Parvekkeen muodonmuutos – betonilattian tilalle lautalattia

Oi että. Intoilin jo muutama viikko sitten, että meillä on vihdoin kiva parveke ja ajattelin nyt vilauttaa kuvia teillekin. Tämä on mun eka koti ikinä, jossa on parveke. Lapsuuteni ja nuoruuteni asuin omakotitalossa, joten silloin oli toki piha, mutta olen viettänyt viimeiset 15 vuotta kerrostaloissa ja vasta nyt tässä nykyisessä asunnossa mun on mahdollista olla ulkona, mutta kotona.

Olen asiasta ihan fiiliksissä. Aurinkoisilla keleillä onkin tullut ilolla hengailtua partsilla uikkareissa lukemassa. Ja maistuuhan ne pöperötkin jotenkin astetta paremmalta ilta-auringossa ja raittiissa ilmassa.

Me muutettiin tähän asuntoon viime syyskuun alussa, joten silloin ei enää alettu parveketta mitenkään sisutamaan, vaan nakattiin sinne vain ylimääräiseksi käynyt pieni ruokapöytä ja pari tuolia ja sinne majoittui myös hieman ilman sijoituspaikkaa jääneitä tavaroita. Nyt kesän tullen kuitenkin laitettiin hihat heilumaan. Tai siis, lähinnä Tommi ja minun isä pisti.

Parvekkeella oli siis tuollainen ankea betonilattia, jonka kaikilla sivuilla oli paksut ja korkeat reunukset. Tommi sai idean, että tehdään partsille lautalattia, joka nätin ulkonäön lisäksi vielä lisäisi lattiapinta-alaa lähes neliöllä, kun se tehtäisiin noiden reunojen päälle. Mun vanhemmat tuli muutamaksi päiväksi käymään ja isäni oli heti ajatuksessa mukana. Tommi toi puutavarat ja seuraavana aamuna heräsinkin kiivaasiin sahaamisen ja poraamisen ääniin. Isi siellä jo puuhasi lautaa toisen viereen. 

Nuo rakkaat käsistään kätevät herrat viimeistelivät homman yhdessä ja jo saman iltana meidän parvekkeella olikin näin nätti uusi lattia. Ja kauppareissulta mulle tarttui heti mukaan ihanan värikäs räsymatto.

Käytämme ruonlaitossa paljon tuoreita yrttejä, joten oli luonnollsta pistää niitä kesäksi myös parvekkeelle. Clas Ohlssonilta löytyi alle kympillä kätevä seinälle kiinnitettävä kangaslokerikko, jonka taskut ovat muovitetut. Ei muuta kuin taskuihin multaa ja kaupan yrttiruukut multiin.

Hyvin ovat pärjäilleet, kun laitettiin sille seinustalle, johon ei paista aurinko kuin hetken aikaa päivästä. Lokerikosta puskee tällä hetkellä korianteria, minttua, persiljaa, basilikaa ja lehtipersiljaa.

Koko parvekkeen sisustaminen lähti oikeastaan isän minulle nikkaroimista kalusteista. Tuli keväällä kotona käydessä puhetta, että jotain sopivan pientä poytää pitäisi partsille kehittää ja isähän oli alkanut heti tuumasta toimeen. Sain pienen klaffipöydän, siihen yhteensopivan pyöreän sivupöydän ja pienen säilytysarkun, joka toimii myös penkkinä. 

Alvar Aallon Aurinko-sarjasta inspiraationsa saanet kalusteet sisälsivät myös liikkiksiä yksityiskohtia. Pöydän tukijalkaan, joka siis jää piiloon pöydän ollessa käytössä, isä oli esimerkiksi maalannut söpön hymyilevän auringon. 🙂

Klaffipöydän ääressä mahtuu ruokailemaan kahdestaan. Tuolit ovat yli viidentoista vuoden takainen kirppislöytö ja ne saivat koristeikseen H&M Homen istuinpehmusteet.

