Reissuterkut Riikasta

Terveiset Riikasta! Saavuin tänne maanantai-iltana osallistuakseni Lingerie Industry Forum in Latvia -tapahtumaan. Luvassa on postauksia ihan itse asiastakin (mm. kuvia alusvaatenäytöksestä ja vinkkejä kivoista alusvaatebrändeistä), mutta tähän väliin tällainen random-kuvapostaus kuluneen päivän tunnelmista.

Ihanaa, kun saa olla kolme yötä putkeen samassa hotellissa! Purin kaikki vaatteetkin matkalaukusta ihan kaappiin saakka tämän "pitkän" oleiluni kunniaksi. Hotellini on varsin viihtyisä Mercure Riga Centre.

Ehdin eilen tekemään pikaisen kierroksen vanhassa kaupungissa ja bongasin sieltä eräästä latvialaisia tuotteita myyvästä design-putiikista nuo hempeät nahkaiset sulkakorvikset. Pääsivät korvaan heti tänään.

Tämä on ensimmäinen visiittini Riikassa ja ensivaikutelmani on varsin positiivinen. Ihanan näköisiä rakennuksia täällä ainakin on!

Tänään päästiin mm. tutustumaan Latvian vanhimman alusvaatevalmistajan, Rosmen tehtaalle. Oli todella mielenkiintoista nähdä millaisin työvaihein liivit siellä valmistuvat. En ollut osannut edes ajatella miten tarkkuutta vaativaa käsityötä alushepenemme ovatkaan. Jos liivimerkki Swegmark on teille tuttu, niin mm. heidän tuotteensa valmistetaan tuolla Rosmen tehtaalla! 

Tehtaan lisäksi kiersimme useammankin merkin liikkeet. Laitan näistä kuvia ja tärppejä ihan omaan postaukseensa!

Kun virallinen ohjelma oli ohi, vietin hetken kauppoja kierrellen. Tämä Mohito-nimisen merkin neuletakki jäi hieman mietityttämään.. Että pitäisikö se huomenna ennen lähtöä vielä hakea. Harmillisesti vaaleanpunaisesta versiosta oli oma kokoni loppu molemmista myymälöistä joissa vierailin. Mutta harmaa olisi kyllä myöskin varsin hyvä.

Minulle sattui matkakosmetiikan kanssa pieni kömmähdys, kun läträsin naamaani Make Up Foreverin meikkivoide-näytettä, josta en urpo lukenut ainesosalistaa. Iltapäivällä alkoi silmänympärykset kutisemaan ja polttelemaan ja silloin vasta tajusin lukea incin. Se mun vihollinen methylisothiazolinonehan se siellä luurasi!

Kuvasta ei ihan hirmuisen hyvin näy, mutta silmänaluset ja luomet on ihan turvoksissa ja punaisilla laikuilla ja koko naama on hieman turvoksissa. Meikkivoide ehti kuitenkin olla iholla lähes kahdeksan tuntia, joten tässä vielä jännityksellä odotan, että paheneeko oireet aamuksi. Saattaa esim silmäluomet vielä turvota ihan kunnolla. 

Olen ottanut illan ihan rennosti hotellilla. Kävin alakerran spa-osastolla tunnin kuumakivihieronnassa (taivaallista!) ja sen jälkeen rentouduin vielä lisää höyrysaunassa ja poreammeessa.

Ilta jatkui Netflixin äärellä How to get away with murderin kakkos tuottista katsellessa. En jaksanut lähteä edes illallisen metsästykseen tuonne tihkusateeseen, mutta onneksi on huonepalvelu. 

Rauhoitin kutiavaa naamaani kosteuttavalla naamiolla. Ja kyllä, luin tuoteselosteen hyvin tarkkaan ennen kuin vedin kauhumaskin naamalleni. 😀 Onnekseni hieman viilentävä naamio tosiaan hillitsi kutinaani ja rauhoitti ihoa.muutenkin 

Illalliseksi salaattia kanalla ja pekonilla, jälkkäriksi omenapiirakkaa ja palanpainikkeeksi lasillinen valkoviiniä. Kaikki tämä maksoi yhteensä n. 15 €. Että eipä kannattanut lähteä sateeseen rämpimään. 

Varsin mukava päivä ja etenkin rentouttava ilta siis tänään. Huomenna mulla on vielä aamupäivä aikaa kierrellä vähän kaupunkia ennen kuin lennän iltapäivällä takaisin Helsinkiin. Ehdottomasti voisin tulla Riikaan uudelleenkin!

 

-Matkan järjesti ja kustansi Investment and Development Agency of Latvia (LIAA)-


12 Comments
 • Anna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ehdottoman hyvä villatakki! Varmasti ois monikäyttöinen eli kantsii hakee mukaan! 😄

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Alan olla vähän samaa mieltä… 😀

  • Vierailija
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Samaa mieltä! Istuu sinulle kuin hanska!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tälleen randomisti, mut miksei mun netflixissä oo HTGAFM:in toista tuotantokautta!? Tahdon!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No mut näkyyköhän tää mulle nyt siks kun oon Latviassa enkä Suomessa… Kauhee jos en näe noita loppuja jaksoja enää kun palaan kotiin!!! 

 • Mauku
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiinnostava postaus! Pidän peukkuja, että naamanturvotus helpottaa. Samalla vinkkaan, että Riika taipuu hassusti, kuten siika, eli terveisiä Riiasta! 🙂 http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/227

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Höh! Se kuulostaa ihan hölmöltä!! 😀 😀

 • Sariska
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Todellinen klassikko tuo kaunis ja ryhdikäs harmaa neule, istuu vielä tosi nätisti sinulle! Ja taskut on aina plussaa, etenkin jos käyttää hameen/mekon kanssa, joissa harvemmin taskuja 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Oli se hankittava… 😀

 • Ebb
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hae ihmeessä tuo neuletakki kaupasta mukaan jos vaan ehdit, oli erittäin ryhdikkään näköinen ! Harmaa ei kuulu omiin lempiväreihin (sanon aina että vie kaikki värit mun naamasta) mutta sun päällä näytti oikein hyvältä ! Harmaa kateus siis iski 😉 Riikassa en ole koskaan käynyt ja nyt kyllä mielenkiinto heräsi. Nauti loppu reissusta !

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei! Tiedätkö saisiko tuota neuletakkia verkkokaupasta? Ihastuin siihen kovasti😊

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   En mä edes tiedä onko merkillä verkkokauppaa tai jos on, niin toimittaako suomeen, kun itse tosiaan törmäsin ihan vaan sattumalta kyseiseen kauppaan tuolla reissussa.  Varmaan tuon Mohiton nettisivuilta löydät tarvittavan infon.

Post A Comment