Syksyn parhaat nilkkurit

-Postaus sisältää kaupallisia linkkejä-

Vielä jokunen vuosi sitten syys- ja talvikenkien ehdoton suosikkimallini oli kaikki erilaiset prätkäbuutsit solkineen. Nyt eteisen kenkätelineeseen katsoessani sieltä nousekin esiin monta paria venykkeellisiä Chelsea-nilkkureita bikereiden hautauduttua jonneki kaapin perälle.

Kuten kuvasta näkyy niin leopardia, glitteriä ja punaisen sävyjä tuosta Chelsea-kokoelmastani jo löytyy, mutta aina välillä sitä kaipaisi ihan mustiakin perusnilkkureita, joten olen viime aikoina selaillut nettikauppoja sillä silmällä.

 

 

1. Pavement / 2. Vagabond, Amina / 3. Cashott / 4. Pavement / 5. Vagabond, Amina

Mutta vaikka ajatuksissani onkin ns. perusnilkkurit, niin ehkä tämä kyseinen malli on pikkusen liiankin perus ja tylsä mun makuun tälleen mustana. Kyllä se kaipaisi vähintään tuon kiiltonahan tikkauksineen tai sitten tuollaisen hieman kuvioidun nahan kuten noissa nro 5. Vagabondin nilkkureissa.

Mulla on siis joku aivan ihmeellinen tunnemaailma kenkien suhteen ja tylsät mustat peruskengät on sellainen erityinen ahdistuksen aiheuttaja. Oikein karmii ajatus, että olisi vaikkapa suoralahkeiset housut ja niiden alta pilkottais vaan tuollaiset ei minkään näköiset mustien kenkien kärjet. Se ois vähän niinkuin ei olis kenkiä ollenkaan. 😀

 

1. Ilse Jacobsen / 2. Hope

Tiirailin siis muitakin malleja ja päädyinkin itse asiassa jo tilaamaan Booztilta nuo Ilse Jacobsenin glitter-kärkiset nilkkurit, mutta palautukseen lähtivät sitten loppujen lopuksi. Kengät oli ihan tosi ihanat jalassa ja tuo glitterin pilkahdus teki niistä tavallaan ihan minun näköiset, mut siltikin ne oli jotenkin tylsän näköiset mun jalkaan. Ne näytti jalassa jotenkin väärällä tavalla siroilta. En osaa yhtään selittää, mutta ei siis tullut sitä tunnetta, että tässä ne ois ne oikeat, joten ei tullut kauppojakaan.

Noissa Hopen tukevakorkoisissa nilkkureissa taas näyttäis ainakin kuvan perusteella olevan jotenkin ihan hirveästi asennetta ja niissä on näennäisestä tylsyydestään huolimatta jotenkin oikeanlaista ilmettä. Mutta… sitten se suuri mutta.. ne maksaa lähemmäs 400 €!! Ihan niin kovasti mä en nyt mustia nilkkureita himoitse. 

1. Bianco / 2. Vagabond, Saida / 3. Vagabond, Mandy / 4. Vagabond, Marja / 5. Vagabond, Mandy

No mutta sitten päästinkin ihan uusiin ajatuksiin, kun toissapäivänä Jyväskylän Sokoksella satuin ihan ohimennen sovittamaan tuota Vagabondin teräväkärkistä Mandy-mallia. Ai hitto miten hyvät jalassa ja miten raikkaalta näyttikin pitkästä aikaa tuollainen kärki kaikkien pyöreiden vuosien jälkeen. Jalkineesta oli tarjolla myös konjakinruskea versio, eikä sekään kyllä hullummalta näyttänyt. Peilailin kenkiä ihan hirmuisen pitkään ja tuumailin, mutta jäivät vielä kauppaan, sillä näidenkin kohdalla vaivaa pikkuisen se tylsyys. Kaipaisin ehkä jotain pientä säpinää tuohon nahkaan. Ihan mielenkiintoisia teräväkärkisiä vaihtoehtoja löytyi kyllä kun hetken selasi. 

Nuo Vagabondin kiiltävät Saidat olisivat pintamatksunsa puolesta mun mieleen, mutta en nyt kaipaa noin korkeaa korkoa. Voisi siis ehkä tilata sovitukseen nuo Vagabondin Marjat, jos ei missään kaupassa tule livenä vastaan. Mutta kyllä tuo Mandy on myös vielä kisassa mukana.

Tiedän, että vika ei ole kengissä. Vika on minussa. Kun kenkäkaappi pursuilee paljetteja, glitteriä, leopardikuosia, kiiltonahkaa ja värejä, niin yksinkertaisen tyylikkäät mustat nilkkurit tuottavat hieman päänvaivaa ja vierauden tunnetta. 😀

Että voi olla kengät toisinaan vakava asia.

 

 


3 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei, 

  tosiaan näyttävät aika tylsiltä nuo mustat perusversiot, ja koska olen itse paininut samantyyppisen ongelman kanssa, eli haluaisin jotkut vähän spessummat ja punaiset 😀 niin olisiko sun mahdollista esitellä tämä ei-tavisten nilkkureiden osio kenkäkaapistasi? Saisi helposti vähän ideaa 🙂 Sulla on aina tosi kivoja (onpa laimea sana) kenkiä, kirppiksillä on monesti harmittanut, kun oma jalka on pari kokoa isompi niin en ole päässyt apajille 😀

 • Iso- Iita
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moi! Tykkään blogistasi, vaikka olenkin ihan eri ikäryhmää. Kengissä minulla on ongelmana iso jalka, kokoa 41 – 42. Osaatko neuvoa nilkkureita, jotka tekisivät jalan sirommaksi ja ne pitäisi myös olla matalat.

 • Aa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jollei malli/termi ole vielä tuttu, niin vilkaiseppa sellaiset kuin jodhpur-kengät. Kyllä, ratsastuskengät. 😀

  Etsin itselleni nimittäin tuollaisia chelsea-mallisia nilkkureita, nahkaisena ja edullisesti. Yhdet aivan ihanat ruskeat löysin, hintaa 169 €… Toki ne olivat myös goretexiä, mutta silti. No money, no honey. Vastikään ratsastusharrastuksen uudelleen aloittaneena olen katsellut paljolti varusteita sillä silmällä (hurjasti kaikkea uutta ja vain 16 vuodessa…) ja mieleen jäi nuo jodhpurit. Pienen alehaukkailun jälkeen omistin vastaavat hankaiset kengät alle 40 eurin. Oh joy.

  Toki jodhpureista löytyy myös aivan upeita ja arvokkaita kenkiä, itselleni jäi mieleen aivan mielettömät käärmeennahkakuosiset versiot. Niillä cowboy karauttaa varmaan auringonlaskuun. Itse karauttaisin tanssilattialle!

Post A Comment