Hihat ylös ja hommiin!

Eiiiii, ei se saa olla vielä ohi! Kesä nimittäin. Minä kun en oikein ehtinyt edes huomaamaan, että sellainen oli. Vai oliko sitä ylipäätään? Joku hieman talvea valoisampi pätkä tässä ollaan eletty, mutta montakaan kesän tunnusmerkkiä ei kohdallani ole toteutunut.

En ole uinut, en maannut rannalla, en pussikaljoitellut puistossa, en hillunut yömyöhään festareilla, en grillannut, en saunonut rantasaunassa, en ole tehnyt yhtään mitään sellaista ihanan klassista kesäasiaa, mistä aina talven pimeydessä haaveilee. Nyt oli rehellisesti sanottuna itselläni niin kesätön kesä, ettei ehkä ikinä. Surettaa kyllä vähän. 

All work and no play on kyllä kasvattanut kesän aikana kivasti pankkitilin saldoa, mutta mitä iloa siitääkään on, jos ei ehdi niillä rahoilla tekemään mitään kivaa. Kuvittelin pitäväni tässä syyskuun alussa lomaa, mutta hups, en osannut taaskaan sanoa mihinkään ei, joten kalenterihan on jo töitä piukassa. En siis lähde etsimään kesää mistään etelästä. Koska mä oikein opin????

Ei pitänyt kyllä negailla noin paljon kesän ohikiitämisestä, vaan piti vaan todeta, että nyt on muutamana päivänä ollut niin paljon syksyn merkkejä näkyvillä, että pakko kai se on uskoa. Työkaveri oli eilen pukeutunut kevytuntuvatakkiin! Itse menin eilen nukkumaan kashmirneulehousuissa ja villasukissa. Ja pukeuduin toissapäivänä ekaa kertaa kuukausiin neuletakkiin. Pitkään ja pehmoiseen neuletakkiin, johon kietoutuminen on todellakin merkki syksystä.

Mutta sukkia en suostu vielä jalkaani laittamaan! Vaikkakin eilen meinasin kyllä kohmettua futiskentän laidalle ja sukkia saattoi ehkä olla vähän ikävä..

Näitä kuvia katsellessa totean, että sopiipas tuo viininpunainen mulle hyvin! Ostin neuletakin viime viikonloppuna Vilasta, kun pyörin Helsingin Forumissa bussin lähtöä odotellessa. Mies totesi, että mennään tuntia myöhemmällä bussilla, kun siihen oli paljon halvemmat liput, mutta hän ei todellakaan tullut ajatelleeksi, että mulle reilu tunti tapettavaa aikaa kauppojen keskellä ei ole mulle varsinaisesti säästöä. 😀

No, en mä shoppaillut enempää kuin tuon neuleen ja Marks & Spenceriltä yhden t-paidan. Että en nyt ihan ranttaliksi pistänyt. 

Kirjoitin mun omissa pukeutumissäännöissä siitä, että hihat kuuluu aina kääriä, jos eivät ole jo valmiiksi vajaamittaiset. Tässä nyt sitten kuvallinen havainnollistus asiasta miksi en viihdy hihat pitkinä.

Mun mielestä on vaan jotenkin todella paljon skarpimman näköistä, kun ranteet ja hieman käsivartta näkyy. Sellainen hihat ylös ja hommiin -meininki, kun taas ainakin tällaisen neuletakin hihat pitkinä fiilis on jotenkin nuutuneempi ja väsyneempi. En tiedä, asia voi olla vain mun omassa päässäni. Mutta joka tapauksessa oikean puolimmaisessa kuvassa näyttää mun mielestä harkitummalta ja jotenkin reippaammalta.

