Vaatekaapin kaksi uutta tulokasta

Eilen päälle osui parikin ihan uutta vaatetta. Ensin mulla oli asussa vielä toiset housutkin, jotka myös uudet, mutta totesin kesken päivän, että kietaisupaita kaipasi parikseen tiukemman alaosan kuin ensin jalassa olleet joggerssit.

Harmaa college-matskua oleva takki kiinnitti torstaina muotinäytöksessä huomioni, kun näin sen kanssani lavalla olleen mallin päällä. (Voit kurkata kuvan muotinäytöksestä TÄÄLTÄ) Väliajalla pitikin sitten heti suunnata kakkoskerrokseen kyseistä vaatetta sovittelemaan. Just sattui onnekseni olemaan yksi takki kokoa 46 ja se oli ihan passeli.

 Takin merkki Betty Barclay ei ole itselleni aiemmin sen kummemmin tuttu kuin että olen silmäillyt tarjontaa juurikin Ratsulassa. Minulla on kuitenkin ollut BB:sta kuva hieman sellaisena täti-merkkinä, joten en ole älynnyt valikoimaan paremmin syventyä. Tämäkin helmi olisi varmasti jäänyt löytämättä, jos ei olisi osunut silmään muotinäytöksessä.

housut-S.T.I./pusero-Lindex/takki-Betty Barclay/kengä-Ten Points/laukku-Zara/korvikset-Anette Ahokas Design (saatu)

Takilla tarkenee nyt vielä hetken aikaa ihan ulkonakin, mutta se on niin ohut, että menee sitten talvemmalla hyvin ihan sisäkäytössä. Mielsin sen siis melko monikäyttäiseksi vaatteeksi ja siksi varsin hyväksi hankinnaksi. Materiaali tekee takista rennon, mutta mallinsa puolesta se on sopivan skarppi. Helppo siis yhdistää vaikka mihin.

Asun toinen uusi tulokas on takin alta pilkottava viininpunainen pusero, joka on peräisin Lindexiltä. Samaa paitaa löytyy myös mustana ja kokoja on saatavilla XXL:ään saakka. Itselläni koko XL. Olen oikeasti todella ilahtunut Lindexin uudistuksesta, jossa erillinen Generous-osasto katosi ja isoja kokoja tuotiin tarjolle isosta osasta vaatteita. Paljon kivempi kompata ihan koko kauppa kuin vaan yksi läskinurkkaus.

Pistin myös vaatteita sovitellessani merkille, että useammassakin vaatteessa koko XL oli itselleni iso ja L koko sopivampi vaikka aiemmin kaikki Lindexin L-kokoiset ovat olleet järjestään minulle pieniä. Ehkä siis jotain pientä muutosta tapahtunut kokopolitiikassa yleensäkin. Kannattaa siis rohkeasti sovitella muutakin kuin just sitä kokoa mitä tottunut tuosta puljusta käyttämään.

 


Tags:
,
22 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Koot vaihtelevat merkeittäin tosi paljon. Aina sovitettava. Sinä olet kuvista katsottuna hieman hoikistunut eli eipä ihme jo äksällät isoja 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kuule, mitäpä jos ihminen vaan näyttää pikkusen erilaiselta eri kuvissa ja eri vaatteissa. Tympii nämä viime aikojen ilahtuneet hoikistumiskommentit, joita on tullut useampiakin.

   • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Olipas äreä vastaus.

    • Veera
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     Voi että. Vallan hirveää. Eihän bloggaaja saisi koskaan muuta kuin kiitellä! 😀

   • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Miks ihmeessä tympii? Onko se mielestäsi loukkaus?

    • Veera
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     Mun mielestä painon kommentointi mihinkään suuntaan ei ole millään tavalla tarpeellista. Enkä nyt puhu vain itsestäni, vaan ihan yleisesti. Mua tympii ylipäätään se ilmiö, että ajatellaan että kaikki maailman naiset on ihan onnesta soikeena, jos niille kommentoidaan että ne näyttää hoikemmalta kuin aiemmin. Tympii ylipäätään kaikenlainen toisten ihmisten painon kyttääminen. 

     • AnnaEve
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      Aamen. Tosin meikä muutti ruokavaliota juuri – ihan omasta tarpeesta, jotta pysyisin terveenä. -15 kg. Oon edelleen iloisesti kokoa 42/44 ja nätti ku mikä, edelleen. Veerakin on!

     • Vierailija
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina! Aika paljon juttua vaatekoosta tässä blogissa, jopa tässä postauksessa. Vaatekoolla ja painolla on yhteys. Eli kuulepa, en sinuna ottaisi henkilökohtaisesti asiaa enkä tiuskisi, jos painon vaihtelu tulee puheeksi.

     • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      Niin.. Kun sen moton ideakin on just se, että paino vaihtelee joo, mutta mitä hiton väliä? Ja tässä ei ole nyt kyse henkilökohtaisuuksista vaan siitä, että mä en ylipäätään ymmärrä miksi kenenkään missään koskaan pitäisi kommentoida toisen ihmisen lihomisia tai laihtumisia. Se että kirjoitan täällä vaatteista ja kerron sen kokolapun numeron, ei tee asiasta yhtään relevantimpaa.

     • Vierailija
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      Painaessani alle 55 kiloa useat tukevassa kunnossa olevat kollegat pitivät asianaan kommentoida painoani ikävään sävyyn. Tänä päivänä kun katson kuvia tuolta ajalta, näytän aivan helvetin hyvältä. Sittemmin lihoin jopa 75 kiloon eli useita kiloja ylipainon puolelle.

