Introvertti erakko

Täältä mä taas kirjoittelen Satakunnan Liikenteen bussista. Suuntana tälläkin kertaa Helsinki, missä luvassa muutama blogitapahtuma ja työtapaaminen. Ja tietenkin hengailua ystävien kanssa. Se on muuten jännä, että mä oikeasti näen esimerkiksi Iinaa paljon useammin kuin Porissa asuvia ystäviäni. Jos ei nyt ihan viikottain nähdä, niin ainakin parin viikon välein ja Porissa on oikeastaan vain yksi sellainen ihminen, jonka kanssa näen yhtä usein.

Olen nimittäin oikeasti aika introvertti erakko, vaikkei ehkä ihan heti uskoisi. Vaikka minulla on paljon ystäviä joiden seurasta kyllä nautin, niin mulle riittää tapaamiset aika harvakseltaan. Viihdyn enimmäkseen itsekseni ja töiden kautta tuleva ns. pakkososiaalisuus on monelle päivälle ihan riittävä annos ihmiskontakteja.

  

Tämä on sellainen asia itsessäni, joka minulle on selvinnyt oikeastaan vasta tässä kolmekymppisenä. Siihen saakka pidin itseäni tosi sosiaalisena ja kaveriporukoissa viihtyvänä, ja ehkä sitä nuorempana olinkin, mutta viime vuosina olen oppinut itsestäni, että voin paremmin, kun saan reilusti aikaa ihan omissa oloissani.

Kilpirauhasen vajaatoiminnan yhdeksi oireeksihan mainitaan ns. erakoituminen ja sosiaalisista suhteista vetäytyminen. En sitten tiedä kuinka paljon itselläni tuo asia vaikuttaa. Onhan se myöskin osaksi ihan luonnekysymys. Itse huomaan vaan, että sosiaalisissa tilanteissa oleminen on minulle aika kuormittavaa ja siinä missä joku toinen kokee nimenomaan saavansa energiaa viettävmällä aikaa muiden ihmisten kanssa, niin minulle sitä latautumista tarjoaa yksinolo. 

Mutta elämä on helpottanut hirveästi sen jälkeen, kun asian on ymmärtänyt ja hyväksynyt. Hyväksymisellä tarkoitan sitä, että lakkasi tuntemasta huonoa omaatuntoa siitä, että ei aina osallistu kaikkiin kavereiden kemuihin ja sano aina kyllä, kun joku ehdottaa tapaamista. 

Ei siis tosiaankaan ole kyse siitä, etten viihtyisi ystävieni seurassa, mutta minulle vaan riittää tosi pienet annokset. Nyt kun olen ollut alkuviikon pääasiassa omissa oloissani työkeikkoja lukuunottamatta, on aivan ihana ajatus, että tänään saa viettää aikaa ystävän kanssa. Parin päivän sosiaalista kanssakäymistä sisältävän Helsinki-reissun jälkeen kaipaan sitten viikonlopulta taas rauhaa.

Mutta, tänään siis suurella ilolla ystävän kanssa aikaa viettämään! Bussi onkin ihan kohta Kampissa. Jee!

farkut – HM+ / t-paita – H&M / kengät – Gabor / nahkatakki – Ellos / nahkakassi – Diesel / Korvikset – Via Minnet (saatu)

Jottei ihan menis jutut ohi näistä asukuvista, niin vinkkaanpa, että nuo HM+ -osaston korkeavyötäröiset nilkkamittaiset farkut on just nyt -25% alessa! Enemmän kuvia farkuista tässä postauksessa.


12 Comments
  • Sinituuli
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Itse olen aina sanonut, että käytän työpäivän aikana kaiken sosiaalisuuteni ja täysin tyytyväisenä vietän vapaan aikani vaikka yksin kirjan kanssa. Ei sillä, on ihana liikkua ja nähdä ystäviä, sillointällöin. En esimerkiksi halua muuttaa mihinkään syrjäkylille, koska tiedän erakoituvani sinne kokonaan. Nyt kaupungissa nopeat extempore lähdöt ovat parhaita.
    Olipa taas niin tutun tuntuinen postaus. 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mullekin parhaita on ne sellaiset ”nähdäänkö nyt” -tyyppiset ratkaisut kavereiden kanssa. Jos tapaamisia joutuu merkkaamaan kalenteriin, ne tuntuu heti vaan ahdistavilta menoilta. 

  • Samettitassu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Olen huomannut saman, minulla on hevonen joten se on yhdistetty harrastus ja velvollisuus ja siinä saan paljon sosiaalista kanssakäymistä ja se myös hyvin aikaavievää. Tästä syystä viikottaisetkin kaverien tapaamiset käy aika työläiksi, kun pitäisi hoitaa myös muut velvollisuudet. Pidän juhlia joissa tapaan useampia ystäviäni yhtäaikaa ja välissä fiiliksen mukaan näen heitä ja saatan ottaa heitä mukaan tallille jos he haluavat 🙂 Myös tuo miekkonen kotona tarjoaa aika paljon sosiaalista tyydytystä 😀 Kun asuin yksin oli tarpeeni kaverien tapaamiselle suurempi.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mulla kans riittää ihan hyvin se kotona iltaisin seurana olevan mies. Välillä jopa pyydän et voisko se lähtee hetkeksi jonnekin, jotta saan olla yksin. 😀

  • Tarjuska
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos tästä! Ensimmäistä kertaa kuulen, että ns. erakoituminen on yksi kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista. Itse olen miettinyt pitkään, miksi en jaksa olla enää kovin sosiaalinen ja miksi ystävien ja kummityttöjen tapaamiset ovat äärimmäisen uuvuttavia kokemuksia, vaikka toisaalta mukaviakin. 

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Hyvä, jos sait uutta infoa! Kyllä tosiaan monessakin yhteydessä anti-sosiaalisuus liitetään vajikseen ja voin kyllä omalla kohdalla asian allekirjoittaa.

  • Virpuuli
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tunnistan itseni myös interovertiksi erakoksi ja mitä enemmän ikää tulee niin sitä paremmin viihtyy omassa seurassaan. Eikä se ollenkaan poista sitä, etteikö pitäisi ihmisistä tai arvostaisi ihmissuhteita. Suosittelen lukemaan Linus Jonkmanin ”Introvertit, työpaikan hiljainen vallankumous”, mä välillä nauroin ihan ääneen, kun tunnistin itseni kirjasta 🙂 

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Kiitos kirjavinkistä, pitänee tutustua 🙂

  • Raijis
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Voi että kuinka hieno toi takki on, harmittaa vieläkin kun harkitsin liian kauan sen tilaamista ja jäin nuolemaan näppejäni 😀

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Elloksella on tänäkin keväänä kivoja nahkarotseja!

  • RiittaT
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tämän palstan rohkaisemana uskaltauduin tilaaman Bootz.comista Mango Violeta -malliston nahkabikertakin. Molemmat koot, L ja XL ovat isoja, mutta aion tilata sovitettavaksi M-koon. Olen vuosia haaveillut nahkabikerista, mutta en ole löytänyt sopivaa. Kiitos tästä blogista, jonka innoittamana taidan saada toivomani nahkatakin 😀

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Jee, kiva kuulla, että täältä on löytynyt inspistä ja rohkaisua! Toivotaan et se M koko natsaa!

Post A Comment