvannut, että vekkihame voi näyttää noin hyvältä muunkin mallisen kuin siron vartalon päällä! Taidan itsekin käydä vastaavanmoista joskus kokeilemassa!

  Ja noista liiveistä. Just tällä viikolla olin kaverin mukana M&S:n alusvaateosastolla, ja tottuneesti siinä vaan hiplailin kaikenlaisia kauniita liivejä ajankulukseni, eihän mulle koskaan noista mitään löydy. Mutta ans vaan, uskaltauduinpa ait kuitenki sovittamaan yksiä perusliivejä, ja hyvänen aika! Koskaan ei oo halvat perus-vaateliikkeen liivit menneet päälle! G-kuppi oli just siinä ja siinä, periaatteessa oli hyvä liian isolla ympäryksellä, mutta pienempiä ympäryksiä kun ei siitä liivistä sillä hetkellä ollut niin annoin olla. Saattaa olla, että pienemmällä ympäryksellä se kuppi ei enää riitä. Mutta varmana käyn paremmalla ajalla tutustumassa heidän valikoimaansa! Hintaa ei ollut kuin 27euroa! Mä jaksan äimistellä tätä ihan hirveästi:D Eli menkää kaikki! Kokeilkaa!:D Musta olis aivan mahtavaa, ettei isorintaisen tartteis aina maksaa itseensä kipeeks liiveistä!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Se on toi  hameen mitta mikä tekee sen täti-fiiliksen, mutta eihän pinkki glitter hamonen nyt voi olla ihan kauhean tätimäinen! 😀

   Toisinaan kannattaa kyllä kokeilla päälleen vähän pöljiltäkin tuntuvia vaatteita, saattaa löytyäkin yllättäviä uusia suosikkeja.

 • mmiu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  M&S:stä löytyy myös hoikille, isotissisille rintsikoita, koska niitä saa alkaen 60 cm:n ympärysmitalla 🙂 Usein ympärysmitat alkavat pienemmissäkin kuppikoissa vasta 75 cm:stä. 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Jes! Tosi hyvä juttu, että valikoimaa on sinnekin suuntaan. Tuntuu, että ison kuppikoon + pienen ympäryksen omaavat naiset ovat liiviostoksilla vieläkin huonommassa tilanteessa kuin muut isorintaiset.

 • Juha
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tuo neule sopii sinulle tosi hyvin!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   olen täysin samaa mieltä!

 • pellavasydämen Mervi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nyt on kyllä ehkä ensimmäisen kerran sanottava että ei. Ei. Vanhan rouvan hame vuosien takaa. Ja kun sulla on niin hyvän näköiset jalat ettei niitä saisi piilottaa… sitähän sää kysyit?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no mutta eihän hyvän näköiset kintut tarkoita, että ne tarttis koko ajan esillä olla. Ja käytänhän mä kesällä maksimekkojakin.

  • Vierailija
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Sori, mutta ihan kamala hame…ja mielipiteitähän riittää.

   • Veera
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Niin, mut aattele miten hienoo on, että sun ei tarvii siihen pukeutua!

    • Vierailija
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     no, olipa tympee kommentti!

     • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      Ai mä olin tympee, kun koitin etsiä asiaan positiivisen näkökulman? 😀

 • Vipellys
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä kyllä ottaisin sut Veera stylistiksi! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Oikeesti mä en kyllä osaa pukea muita kuin just ja just itteeni. 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heippa! Hyvältä näytti hame ton rotsin kanssa, muuten ehkä pikkusen tätimäinen :). Mutta ehkä mäkin oon hitaasti lämpiävää sorttia :D. Onko odotettavissa, että tuut joskus Jyväskylän Marks et Spencerille, kun oon huomannut, että oot useamman kaupungin M&S:ssä vieraillut? Tuun ehdottomasti sua moikkaamaan jos näin on, oot nimittäin kyllä niin mun suosikkibloggari :)!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ei ole nyt ainakaan tiedossa jatkoa myymäläkiertueelle. Taisi keväällä olla Tyylin löytöretki Jyväskylässä ja silloin paikalla oli muistaakseni Nelliina.  Mut olis kyllä kiva, jos vielä tulisi jatkoa!

 • Selja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jee, kiitos kashmir-vinkistä! Jotenkin en olisi osannut lähteä M&S:ltä etsimään, mutta nytpä osaan 🙂 Hame on makea, ei ehkä tyypillisintä sinua mutta vaihtelu virkistää!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiva, että vinkistä oli hyötyä! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Yläosa on rock! – mutta alaosa… tätihame ja lättäkengät. Ou nou!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ei oo pinkki kimallus tätiä! 😀

 • Tiia K
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oli mahtavaa tutustua ja olet niin ihana tyyppi. Lavalla poseeraamista en voinut muuta, kuin ihaillen katsella. <3 Toivottavasti pian treffataan uudelleen. <3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Samoin, kiva oli tutustua. Ja hienostihan sinäkin siellä pyörähtelit! 🙂

 • Lissu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minä oon kans yllättynyt iloisesti tuolla alusvaateosastolla 😊 Riittävän selkeät mainokset mut sinne ohjasi. En olisi ollenkaan osannut kuvitella, että pienellä ympäryksellä ja isoilla aakkosilla sieltä löytyisi sopivaa. Mutta niin vain löytyi, ja todella edullisesti siihen nähden mitä pikkuliikkeissä on tottunut maksamaan.

  Ja seuraavalla Helsingin reissulla käyn päivittämässä alusvaatteet tuolta.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Juu, itsekin olen tottunut pulittamaan liiveistä aina vähintään 80 €, niin noi M&S:n rintsikat tuntuu ihan ilmaisilta! 😀

 • iloa syksyyn..
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tämä on parasta  antia tässä  lehdessä vastaukset  kommentteihin  saa nauruhepulin aikaiseksi  hitsi  jos jostain tulen  hyvälle  tuulelle niin tästä  blogista  kiitti .heheh

Post A Comment