Tylsiä pakkohankintoja – farkut ja valkoinen t-paita

Huomasin tuossa yksi päivä, että mun molemmista tämän hetken lempifarkuista oli alkanut paistaa päivä läpi haaruksista. Itselläni on aina ollut,  jopa hoikkina aikoina, sen malliset pallerot kintuissa, että farkut kuluu aika herkästi puhki sisäreisistä. Kyllä niillä molemmilla housuilla on vielä käyttöaikaa ja pitää katsoa saisiko niitä jotenkin huomaamattomasti paikattua, mutta päätin silti hankkia jo yhdet ehjät byysat ennen kuin tapahtuu se lopullinen ratkeaminen. 

Tällä kertaa haaviin sattui nämä HM+ -malliston Slim High Ankle Jeansit. Avainsanat valintaani olivat 'korkea vyötärö' ja 'kapeneva lahje' sekä tuo kiva mitta, jotta lahkeiden pienellä käännöksellä saa nilkat näkyviin. Se kun on itselleni etenkin kesällä ihan välttämätöntä. 

Sellainen kyllä huomio, josta jo verkkokauppaankin laitoin palautetta, että tuotekuvauksessa ja -kuvissa lahkeiden kerrotaan olevan viimeistelemättömät (tsekatkaas kuvat), niin kyllä ne vaan oli ainakin minulle saapuneissa farkuissa ihan normaalit. Itselleni käy ihan kumpi vaan, joten asia ei aiheuttanut närkästystä, mutta onhan tuo nyt harhaanjohtavaa.

Mulle kävi näiden housujen kanssa vaan se klassinen moka, että ostin eka liian isot ja tajusin asian vasta pidettyäni farkkuja päivän tai pari. (Eli multa tulossa myyntiin nämä farkut koossa 48!). Housut venähtivät enemmän kuin olin odottanut, joten piti pistää tilaukseen kokoa pienemmät. Nämä 46 kokoiset vaikuttavat nyt hetken käytön jälkeen siltä, että pitäisi pysyä päällä.

Tää on niin hämärää, kun riippuu niin paljon materiaalista, että venyykö ne farkut sitten miten paljon käytössä. Kun joskus taas tullut ostettua denimit just silleen, että henkeä pidättämällä saa ne just ja just kiinni, mut ajattelee, että "kyllähän nää venyy", mut saakin viikkoa myöhemmin huomata hengittämisen edelleen sattuvan eikä farkuissa tunnu minkäänlaista muotoutumista. Arpapeliä tuntuu olevan toisinaan farkkujen hankinta. 

Täydensin samalla HM-tilauksella myös t-paita -varastoani uudella valkoisella teepparilla heitettyäni juuri pari nuhjuista ja reikäistä menemään. Valkoisten t-paitojen ostaminen vaan tuntuu olevan itselleni aina vähän hankalaa, täydellistä ei tahdo löytyä mistään.

Jos on malli kunnossa, niin sit matsku on liian ohutta ja läpinäkyvää tai jos ei näy läpi, niin sitten se on usein liian jäykkää matskua eikä laskeudu ja blaablaa. Ja kun ihan hirveitä hintojakaan mä en halua etenkään valkoisista t-paidoista maksaa, kun tuntuu, että vaikka kuinka ohjeiden mukaan pesisi, niin ei se paras valkoisuus ihan suunnattoman kauan kestä. 

Tämä HM+ -malliston raglanhihainen yksilö vaikuttaa ensipuraiulla ihan käyttökelpoiselta. Mutta todellisuushan paljastuu vasta ekassa pesussa. Meneekö saumat kieroon? Lyheneekö helma? Elämme siis jännittäviä aikoja. 

farkut – HM+ / t-paita – HM+ / nahkarotsi – Junarose (saatu) /tennarit – Vans (saatu)

Perusfarkut ja mustat ja valkoiset t-paidat on mielestäni vähän niin kuin sukat ja shampoo, että pakko ostaa uudet heti, kun entiset rikkoutuu/loppuu. Hieman tylsiä hankintoja, joiden ostamisesta ei saa suuria riemun tunteita, mutta ilmankaan ei tulis toimeen. Tämäkin farkku- ja teepparitilaus piti naputella ihan välittömästi löydettyäni reikiä sekä farkuista että entisistä puseroistani.

Mutta tylsiä ostoksia tai ei, niin kyllä tää ikiaikainen farkut, valkoinen t-paita ja nahkarotsi -klassikko vaan toimii vuodesta toiseen ja näyttää aina raikkaalta! Eikä ole mun mielestä yhtään tylsä. Ei ainakaan leoparditossuilla maustettuna.

 


9 Comments
 • Reeta.
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mitä mieltä oot, jäiskö liian lyhyeks nuo farkut tällaseen 180 senttiseen runkoon kossa 44? 😀 Tuo nilkkapituinen vähän hämää, kun ne on mulle sitten varmasti liian lyhyet. 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Hmm… saattaa ne kyllä pikkusen kittanan mittaset olla, minä kun oon 167 cm ja mulle on nuo lahkeet mun mielestä aika hyvät nilkkamittaisiksi. 

 • Laura2
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Täällä ilmoittautuu ostajaehdokas farkuille, jos olet niitä nyt saman tien myymässä! Tosi kivan näköiset, oon monta kertaa miettinyt, että pitäisi hankkia just tuollaiset joissa lahkeet kääntyy kätevästi (usein on liian pillit, niin ei taivu) 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mulla tulee 16.5. tiistaina vaatteita myyntiin Zadaan kautta (lataa appi appstoresta tai play kaupasta!). Sinne tulee myös nää farkut.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Johan niissä farkuissa on nykyään jo ihan uutenakin reikiä.

 • helipaulan
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihan kuin mun kirjoittamaa tekstiä!
  Just ostin farkut, joissa hengittäminen sattuu edelleen kahden viikon jälkeen 😡 Toinen ongelma on se että jotkut farkut kutistuu pituudesta, ostin talvella täydelliset farkut, olis edelleen vyötärö hyvä, mutta pituudesta läks se ratkaiseva sentti-kaksi, että housut ei pääse talvella käyttöön.
  Ja noi valkoiset t-paidat, ikuisuus ongelma, täydellisyä ei tälle kesälle ole!!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ääh, toi pituuden kutistuminen on kyllä ihan tosi ikävää. 🙁

 • Heluna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jes!…onko H&M ottanut myymälöihin jälleen isoja kokoja myyntiin vai ainoastaan nettikauppaan?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joissakin myymälöissä plus-mallistoa on, mutta ei kaikissa. 

Post A Comment