Mokkanahkainen kameralaukku

-Kaupallinen yhteistyö Olympuksen kanssa-

Bucket-laukkuja on viime aikoina näkynyt joka puolella, joten aivan täydellistä, että myös Olympus nappasi kiinni tähän trendiin ja suunnitteli kauniin mokkalaukun kamerakamoille. Kaunis ulkomuoto on PEN-kameroissa tärkeä asia ihan siinä missä tekniset ominaisuudetkin, eikä kauniita kameroita halua piilottaa rumiin laukkuihin, joten Olympuksen Fashion Accessorien -mallisto on osoittautunut suureksi hitiksi.

Olen itsekin esitellyt jo aiemmin tämän elegantin mustan nahkalaukun ja metalliväreissä kimaltelevat clutchit.

Malliston uusimpia tulokkaita ovat siis tämä mokkanahkainen Bucket Bag, josta on saatavilla myös vihreä versio sekä neljässä värissä löytyvät mokkaiset Camera Outfit -runkosuojat. Sain laukun itselleni joulukuun alussa, joten olen ehtinyt testailla sen tilavuutta ja toimivuutta jo useampaan kertaan. Kamera sujahtaa pehmusteiden väliin vaivattomasti ja sisustaa on helppo muovata mieleisekseen. Mitä väriin tulee, niin raikas sininen onkin aivan uusi väri kokoelmiini, joten laukku on tuonut ihan uutta ilmettä moniin vanhoihin asuihin. 

Laukku itse on tosiaan pehmeätä mokkaaa, mutta se kätkee sisälleen kameralaukkuihin kuuluvat kunnon pehmusteet. Tarrojen ansiosta väliseiniä voi siirrellä omien tarpeidensa mukaan tai napata vaikka jonkun väliseinän pois, jos on itselle tarpeeton. Kamera ja linssit pysyvät siis laukussa napakasti paikoillaan kovemmassakin menossa ja pehmusteet suojaavat tarvikkeita laukun joka puolelta.

Mitä taas itse laukun suojaamisen tulee, niin mokkanahan ollessa kyseessä, kannattaa ehdottomasti käyttää suojasuihketta!

Laukku sulkeutuu nahkanauhalla solmimalla ja olkahihnan pituutta on tarvittaessa mahdollista säätää. Pienet ja melko huomaamattomat metalliosat ovat kullan väriset.

Mikäli tarkoitus on kantaa vain mahdollisimman paljon kamerakamaa, niin laukku imaisi sisäänsä vaivattomasti esimerkiksi seuraavanlaisen setin: PEN E-PL7-runko, jossa kiinni kittilinssi 14-42 EZ + linssit 25 mm 1.8, 45 mm 1.8, 75mm 1.8 ja 9 mm body cap lens. Sivuun sujahti vielä korttilompakko ja puhelin. Mikäli matkasta pudottaa vaikkapa tuon isoimman 75 mm linssin, vapautuukin jo aika iso tila joillekin muille tärkeille tavaroille.

Siinä missä kovempi nahkalaukku sopii kokonsa puolesta selkeästi PEN-rungoille, niin omien kokeilujeni perusteella tämä Bucket Bag -passaa myös O-MD E-M10 (mk2) rungolle. E-M10:n kanssa sain pikaisella testillä mahtumaan laukkuun yllä olevan kuvan mukaiset kamat, eli runko + kittilinssi, 45 mm, 75 mm, 9 mm, lompakko ja puhelin. Enemmän järjestelemällä olisi tulos voinut olla vielä toisenkinlainen. Mutta iloisia uutisia siis O-MD-omistajille!

Tästä jo kerran aiemmin nähdystä asukuvasta saa hieman paremmin hahmotettua laukun koon. Melko näppärän kokoisesta veskasta siis kyse! Voin sanoa, että aika moni laukku on saanut käytössä väistyä näiden Olympuksen laukkujen tieltä, sillä mukana kulkee useimmiten jotain kamerakampetta ja nämä nyt vaan ovat niin tyylikkäitä asusteita, että niitä kantaa mielellään.

 

 

 


5 Comments
  • nallevee
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Puhut kirjoituksessasi kameran ulkomuodosta ja tärkeydestä, mikä lienee meille miespuolisille kuvauksen harrastajille usein toissijaista. Itselleni se on kuitenkin varsin tärkeää ja PEN-kameroissa on se hyvä puoli, että niihin saa adaptereilla liitettyä monien eri järjestelmien optiikoita. Minulla on neljä eri ”penikkaa” useita adaptereita. Niinpä olen päässyt kuvaamaan esimerkiksi klassisilla Exaktan objektiiveilla myös digitaalisesti. Niillä syntyy mukavaa retrojälkeä ja vanhat objektiivit näyttävät uusien runkojen nokassa todella hienoilta. Ainoa miinus on tietenkin käsitarkennuksen käyttö, mutta se on hyvä taito opetella.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mullekin se kameroiden ulkomuoto on toissijaista mun työkamojen kohdalla, mut näissä vapaa-ajan vehkeissä on kyllä kiva, että myös näyttävät kivoilta ja että voi kuskata mukana nättiä laukkua eikä mitään tylsää perinteistä kameralaukkua. 

      Itse en olekaan kokeillut PENien kanssa vielä mitään muita kuin heidän omia linssejään, mutta valokuvaajien foorumeilla kyllä nähnyt aika mageita kuvia kun käytetty jotain ”retro”linssejä. Kiinnostaisi kyllä ehkä hieman testailla..

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Yllättävän kapea hihna tuossa laukussa…kyllä nuo kamera plus kamat varmaan jotain kuitenkin painavat…

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Punnitsin laukun noilla kamoilla ja se oli about 1,5 kg.  Että ei se nyt normaalista naisten käsilaukun sisällöstä kauheasti heitä. 😀

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Itselle ainakin tuollakin painolla olisi liian kapea tuo hihna, jos joutuu vähänkin enemmän kantelemaan olkapäällä. Mutta nättihän tuo on ja upea väri.

Post A Comment