Oma naama olutpullon kyljessä

Viime kesänä Me Naiset julkaisi lehtensä keskiaukeamalla meistä EVEK-muijista (Minä, Niina ja Ulla) huussijulisteen. Silminnäkijähavaintojen perusteella kyseinen ryhmäkuva on jopa muutaman toiletin seinältä oikeasti bongattu. Mutta eipä ollut tuokaan itseä naurattanut juttu suinkaan viimeinen outo paikka mihin oma lärvi päätyy.

Nyt nimittäin minun nätti naamani löytyy myös olupullon kyljestä! Ihan kuin Linda Lampenius ja Matti Nykänen aikoinaan siideripullojen etiketeissä. Ihan tuntee ittsensä tässä nyt julkimoksi. 😀

kuva: Rockin Bear Brewers

Porilaisen Rocking Bear Brewers -panimon uusin olut kantaa nimeä Pori Portraits ja tuon IPAn etikettejä koristaa kaiken kaikkiaan 12 porilaista naamaa Studio 1851:n ikuistamina. Joukosta löytyy itseni lisäksi mm. itse panimon omistaja Kasper Toroska, gTie-merkistään tunnettu Jenni Ahtiainen, porilainen baari- ja festarimoguli Harri Vilkuna sekä kaupunkimme tunnetuin radioääni Julle Kallio.

Täytyy sanoa, että on juomalla ainakin ulkoiset puitteet kunnossa! Aika jylhän näköistä sakkia ja upeita muotokuvia.

Olen itse niin keltanokka oluiden suhteen, että juon lähinnä kepeitä hedelmin ja marjoin maustettuja ”mehuja” eli vehnäoluita, soureita tms. silloin harvoin kuin ylipäätään mitään olueksi kutsuttua lasiini kaadan. Tommi taas on ihan IPA-miehiä, mutta olen tyytynyt hänen juomiaan lähinnä varovasti haistelemaan. Nyt kuitenkin olin sen tilanteen edessä, että kun on oma lärvi pullossa, niin on se nyt yksi IPA juotava.

Etiketissä juomaa kuvaillaan seuraavasti: ”Kauniin punainen India Pale Ale olut mukavan raikkaalla aromilla ja katkeralla humaloinnilla”. Kyseisen oluttyypin ystävänä mieheni puolestaan kuvaili Pori Portraitsia sanoin ”helposti juotava, leipäisä ja viljainen IPA”.

Valehtelisin, jos väittäisin tämän olleen omasta mielestäni satumaista nektariinia, johon rakastuin ensi siemaisulla. Tuoksusta löytyi hiven miellyttävää toffeeta, mutta kyllä se oli edelleen vielä liian ”hurjaa” minun kehittämättömään olumakuuni.

Mutta tulipa kuitenkin rohkeasti kokeiltua. Makuaistihan kehittyy pikku hiljaa. Ei sitä tiedä vaikka jonkin ajan päästä huomaisin tykkääväni jo taas hieman voimakkaammin humaloiduista kuin mitä tällä hetkellä. 

Jos siis olet minua edistyneempi oluenjuoja ja IPAt ovat mieleesi, niin Poriin sattuessani käy ihmeessä maistamassa tällainen lärvikaljakin. Koska kyseessä on 5,4% vahvuinen olut, ei sitä löydy maitokaupoista, vaan on mentävä ihan ravintelin tiskille tilaamaan. Toistaiseksi Pori Portaits löytyy seuraavista porilaisista baareista: Amarillo, Havana, Winston, Kirjakauppa ja Ahlaisissa sijaitseva Haukibaari.


No Comments

Post A Comment