Noin viikon asu ja hillitön kipukohtaus

Tiedätte varmaan fiiliksen, kun jotkut vaatteet vaan tuntuu niin täydellisiltä, että niihin haluaa pukeutua päivästä toiseen eikä raskisi edes pyykkiin välillä päästää. Tässä olis nyt just sellanen asu. Siitä lähtien, kun sain nämä Nanson Keto-nimiset trikoohousut käsiini, tai siis jalkaani, ja kiskoin kaveriksi kashmirneuleen, en olisi halunnut muuta enää pitääkään. 

Ohuet trikoohousut ovat ensivilkaisulla ja kosketuksella todella kovasti pyjamahousujen oloiset ja ehkäpä juuri siksi niin ihanat. Huikea kuosi ja voimakkaat värit tekevät housuista kuitenkin näyttävät. Ja kokonaisuushan on toki osiensa summa, joten kotihousufiilis karisee, kun valitsee trikoon seuraksi muita vähän ns. arvokkaamman oloisia materiaaleja.

Yksi valituksen aihe mulla housuista kuitenkin on, nimittäin vyötärökuminauha joka oli jo ekan käyttökerran jälkeen kaksinkerroin sellaisena ohuena "klimppinä". Tiedän toki, että siellähän se vatsamakkaroiden välissä menee kurttuun esimerkiksi istuessa, mutta kyllä silti mietityttää, että onko ihan täysi mahdottomuus saada aikaiseksi sellaista kuminauhaa, joka pitäisi muotonsa. 😛

Tämä viikonloppu on ollut jo tähän mennessä aivan mahtava. Mulla on pitkästä aikaa sellanen hetkellinen rento ja stressitön fiilis. Perjantaina nukuin pitkään ja tein vaan vähän töitä. Myöhemmin vuorossa oli viikon kohokohta, eli nykytanssitunti ja sen jälkeen ilta jatkui saunaillalla parhaan ystävän kanssa. Katsottiin tippa linssissä Vain Elämää -esityksiä, juotiin viiniä ja mun muru leipoi iltapalaksi herkullisia juustoleipiä.

Sama rento meininki ja stressitön oleilu on jatkunut tänään. Näin päivällä mun ystävää, iltapäivällä käytiin shoppailemassa Tommin kanssa (vaatteita hänelle, ei minulle tällä kertaa!) ja iltapäivä jatkui vierailulla anopin luona missä näimme myös kummityttöämme ja hänen pikkusiskoaan. Olen pysytellyt poissa sähköpostista, en ole avannut ainuttakaan duunihommaa, en kalenteria enkä to do -listojani. Palaan niiden kaikkien pariin vasta huomenna illalla. Mun on pakko opetella ottamaan näitä ihan todellisia vapaapäiviä useamminkin ja aikatauluttamaan töitäni fiksummin ja stressittömämmin.

Ilta toi kuitenkin vähän ikäviäkin tunnelmia viikonloppuun, kun mulle iski ihan hirmuinen kipukohtaus rintarangassa olevan fasettilukon (tai useamman) vuoksi. Noin tunti meni pahimmassa kivussa kieriskellessä. Kaulaan sattui, keuhkoihin pisti, hengitys oli hankalaa, oksetti ja närästi. Tommin suorittama kevyt rangan painelu ja pyyherullan päällä rullailu auttoivat onneksi ihan pahimmasta yli, mutta edelleen olo on aika huono. Pitää jatkaa jumppailua huomenna ja fyssarille sain ajan keskiviikoksi, mutta yötä vasten tarvitsee varmaan napata lihasrelaksantti, jotta saa nukuttua.

Tää on vaiva, joka onneksi pysyy aina pitkiä jaksoja kurissa liikunnan avulla, mutta muutaman kerran vuodessa tilanne äityy aina niin pahaksi, ettei omat keinot enää auta. Silloin voi mennä pahimmillaan viikko tai parikin päivittäisessä polttavassa kivussa jonka kanssa eläminen on melkoista itkua ja hammasten kiristystä. Apua haetaan tässä kohtaa sitten luottofysioterapeutin pakeilta ja mm. akupunktiosta.

Onko kellään mitään muita hyviä hoitovinkkejä tähän vaivaan? Saa jakaa kokemuksia kommenttiboksissa!

housut-Nanso / neule -Ellos */kengät -Ten Points / nahkatakki – Saki / laukku -Cambridge Satchel Company / korvikset -Anette Ahokas Design (saatu)

 

-Kaupalliset linkit merkitty tähdellä (*) –


Tags:
,
21 Comments
 • Tui
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aaaah, ollaan kuolattu vaimon kanssa näitä samoja housuja ja nyt kun näen ne sun päällä niin ostopäätös varmistui, on ne saatava!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Lämmin suositus!

 • helipaulan
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Meillä on sellainen n.20cm paksu joogarulla. Se lattialle selkärangan suuntaisesti niin, että pääkin lepää rullan päällä. Kädet vaakatasoon lattialle hartioiden tasalle ja tässä maataan niin kauan, että pystyy rentoutumaan. Alussa tuskaa, mutta tekee kyllä gutaa!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Pitää kyllä hankkia sellanen rulla, sitä on niin moni kehunut!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Fasettilukko vaivaa myös täällä parasta aikaa, hassu sattuma. Viikon jo kestänyt ja tuntuu etteu mikään auta. Tällä kertaa ei onneks oo niin paha kuin viimeksi, silloin oli just samoin hengittäminenki tuskaa. Pitäs saada aika fyssarille, mutta mä oon niin huono siinä. ”Kyllä tää tästä” hoen itelleni ja silmissä sumenee kun oikein repii. Sain työkaverilta kipukoukun lainaan, ei huono!!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mulla tää on pahimmillaan niin kaameeta, että ei tuu mieleenkään ajatella, että ”kyllä tää tästä”. En vain yksinkertaisesti kestä tätä oloa ja repivää kipua kaukalla montaa päivää. Ihan pakko päästä fyssarille. Mut kipukoukku on kyllä vielä kokeilematta!

