Tervetuloa Poriin! – muutama vinkki karhukaupunkiin

 

SYÖ JA JUO

 

Café Elba, Gallen-Kallelankatu 5. Jos teemme ystäväni Annin kanssa treffit "toimistolle" tarkoittaa se viinilasillisia Café Elbassa. Viihtyisä kahvila ja viinibaari tarjoaa myös pientä syötävää kuten salaatteja, antipasteja ja suussa sulavia jäkiruokia ja kakkuja. Kannattaa tsekata Elban FB-sivulta myös sattuisiko oman vierailun ajalle viini-iltaa. Elokuun tastingeissä on luvassa viinimakuja Yhdysvalloista.

Blind Burger, Isolinnankatu 20. Porin herkullisimmat hampparit tulevat Blind Burgerista, joka käyttää läheltä tulevia raaka-aineita. Pihviliha on Hereford-rotukarjan lisaa parinkymmenen kilometrin päästä Kuuminaisten tilalta. Sämpylät tulevat lähileipomosta ja niissä käytetään Rocking Bear Brewers -panimon oluen valmistuksesta jäävää mäskiä. Hampurilaiset on mahdollista saada myös gluteenittomana tai vegaanisena. Suosittelen ottamaan kylkeen bataattiranskalaiset!

Borg Kitchen & Bar, Eetu Salinin Aukio 6. Vihdoin Porissakin on kunnollinen brunssipaikka! Sunnuntaibrunssin lisäksi Borg tarjoilee toki arkisin niin lounasta kuin satakuntalaisia raaka-aineita hyödyntäviä a la carte -annoksiakin. Baarin puolella taas voi istahtaa ihan vain lasilliselle tai kiskaista pikkunälkään vaikkapa herkullisen Borgilaisen. Valoisan ja tyylikkään ravintolasalin lisäksi tilaa löytyy isolta terassialueelta. 

Jätskibaari Vohveli, Kauppakeskus Isokarhu, Yrjönkatu 14. Aivan sairaan hyvää porilaista käsintehtyä jäätelöä, jälkkäriksi tai ihan muuten vaan, löydät Vohvelista. Tarjolla on päivittäin 12-18 jäätelömakua ja suosittelenkin ottamaan monen minipallon annoksen, jotta pääsee maistamaan useampia herkkuja kerralla. Vohvelin jäätelöt eivät sisällä lisä- tai väriaineita eikä keinotekoisia aromeja, vaan ovat ihan ehtaa tavaraa. 

Beer Hunter's, Antinkatu 11. Jos seurueestasi löytyy olut- tai viskiharrastajia, ei Beer Hunter'sia voi Porin reissulla ohittaa. Tarjolla on reilut pari sataa olutta ja yli 300 viskiä. Tsekkaa ainakin joku panimoravintolan omista Mufloni -oluista!

Itse join viime viikonloppuna Mufloni minttu-sitruuna witbierin, maistui jopa kaltaiselleni olutaloittelijalle. Muista myös muut paikalliset panimot: Ruosniemen panimo, Rocking Bear Brewers ja Moose on the Loose.

 

SHOPPAILE

RATSULA, Antinkatu 17. Minun ehdoton lempivaatekauppani Porissa! Ratsula on vähän niin kuin meidän porilaisten Stocka. Muotia, kosmetiikkaa ja kodintuotteita löytyy neljästä eri kerroksesta.

Tarjolla on tuotteita mm. merkeiltä Marimekko, Longchamp, Michael Kors, Nanso, Esprit, Gant, Masai ja Samoon (plusmerkki!) ja paljon paljon muita.  Alakerran alusvaateosastolta löytyy oma suosikkimerkkini Prima Donna. Laajan tuotevalikoiman lisäksi Ratsulan valtti on ihan loistava palvelu. 

KATOKO, Nortamonkatu 4. Kun nyt aina niistä korvakoruista intoilen, niin kaupungin kivoimmat killuttimet löytyy Katokosta. Tarjolla monen mielenkiintoisen kotimaisen merkin koruja kuten Uhana Design, Butoni, Pilke, Yo Zen jne.

Mutta ei Katoko pelkkä korukauppa ole, vaan myynnissä myös paljon muita ihania design-tuotteita, niin sisustukseen kuin pukeutumiseenkin. Heiltä löytyy myös verkkokauppa! Ja hei, just tänään keskiviikkona 12.7., kaikki tuotteet -20%!

DECONELLA, Puinnintie 21. Deconellaan päästäkseen pitää suunnata hieman keskustan ulkopuolelle, mutta sisustuksesta intoilevalle tuo mutka kyllä kannattaa. Aivan älyttömän iso liike, n 700 m2,  täynnä kaikkea huonekaluista, sisustustekstiileistä ja tapeteista  puutarhatuotteisiin, pieniin sisustus- ja lahjatavaroihin ja keittiötuotteisiin. Itse hankin Deconellasta juuri hyllyn, joka vilahti parvekepostauksessa.

 

KATSELE

KIRJURINLUOTO Tätä ei vaan voi olla mainitsematta Porista puhuttaessa. Täydellinen paikka piknikille ja auringonpalvontaan. Uimaankin pääsee! Lapsille löytyy Pelle Hermannin leikkipuistoa, Viksu Varista ja Angry Birds leikkipaikka. Eläimiä jaksaa ihastella niin pienet kuin isotkin. Huom! Jazz-viikolla osa eläimistä on ihmispaljouden ja melun vuoksi viety evakkoon.

POLSANLUOTO Polsanluodon luontoplku on ihana paikka ulkoiluun ja rauhoittumiseen. Reitiltä löytyy pikkuinen joenuoman yli vievä kapulalossi ja suistomaisemassa voi kuunnella kymmenien lintulajien sirkutusta. Ja tämä satumainen mesta löytyy siis ihan Kirjurinluodon kyljestä!

REPOSAARI Jos mulla olisi hirmuisesti ylimääräistä rahaa, hankkisin itselleni kesäasunnon idyllisestä Reposaaresta. Pikkuinen kylä täynnä puutaloja ja ihanaa tunnelmaa. 

 

IKUISTA ITSESI

Studio 1851 1800-luvun märkälevytekniikalla sielukkaita muotokuvia kuvaavasta Studio 1851:sta on tullut jo ihan ilmiö! Tässä hieman erilainen tapa ikuistaa itsensä tai otattaa vaikkapa perhekuva. Kannattaa kysellä löytyisikö vapaita aikoija, jos tiesi sattuu viemään Poriin. Seuraile myös tiedotuksia, sillä studio tekee kuvausmatkoja myös muualle päin Suomea. Omasta kuvauksestani voit lukea lisää täältä. Ja pian muuten kuulettekin mihin tämä minunkin kuvani oikein päätyi… 😉

 


Tags:
2 Comments
  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mutta Yyteri?

  • hannimalmi@gmail.com
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Oltiin Perhosmarssi ryhmän kanssa kuvauksessa viime tiistaina kirkkopuistossa . Kuva onnistui hienosti meidän kaikkien mielestä (7 henkilöä).

Post A Comment