Helvetti, ne on pelkät hihat, tää juttu on niin vaan mun omassa päässäni. 😀

housut – Vero Moda / t-paita – Kude Design (saatu) / neuletakki – Vila / kengät – OTZ shoes / korvikset – Aarikka

Nyt tarttis taas kääriä hihat ja lähtee duuniin. Alkaa vähän jo tää iltavuoroviikko ryydyttää. Yksi syksyn merkki lisää on se, että tällä viikolla on pitänyt jo kuvata kiekkoa. Ja tänään taas! Ei oo pesäpallokausikaan vielä ohi. Miksi ei voida pitää kesälajit kesälajeina ja talvilajit talvilajeina? Ihan luonnonkiertokulun vastaista tämmöinen. 


Tags:
,
18 Comments
 • HPöllö
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hah…. tää ei siis liity pukeutumiseen tai tyyliin tms. mitenkään.. Nauran itselleni ja jaan tän hölmöyden sullekin: joo-o, tajusin pesiskauden, mutta mietin, että mitä ihmeen kiekkoa sun pitää lähtee kuvaamaan??? Mä oon höyrähtänyt AM:n seuraksi yleisurheiluun ja mun mieleen tuli ainoastaan KIEKONHEITTO!! 
  Siis ei pätkääkään jääkiekko, jota inhoan yli kaiken sydämeni pohjasta! Onneksi sulla oli toi linkki tossa, josta pääsin kattomaan, että mistä kiekosta oikein on kyse… Nyt on hyvä lähteä hihitellen raivaamaan tätä kämppää, kiitos piristyksestä <3

  PS. Ja juu, kyllä,  täytyy kompata sua: huolimatta siitä, että mulla on aina kädet jäässä, niin tuo, että on ”hihat käärittynä” antaa reippaamman fiiliksen ja itellekin sellasen ”nyt ruvetaan hommiin” -fiiliksen. Sitten kun laiskottaa, voi hihat vetää suoraks sormiin asti ja lämmitellä kuuman teemukin ympärillä – ne hihat suojaa samalla, ettei polta sormia 🙂
  Muista levätä töiden – ja sen kiekon! – välillä 😀 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   😀 😀 Olis kyllä hienoa kuvata joskus kiekonheittoakin, en oo vielä koskaan kokeillut! Mut tää on nyt tosiaan sitä pienellä kumilätkällä pelattavaa joukkuepeliä. 😀

   Hyvä kuulla, et mä en oo ainoo, joka ajattelee noista hihoista noin. Kun munkin mielestä just silleen hihat pitkänä ollaan sit kun kääriydytään sohvalla vilttiin. Se on hyggeilyä tollaset pitkät neuletakin hihat! 😀

 • Sinikka - Cause to Wear
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kevytuntsikka kaivettu esiin täälläkin, vaikka ei se ehkä pohjoisessa niin yllättävää olekaan… Kyllä oon kans edelleen hihojen käärimisen kannalla. Enemmän vielä näiden sun havainnollistuskuvien jälkeen 😀 minusta se tuo myös keveyttä asuun, kun näkyy ihoa edes jossain kohtaa. Kiva neuletakki ja väri ihan nappi sulle 👌

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Eiiiii, mä en oikeesti kestä, ette voi ihmiset vielä kaivaa untuvavermeitä vaikka asuisitte missä päin Suomea! En suostu! 😀

 • Tarja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olihan tuossa kesä-heinäkuun tienoilla lyhyehkö pätkä, jolloin en pitänyt kevytuntsikkaa 😀 Että semmoinen ”kesä” ja nyt sekin on melkein ohi… Ei sais valittaa, mutta kyllä tuo harmittaa, kun ei juuri auringon lämpöä ihollaan tänä kesänä ehtinyt tuntea…

  Ja olen täysin samaa mieltä hihoista. Ne pitää ehdottomasti kääriä, elleivät satu olemaan jo valmiiksi vajaamittaiseksi. Tulee ahdistunut olo, jos hihat ovat ranteissa. Kyllä minustakin on keveämpi ja rennompi ote asuissa, kun ranteet eivät peity.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joo, ei tänä kesänä kyllä paljoa helteillä juhlittu! 