 • Tepsii!
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Keppijumppaa (puinen harjanvarsikin käy), keppi taakse yläselkään keskelle ja veivaavia, pyörittäviä liikkeitä sivuilla, kädet kepissä, kuten melonnassa. Vähän vaikea selittää…Ohjeet antoi fasettilukkoa ja sen hoitoa tutkinut lääkäri.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mun pitäis kyllä lisätä keppijumpan määrää elämässäni ihan yleisestikin. Hyvä kun muistutit. Taidan heti hakea kaapista mopinvarren!

 • PiP
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oletko jo kokeillut Perskindol -nimistä kipugeeliä? Saa apteekista, Sokkarilta jne. Se on mulla auttanut pahoihin niska-hartia ja polvikipuihin.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Jotain muita kipugeelejä olen käyttänyt, mutta ei niistä ole oikein tässä tilanteessa apua.

 • satu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Harvat lääkärit tietävät ihmisen liikkuvuudesta riittävästi. Itse käyn 3 kertaa vuodessa osteopaatilla joka käsittelee kireät lihakset ja sen jälkeen manipuloi nikamat auki. Olo on kuin lentoon lähtisi jokaisen kerran jälkeen. Tällaisesta käsittelystä ei ole mitään haittaa rangalle, päinvastoin. Säännöllisyys on ainoa toimiva keino. Usein ihmiset unohtavat hoitaa itseään kun ensimmäisen kerran jälkeen on jo niin hyvä olo. Itselläni on todella kova fitnessrulla, aika lyhyt ja siinä on erilaisia pintoja. On hyvä kapistus lihaskalvojen käsittelyyn mutta myös yläselän nikamat naksuvat iloisesti kun rullailee. Se maksaa prismassa n. 20€. Ja koska se on kova, niin se ei menetä muotoaan. Joskus jos lukko yllättää töissä ym, niin takvutan selkääni jonkun tuolin selkänojan ylitse että naksahtaa. Toisinaan vaan makaan lattialla polvet rinnalla ja keinun. Tsemppiä. Osteopatia on mahtavaa! Myös jotkut fyssarit tekee manipulaatio hoitoja.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mullakin pienet lukot lähtee just tolleen tuolin selkänojan yli taivutellen tai lattialla vatsarutistuksia tehden. Mutta sitten kun menee tähän tosi pahaan ja kivuliaaseen jumiin, ei enää tunnu onat keinot auttavan. Mut tota rullaa mä en vielä omista, ihan vaan joskus salilla kokeillut. Ehkäpä sen voisin hankkia. Ja osteopatia menee kokeiluun myös!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Liian isot tissit ja ylipainoa

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Oo, mikä harvinaisen tarkkanäköinen huomio!
   Sä oot ilmeisesti sitten sitä mieltä että fasettilukko ei koskaan iske normaalipainoiseen? 😀

   • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Harvemmin.

 • fani
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minusta just sopivat ihanalle Veeralle

 • MMinne
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos! Tämäkö se mun vaivani on, rintarangan fasettilukko! On nyt pari kertaa vaivannut, ekalla kerralla ajattelin, että sydänkö tässä prakaa, kun meni vasemmalta ihan jumiin ja hengittäminen oli hankalaa. Mutta lihasjumiksi sen sitten arvelin, kun pahimmasta kipupisteestä pääsin yli. Toisella kertaa tuli myös yllättäen ja veti olon huonoksi ja sen jälkeen oli pari päivää melko jumissa..
  Teen päätetyötä, mikä varmasti ei auta tähän vaivaan, mutta liikun kyllä paljon ja melko monipuolisesti, tosin se venyttely. Siitä ei varmaan haittaa olisi..;) Rulla multa löytyy, pitänee käyttää sitä enemmän, yleensä auon sillä vain jumissa olevia pakara/reisilihaksia. Toi osteopaatti alkoi kyllä itseäkin kiinnostamaan..

 • Piippi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jäsenkorjaus. Kaustislainen (näitä on harvassa) tai kalevalainen (näitä on paljon). Toisilla vaan on oireettomampi selkä kuin toisilla. Lohdullista on, että meille kaikille tulee ikää vuosi vuodelta aina lisää 😊.

 • Riikka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kaksi tennispalloa sukkaan ja sukka kiinni. Mene lattialle makuulle ja laita pallot rangan molemminpuolin ja rullaa. Sillä aukeaa lukot. Teen itse tätä päivittäin fasettilukkojen takia.

 • elluriina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hienot pöksyt! Nansolla on muutenkin tänä syksynä tosi kivoja vaatteita.
  Toivottavasti kivut ja vaivat pian hellittävät! Paranemista siis!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Suosittelen myös jäsenkorjausta. Jäsenkorjaajalta yleensäkin voi saada apua moneen liikuntaelinvaivaan, joita lääkärit hoitaisivat kipulääkkeillä. Hämmästyksekseni olen huomannut, että moni ei ole koskaan kuullutkaan jäsenkorjauksesta, kun itselle se on tuttua lapsuudesta asti.

Post A Comment