Ei työpaikkaa, ei yritystä – miten mä oikein tienaan?

-Kaupallinen yhteistyö UKKO.fi:n kanssa-

Minulla ei ole muutamia pätkiä lukuunottamatta ollut työpaikkaa enää yli kolmeen vuoteen, mutta minulla ei ole myöskään omaa yritystä. Töitä kuitenkin teen koko ajan ja tilille kolisee sen ansiosta liksaa. Mikäs tää kuvio sitten oikein on, jos ei ole työpaikkaa eikä yritystä?

Homman nimi on ns. kevytyrittäjyys. UKKO.fi on palvelu, joka mahdollistaa töiden laskuttamisen ilman omaa yritystä. Palveluun rekisteröityminen on ilmaista ja sen käyttö todella helppoa. Voit aloittaa palvelun käytön heti. Sovi työstä ja hinnasta asiakkaasi kanssa, hoida homma ja lähetä lasku. Palkanmaksua varten toimita vielä verokorttisi Ukkoon.

Kun asiakas on maksanut laskun, UKKO.fi hoitaa eteenpäin kaikki lakisääteiset maksut, ottaa itselleen 5% palvelumaksun ja maksaa palkan tilillesi. Superhelppoa!

Palvelu sopii erinomaisesti esimerkiksi opiskelujen ohessa työskentelevälle, yritystoimintaa suunnitelevalle ja ideaansa testaavalle tai vaikka palkkatyötä ja omia keikkoja yhdistelevälle. Eikä mikään estä olemasta ihan kokopäiväinen kevytyrittäjäkin.

Videolta selviää mm. miten päädyin UKKO.fi -käyttäjäksi, mitä kaikkea olen viime aikoina liksani eteen tehnyt, mikä kevytyrittäjyydessä on mielestäni parasta ja kaipaanko takaisin vakiduuniin. Pistä video pyörimään!

 

 

Vastailen kommenttiboksissa mielelläni, jos sinulla on kysyttävää UKKO.fi:n käytöstä. Mikäli palvelu voisi sopia sinunkin tarpeisiisi, kannattaa myös tutustua Usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksineen. Voit myös lukea minun muutaman vuoden takaisen postauksen, josta selviää perusteet.


2 Comments
  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tulkitseeko kela tällaisessakin muodossa sinut yrittäjäksi, eli työttömyyskorvauksista on turha haaveilla, jos sellainen tilanne tulisi :D? Muuten voisin kuvitella, et sun kannattaisi laittaa oma firma pystyyn 🙂 siinä olis paljon hyviä puolia.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Juu, todennäköisesti työttömyyskorvauksista olisi turha haaveilla.  Mutta eipä se tilanne olisi yrittäjänä sen kummempi. Mun ”työttömyyskorvaukset” on säästötilillä. 😀

      Ja itse asiassa keväällä 2014 mä sain 2 tai 3 kuukautta soviteltua päivärahaa, vaikka oli tuloja Ukon kautta. Mutta tämähän tuntuu edelleen olevan sellainen harmaa alue, että ei ole vielä ihan yhtenäisiä käytäntöjä vaan päätökset saattaa riippua paikkaunnasta ja virkailijastakin.

      Syy miksi en ole toistaiseksi vielä ollut halukas laittamaan omaa firmaa, on ollut se, että mulla on tosiaan välillä noita useamman kuukauden työputkia ja en ole sen vuoksi ollut halukas makselemaan ympäri vuoden YELiä. Ukon kautta eläkemaksuja menee tasan tekemäni työn mukaan. 

Post A Comment