      Viime talvena laihduin äkkiä viisi kiloa erittäin lyhyessä ajassa ja erittäin ikävien asioiden takia. Kommentit hoikistumisesta ja hoikistuminen itsessään 63 kiloiseksi (hinnasta huolimatta) olivat suurin piirten ainoa positiivinen asia enkä tosiaankaan loukkaantunut. Voi kuulostaa pinnalliselta mutta siihenkin on ihmisellä oikeus.

      Sen olen oppinut, että ylipainoisena minä saan olla rauhassa kommenteilta ja ylipaino on tabu. Useimmille naisillehan on helpotus, jos ympärillä on pulskia naisia. Sinä päivänä kun naiset oppivat kehumaan toisiaan ja lakkaavat hyökkäämästä toisten naisten kimppuun, maailma muuttuu naisille paremmaksi. Ps. Jos joku sanoo sinun hoikistuneen, se on mitä luultavammin kehu. Ei piikki aiemmasta painosta.

     • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      No, minä todellakin toivon, että naiset oppii kehumaan toisiaan jostain muista asioista kun siitä että joltakin on (ehkä) kadonnut vähän rasvaa. Jos vaikka keksittäis jotain merkittävämpiä kehumisen aiheita.

     • Vierailija
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      Mulle näyttäytyy tää niin, että aihe on bloggaajalle arka, kun reagoi niin miten reagoi. Jos paino ei todella merkkaa mitään, ei varmaan huomaa koko painoon liittyvää kommenttia. Sama tilanne jos ihminen kehuu kampaajakäynnin jälkeen jonkun hiuksia upeiksi ja tämä henkilö loukkaantuu, koska ajattelee, että kehuja miettii että aiempi tukka oli kamala eikä siinä ollut kehuttavaa.

     • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      Tämä on aina se helpoin tulkinta, jos bloggaaja tekee mitää muuta kuin vaan kiittelee kommenteihin. Mutta en mä edes vaivaudu enää vääntämään rautalangasta miksi tämä painon kommentointi voi olla ärsyttävää (se on eri asia kuin loukkaava), vaikka ei oma paino olisikaan arka asia.

     • Vierailija
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      Mä oon seurannut tätä blogia jo vuosia, mutta nyt on todella alkanut tympiä bloggaajan reaktiot kommentteihin. Luulis JO 34-vuotiaan osaavan ottaa kommentit ”ammatillisesti”..tai ainahan voi lopettaa koko paskan pitämisen!

     • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      ”Kiitos kovasti mielipiteestäsi. Arvostan sitä kovin.” Näinkö ois parempi? 😀
      Aina voi myös lopettaa koko paskan lukemisen.

 • Tiutau
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mua taas Lindexin uudistus ei oikein innosta. Nyt saa ravata koko kaupan läpi ihmettelemässä niitä paria tankoa, jossa sattuu olemaan merkintä isommista koista. Musta se oli vaan kätevää, että ne isot koot oli omana kokonaisuutena. Ehkä sit iloitsen, kun jokaisesta vaatteesta on kokoja sinne isoihin asti.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No ikinä ei varmasti tulla olemaan tilanteessa, että kaikista vaatteista olis kokoja skaalalla XS-XXL, kaikki vaatteet ei vaan kaikkiin kokoihin taivu. 

 • AnnaEve
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moi Veera! <3 Oisko tää sun väripaletti? https://3.bp.blogspot.com/-8VBHkgtMzy4/UFD1ZNsnynI/AAAAAAAAGeA/5czeVytqq

  Löysin juuri omani, siksi oon niin innostunut näistä.. 😀

  http://cardiganempire.com/2012/08/color-analysis-3-degrees-of-warm-rich….

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Pitääpä tutustua tarkemmin!

 • hannamariavv
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oon itekin todella fiiliksissä tuosta Lindexin uudistuksesta! Oli ihana käydä mamman kanssa shoppailemassa kun ei tarttenut kummankaan suunnata erikseen generouspuolelle vaan voitiin sovitella samoja vaatteita 😀 Oon kattellu tuota paitaa kanssa, nimimerkillä ostin just kaks samaa neuletta eri värissä. Hups. Minkä sille voi kun ne on niin hyviä.

  hanna

  http://www.hannamariav.com

 • EL
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen ihan samaa mieltä tuosta painon kommentoimisesta! Aivan tarpeetonta puoleen tai toiseen. Se on henkilökohtainen juttu, eikä kuulu kenellekään ulkopuoliselle. Ihmeesti vain naiset tosiaan haaskaavat aikaansa kyttäämällä toistensa lihomisia ja laihtumisia, ihan kuin ei olisi mitään tärkeämpää ajateltavaa.

  Ja toisekseen huomasin myös, että XXL oli Lindexillä liian iso, ja XL sen sijaan minun kokoni. Tykkään tosi paljon siitä, että normimalliston vaatteita saa isokokoisina, koska erikoiskokomalliston puitteissa aika harvoin on tullut mitään, mikä miellyttäisi omaa silmää. Hommasin Lindexiltä taannoin pari mekkoa ihan vain siitä ilosta, että olivat niin nättejä.:)

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Veeran eka kommentti on totta. Nyt kun kuvia vertaa myöhempiin.

Post A Comment