Askella syksyyn punaisessa

Mä haaveilin lukioikäisenä vuosi toisensa perään punaisista kengistä. En mistään korkkareista, sandaaleista tai ballerinoista, vaan yksinkertaisista nauhakengistä, jolla voisi tallustella lähes ympäri vuoden.

Mutta ei ysärillä Kainuun kenkäkaupoista sellaisia todellakaan löytynyt eikä oikeanlaisia tullut vastaan isommalla kirkolla vieraillessakaan. Värivalikoima oli etenkin kotisuunnalla pitkälti käytännöllisen mustaa, ruskeaa, harmaata ja Spice Girls -lenkkareissa valikoima laajeni valkoiseen. Hurjaa väri-iloittelua edustivat mun metsänvihreät talvikengät punaisilla nauhoilla.

Kuolasin pysäyttävän punaisia kenkiä siis lähinnä muutenkin pukeutumisunelmiani villinneen amerikkalaisen Seventeen-lehden sivuilta ja toivoin, että jossain ne vihdoin tulisivat vastaan.

Ja tulihan ne. Kesällä 2002 Italiassa jonkun pikkukaupungin jossain pikkuputiikissa minua tervehtivät nuo Onyxin pehmoiset nahkanilkkurit, jotka vastasivat mielikuvaani unelmien kengistä täydellisesti. Ne olivat mielestäni ihan naurettavan kalliit, yli sata euroa, mutta äiti tarjoutui ne minulle ostamaan.

Summa oli mielestäni ihan hullu, että voiko sellaista oikeasti jalkineista maksaa, mutta äiti vakuutti, että hyvästä ja pitkään kestävästä kannattaa maksaa, etenkin kun oli kyse jostain mitä olin vuosikausia etsinyt. Ja oikeassahan se mutsi oli. Se reilut sata euroa ei loppujen lopuksi ollut summa eikä mikään noista jo 15 vuotta täyttäneistä kengistä.

Ne ovat kuljettaneet minua varmasti useamman kilometrin kuin mikään muu kenkäparini. Nyt viime vuosina ovat levänneet enimmäkseen kaapissa ja Martensin kiiltonahkamaiharit ovat ottaneet näiden paikkaa. Eivät siksi, etten niistä enää pitäisi, vaan siksi, että haluan säästellä näitä rakkaita. En ole valmis luopumaan vielä.

Noiden kenkien ostamisesta lähtien punaiset kengät eri muodoissaan ovat kuuluneet olennaisesti pukeutumiseeni. Olen 15 vuoden aikana omistanut vähintään 20 paria erilaisia punaisia jalkineita. Todennäköisesti enemmänkin. Ne olivat vuosikausia yksi pukeutumiseni tärkeimpia kulmakiviä. Viime vuosina rinnalle on kuitenkin hiipinyt paljon muitakin värejä ja punaiset popot ovat viimeisen parin vuoden aikana olleet jopa hieman unohduksissa.

Tämä syksy nostaa punaiset kengät muodin valokiilaan ja se tuntuu ihanalta. Aion niin kaivella omat varastoni ja kiskoa jälleen jalkaani tuttuakin tutumpaa väriä. Taidan putsata ja lankata myös nuo ikivanhat sotaratsut ja ulkoiluttaa jälleen niitäkin!

 

Bongailin nettikaupoista läjän syksyn punaisia uutuuksia! Omaan jalkaani kelpuuttaisin ainakin numerot 3, 4, 5, 6 ja 9!

1. Kumpparit – Ilse Jacobsen, Boozt / 2. Sukkakorkkarit – H&M / 3. Korkonilkkurit – Vagabond

4. Avokkaat – Unisa, Zalando / 5. Mokkatennarit – H&M / 6. Puputennarit – Minna Parikka

7. Korkonilkkurit – Asos / 8. Bikernilkkurit – A.S.98, Zalando / 9. Remmikorkkarit – Raid, Asos


1 Comment
  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ihana stoori <3

Post A Comment