Isän tekemän arkkupenkin lisäksi parvekkeella asustelee myös entisessä asunnossa sohvapöydän virkaa toimittanut vanha armeijan arkku. Se nielee sisäänsä paljon tavaraa, mutta toimii samalla myös istumatilana. Suunnitelmissa on hankkia arkun päälle muutamia tyynyjä pehmusteeksi.

Parvekkeelle paistaa ihana ja lempeä ilta-aurinko. 

Päätyseinälle löytyi kiva pieni hyllykkö Porin Deconellasta. Hyllyssä esillä muutama söpö eläin.

Ja lisää yksityiskohtia. Mua niin hymyilyttää, kun mietin isääni ripottelemassa huolella noita glitterihippusia maalin sekaan. Ne kun eivät olleet menneet läpi hänen maaliruiskustaan, joten ne oli pitänyt lisätä käsin. Aaww, nämä pöydät on niin rakkaudella tehty. 

Mä en todellakaan ole mikään vimpan päälle sisustaja, vaan luotan vaan siihen, että kalusteet ja esineet joista tykkään, sopivat yhteen. Uutta ja vanhaa sopuisasti sekaisin. Mut omaan makuuni tää parveke on super ihana! Parasta siinä on tietysti se, että sen pääasiallinen rakennusaine on ollut rakkaus. Kiitokset kuuluu nikkaroinnista vastanneille murulle ja isille ja avustavana sisustajana toimineelle mammalle!


Tags:
15 Comments
  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Aivan upea parveke! Meidän mahtava ukki osaa mitä vaan. Pikkupojilla on ulkokalusteet samaa sarjaa, rakkautta siis ☺

  • Katri K
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kivan näköinen tuli ja nuo isäsi nikkaroimat kalusteet, miten liikuttavan ihanat <3 Ne on todella rakkaudella ja mahtavan persoonallisella otteella tehdyt.

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Saisko vaikka instaan psrempaa kuvaa tuostavyrttilokerikost, se jäi kiinnostelemaan

  • atomi
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Voi ihana isukki sulla kun teki niin kauniit kalusteet teidän partsille. Ja kehut myös muille nikkareille:-)

  • Pee
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Nyt täytyy antaa iso peukku. Ihana iskä 👍

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ihanat aurinko-pöydät! Olen nähnyt ne luonnossakin, aivan mahtavat. Nauttikaa mahtavasta parvekkeestanne.

  • Anna
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tollaset kätevät miehet on kyllä ihania ❤️

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Aivan ihanat aurinko pöydät..kauneimmat mitä olen koskaan nähnyt☺

  • MMinne
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Wau, ihanat! Miten kätevä isä!

  • KastehelmiB
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Onpa ihana pöytä ja hieno idea. Parveke näyttää niin kotoisalle.

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tulipa parvekkeesta ihana!
    Asumme rivitalossa, jossa on iso, sinänsä kiva piha ja patio. Mutta olisin ihan valmis luopumaan tuosta muusta pihasta ja sen hoitamisesta ja säilyttämään jotenkin mystisesti vain tuon pation.
    Suunnitelmissamme onkin muutaman vuoden kuluttua muuttaa kerrostaloon, josko sitten saisin parvekkeen!

    Kaunis kuva kauniista äidistäsi!

  • Kanerva
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Todella ihanat kalusteet, ja lattia! En yhtään ihmettele, että viihdyt partsilla. 🙂

  • Tiinanen
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Voi apua miten ihana isukki, ihan tippa tulee linssiin! <3

  • Hattis
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Upeat kalusteet! Ostaisin heti omalle terassille jos näitä jossain myytäisiin. Ihana tunnelma kuvissa 🙂

  • Eikku
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tuo glitterin ripsuttelu ja auringon maalaaminen kertovat kyllä isän rakkaudesta enemmän kuin tuhat sanaa ❤ Oma isäni nikkaroi minullekin aina kaikenlaista. Isät 😊

Post A Comment