 • Higuli
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Täällä kanssa yksi hihankäärijä. Mun mielestä se että ranteet ja osa käsivarresta on näkyvissä luo illusion pidemmistä käsistä sanoo asiantuntijat mitä tahansa. Pitkien hihojen alta ei näy kaunis kello ja/tai kauniit rannekorut. Ja samaa mieltä, että vaate näyttää kevyemmältä eikä niin tukossa olevalta kun hihat/lahkeet on kääritty. Joten jatkakaamme käärimistä!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Jes, meitä käärijöitähän on ihan iso lahko! 😀

 • Mami
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kääritään tälläkin, kevytuntuva ollut jo käytössä ja eka villaneule ostettu tänään 😀 Tervetuloa vaan syksy, olen valmis 😂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Olen mäkin varusteiden puolesta valmis, mut en vielä henkisesti. 😀

 • Haituva
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hihojen ylöshilaaja / 3/4 hihojen ystävä täälläkin _o/

  Olen jostain ala-asteikäisestä asti kiskonut hihat kyynärtaipeeseen. Oli jotenkin parempi tunne kirjoittaa, kun ei ollut hiha siinä ranteessa häiriköimässä. Nyttemmin paljas ranne antaa ansaittua tilaa rannekoruille. Melkoisen vähissä vaatteissa talvellakin tarkenevana käytän hihattomia ja jotain kevyttä neuletta tai 3/4 hihaista paitaa talvikelissäkin. Toki takki ulkona päällä 😉 Haasteena onkin sitten löytää kivoja vaatteita talvella ellei halua olla aina hilaamassa niitä hihoja. Kesävaatteiden alet ovatkin pelastus talvikauden vaatetarpeisiin. Täysimittaista hihaa kaipaan hyvin harvoin, lähinnä talvisissa ulkoiluvaatteissa/ kerrastoissa. 

  Tuo asu muuten näyttää paitsi todella särmältä myös mukavalta. Ja värit ovat sinulle loistavat.

 • Sariska
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kaunis villatakki, sun kuvissa näyttää nätin violetilta, tuolla nettikaupassa kuitenki viininpunaiselta…. Mikä koko sulla? Ite oon kans hihan käärijä, en tiiä kyl miks 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kyllä tää viininpunainen on ja sellaiselta omaan silmääni näissä kuvissakin näyttää. Mulla on koko XL.

  • lila
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Niinpä muuten on erilainen sävy värissä,  tykkäisin tuosta violettiin taittavasta enemmän…piti avata tuo nettikaupan kuva viereen ja verrata: D

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jes, ihana tietää olevansa lahkolainen :-D. Mä oon vajaa 160 cm pitkä ja olo on kuin apinalla pitkissä hihoissa. Mun siis pitäis ostaa paitani lyhythihaisina, jotta saisin 3/4 -hihat ;-). Ihanaa, violetti väri ja syksy.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla erittäin pienet kädet ja laihat ranteet, vaikka muuten painoa reippaasti.. Turha sanoakaan että mun päällä nähtäis hihoja kun toppatakissa! Samoin jalkojen laita, caprihousut aina kun mahdollista. Heti tulee kevyempi vaikutelma. Ja kerrospukeutumista ja kevyitä liehuvia huiveja ja helmoja niin vaikuttaakin jo 10 kiloa laihemmalta?
  Joka päivä käyn vilkaisemassa onko sulla uusia juttuja blogissasi, kirjoitat niin osuvasti. Osaat oman tyylisi, kiva käydä katsomassa mitä uutta oot löytänyt.

 • Ms. Pitkäkäsi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä taas en kääri hihoja aina kun hihat ovat riittävän pitkät ulottumaan mun ranteisiin – mikä käy harvoin. Pituutta on yli 180-settiä ja pitkät hihat on mulle merkki siitä, että oon kerrankin löytänyt mittoihini sopivan neuleen/paidan/takin. Käärityt hihat edustaa mulle henkilökohtaisesti jälleen yksiä liian lyhyitä hihoja, mitkä täytyy jotenkin piilottaa, jotta saisi homman näyttämään tarkoitukselliselta. 😀

 • Larre
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mullaki on tuo hihahomma!!

Post A Comment