Juhlakuvaajan työasu

Kerrankin on työpäivänä kuvattu asu, joka on jotain muuta kuin lököttävät housut ja teeppari. Tämän päivän hommana oli ristiäiskuvaus, joten piti kiskoa päälle pikkuisen nätimpää rättiä. Olin alunperin laittamassa ihan toista mekkoa, mutta olin yksin kotona enkä onnistunut saamaan sen koltun vetskaria itse kiinni, joten jouduin muuttamaan suunnitelmaa.

Loppujen lopuksi tämä päälle päätynyt leninki olikin huomattavasti sopivampi aurinkoisen kesäpäivän herkkään juhlaan kuin se ajattelemani tummempisävyinen kotelomekko.

Olen aina tykännyt erilaisista pitsimekoista juhla-asuina. Musta pitkähihainen pitsimekko on luottoasuni esimerkiksi hautajaiskeikoille. Hopeanharmaassa pitsimekossa puolestaan olen juhlinut paritkin häät, punaisessa pitsimekossa taas muita kemuja. 

Tämä pitsimekkokokoelmani uuden tulokkaan sain Junaroselta. Siniharmaa ihan kevyesti helmasta kellottuva mekko on tämän kesän mallistoa, joten löytyy verkkokaupasta nytkin.

Tämä kaunis mekko sopii monenlaisiin juhliin. Riittävän juhlavasti asustettuna voisin mennä tällä vaikka häihinkin. Sävynsä puolesta mekko ei myöskään ole sidottu vain tiettyyn vuodenaikaan, vaan toimii niin kesällä kuin talvellakin.

Itselleni mekossa on kuitenkin parasta sen joustava materiaali. Se nimittäin tekee vaatteesta työkelpoisen, mikä tarkoittaa sille paljon enemmän käyttöä kuin monelle muulle juhlamekolleni. Missään joustamattomassa koltussa, kun ei todellakaan tehdä sellaisia kyykkyjä, joihin olen kuvatessa tottunut, tai kiivetä vaikka näppärästi korkealle jakkaralle.

Oma mekkoni on showroomilta saatu mallikappale, joten se on kokoa M. Mekkoa on saatavilla kokoon XXL saakka. Jos hihattomuus ei ole oma juttu, niin tätä nättiä pitsiä samassa sävyssä saa muuten myös 3/4 hihaisena mekkona!

mekko – Junarose (saatu) / sandaalit – Crocs / rannekoru – Salmiak Studio

Jos olisin ollut juhlissa vieraan ominaisuudessa, olisi mekko ehdottomasti saanut koristeekseen juhlavammat ja kauniimmat kengät. Nyt kuitenkin mentiin käytännöllisyys ja mukavuus edellä, joten pistin jalkaan Crocsin kiilakorkosandaalit. Niillä jaksaa seistä ja kävellä useamman tunnin ja ne ovat pehmeän pohjansa ansiosta kirkossa tassutellessa hiljaiset. Minulla on Crocsin kiilakorkoja läjä ja ne ovat jo monta vuotta olleet luottokenkiäni työtilanteisiin, jotka vaativat mekon.

Tässä asussa oli kyllä tosi nätti ja mukava olo!

 


9 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiva mekko!
  Mikä sun varpaan kynsille on käyny? Joku tapaturmako on tehny tuommoset?

  • atomi
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mä en kyllä näe mitään kummallista Veeran varpaissa mutta olen samaa mieltä mekosta, se on kyllä kiva.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No kylläpä oot tarkkaan zoomaillut. 😀
   Juu, ei mun varpaankynnet ole kauneimmasta päästä ja varpaani ovat muutaman pikku opetaationkin läpikäyneet, mutta en ole ajatellut, että niitä tarttis sen kummemmin selitellä. Ihan toimivat varpaat vähän epänormaalin näköisillä kynsillä.

 • FunnyLady
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mekko on ihana😍tykkäisin itsekin. Veera, sun blogi on tosi kiva, löysin sen vasta nyt😄mutta parempi myöhään kuin ei koskaan😄

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiva kun löysit! 🙂

 • Esmaralda
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oi kun kaunis mekko. En löytänyt tätä väriä verkkokaupasta

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   tuossa tekstissä on suora linkki mekkoon. Nettikaupan kuvien mekko tosin näyttää hieman tummemalta kuin omani.  En siis ole ihan varma onko sävy sama vai onko sävy muuttunut hieman mallikappaleesta tuotantoon. Mulla siis mallikappale.

 • Anna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mua nauratti tuo vetskarijuttu, olen usein miettinyt miten pääsisin ulos vaatteistani ilman puolisoa😂Pari viikkoa sitten oltiin yhdessä tilaisuudessa, missä mulla oli jumpsuit jossa vetoketju takana. Vessakäynnit piti suunnitella tarkkaan: auki sain itse, mutta puolison piti odottaa mua yhdessä nurkassa naistenhuoneen lähellä ja laittaa huomaamattomasti vetoketju kiinni. Tuli mieleen että joku muu vaate olisi ollut siinä tilaisuudessa käytännöllisempi.
  Pitsimekko on myös yksi minun suosikkejani. Hankin viime talvena mustan, joka onkin ollut paljon käytössä.

 • Mollis
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tosi kaunis mekko sinulla!

Post A Comment