Kotimaisia neuleita luonnonmateriaaleista

-kuvissa näkyvä huivi saatu-

Kävin tammikuun lopulla juttukeikalla niin kiinnostavassa yrityksessä, että siitä sietää ehdottomasti vinkata täällä blogissakin. Köyliössä toimiva Kaino on vuonna 2010 perustettu neuleyritys, jonka kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan alusta loppuun saakka heidän omissa tiloissaan täällä Satakunnassa. Tuotteissaan Kaino käyttää ainoastaan puhtaita luonnonmateriaaleja; merinovillaa (mulesing-vapaata) ja kampapuuvillaa. 

Kainon valikoimissa on paljon erilaisia neulepuseroita, mekkoja, legginssejä, neuletakkeja ja huiveja. Tuotteet ovat suurimmaksi osaksi naisille suunattuja, mutta joukkoon mahtuu myös joitakin lasten ja miesten tuotteita. Bongasin juuri Instagramissa Ville Niinistön päältä Kainon orava-kuvioisen neuleen

Kyselin keikalla tietenkin kiinnostuneena Kainon kokopolitiikasta, että mantaisiko heidän tuotteensa mahtua myös meille runsaamman kokoisille mimmeille. Useimpia tuotteita on saatavilla kokoon XL saakka ja mittataulukkoja vilkuilemalla voisin veikata sen olevan juurikin aika passeli koko itselleni. Legginseissä voisin mahtua myös kokoon L.

Kaltaistani 46-48 kokoista isompienkaan ei kuitenkaan kannata heittää heti kirvestä kaivoon mikäli Kainon neuleet kiinnostaisivat, sillä he kertoivat mielellään tekevänsä myös isompia kokoja tilauksesta. Koska kaikki tuotteet tosiaan tehdään ihan alusta saakka käsin pienellä porukalla, on heidän helppo reagoida asiakkaiden toiveisiin. 

kuvat Kainon verkkokaupasta

 

Työkeikalla kun olin, niin en tietenkään ehtinyt alkaa vaatteita sovittelemaan, mutta ikuisena neulemekkofanina myymälästä löytyi kyllä monta kiinnostavaa tuotetta. Esimerkiksi tuo hempeän värinen, puuvillainen Sydänkäpy-tunika olisi aivan herkku. (ei vaan tainnut olla tuota väriä enää nettikaupassa jäljellä… 🙁 ) Myös kollaasissa oikealla näkyvä vetoketjullinen neule-bomberi näytti kivalta ja monikäyttöiseltä. 

Kainon vaatteita saa heidän verkkokaupastaan ja siellä onkin tällä hetkellä menossa juuri talvi-ale, jossa kaikki tuotteet ovat vähintään -30% alennuksessa. Itse kuitenkin ajattelin, että täytyy kyllä joku kerta, kun saan auton jostain alleni, lähteä ajelemaan Köyliöön käymään heidän myymälässään ja sovitella sitten kamppeita ihan ajan kanssa. Sitten saisin blogiinkin aiheesta kuvamateriaalia. 

Yksi ihana Kaino-tuote minultakin kuitenkin jo löytyy, sillä saimme toimittajan kanssa molemmat valita itsellemme mieluisan värisen Kaino-talvihuivin. Teitä ei varmaan hirveästi viime aikojen valossa yllätä, että päädyin tuohon herkkään vaaleanpunaiseen. 😀 Lenkin mallinen huivi on puoliksi merinovillaa ja puoliksi kampapuuvillaa, joten se on miellyttävä sekoitus lämpöä, pehmeyttä ja mukavuutta. Huivia on saatavilla myös kepeämpänä täysin puuvillaisena versiona! (Lisää värejä täällä)

Käy ihmeessä lukemassa myös Kaino-keikaltamme syntynyt, minun kuvaamani, juttu TÄÄLTÄ.


4 Comments
 • xl
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oho! Kerrankin merkki, jonka XL on XL. Itsekin käytän tuota kokoa, ja on tosi ärsyttävää, että XL:n rinnanympärys on joku 98 välillä. Pitääpä tutustua merkkiin paremmin!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joo, min iloitsin ihan samaa, että näyttäis jopa oma yläkroppakin mahtuvan tuohon kokoon! 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kainot ovat kauniita ja kestäviä vaatteita. Ja mikä parasta, löytyy myös isoja kokoja!
  Suosikkini viime mallistosta on Neitokurki takki, se pidempi versio. Aivan ihana!
  Ps. Facesta löytyy myös Kaino vaatteiden kirppari.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Oo, hyvä vinkki! Kävin heti liittymässä kirppisryhmään. 🙂

Post A Comment