Millenium-beibe – Tyyliä metsästämässä 1998-2003

Tuli eilen työkaverin kanssa puhetta vuosituhannen vaihteen aikaisesta pukeutumisesta, joten intouduin kotiin päästyäni kaivelemaan valokuva-albumeja nostalgiapäissäni. Hieman harmillista kyllä, olen viettänyt nuoruudessani aikaa kameran takana huomattavasti enemmän kuin sen edessä.

Albumini ovat täynnä kuvia ystävistäni festareilla, koulussa, rannalla, bileissä ja ihan vaikka missä, mutta itsestäni on olemassa enimmäkseen täällä jo muutama viikko sitten nähtyjä selfieitä.

Muutamia otoksia löysin kuitenkin joissa näkyy myös jonkin verran vaatetusta. Näissä kuvissa siis tyylin metsästystä n. aikaväliltä 1998-2003.

Juuri auton takapenkiltä herännyt festari-Veera vetää jalkaansa yksiä lukioajan suosikkihousuistaan. Punamustat kapeat ruutuhousut olivat peräisin H&M:n miesten osastolta. ja näyttivät mielestäni tajuttoman päheiltä niittivyökasan kanssa. Punainen lyhyt huppari Stockan OneWaysta.

Hihaton lohikäärmetoppi on kuin suoraan Natalie Imbruglian Torn-videolta. Kyseinen ihanuus löytyi aikoinaan Fiorellasta ja pääsi päälle useimmiten joko farkkujen tai punaisen nahkahameen kanssa.

Tässä kuvassa jalassa on Leviksen prässilahkeiset farkut, silloisella poikaystävälläni oli tismalleen samanlaiset. Ja niittivyötä ei tietenkään sopinut unohtaa. Tukkavärin saavuttaminen ja ylläpito vaati tuolloin toistuvia värjäyssessioita bestiksen kanssa.

Grauh! Tässä ollaan jo baari-iässä ja lähdössä ystävän kanssa kylämme parhaaseen (ainoaan) yökerhoon Rioon. Kaverilta lainatut superpaksupohjaiset saappaat olivat hänen löytönsä Unkarista ja molemmat kulutimme niitä ahkerasti baaririennoissa. Tuubitoppi on tuunattu hakaneuloin ja ranteita koristaa piukeat rannekkeet. She’s sexy and she knows it! 

Abi-risteilyllä helmikuussa 2000 pyöri tällainen mustaakin mustempi muija, joka ei saanut niiteistä tarpeekseen. 

Tässä ollaan jo Porissa, joten vuosi on 2001 tai -02. Jotkut oman luokan kemut meneillän ja joudun myöntämään, että mä en oo ihan varma, et onko tässä nyt ihan normiasusta kyse, vai onko kyseessä jotkut teemakekkerit tai naamiaiset. 😀 Mutta muistan kyllä käyttäneeni tuohon aikaan aika useinkin kravattia. Mut noi pitsisukat Mary Jane -kenkien kans vähän epäilyttää… Törkeän lyhyt farkkuhame – Sisley / käsi hanurilla – ei varmuutta, mut tod. näk. Jarkko, Ville taikka Tero. 

EDIT: Kyseiset kemut emännöinneeltä taholta tuli lisätietona, että tohon mun asuun kuului myös pandareppu. Kyllä. Sama pandareppu, jota käytin viisi vuotiaana päiväkerhossa. Ja käsi pakaralla on kuulema Teron.

Harmi, ettei alaosa näy! Luokkakavereiden valokuvanäyttelyn avajaisissa pukeuduin kuvien fantasiateemaa kunnioittaen joksikin ihme keijuksi taikasauvoineen ja tiaroineen. Kokopitkä hame oli hopeisin hilein koristeltua tylliä enkä edes tajua missä mielenhäiriössä ostettu, mutta pääsipäs edes tuon yhden kerran päälle. Off shoulder meshpaita ja henkkamaukan puuvillainen korsetti kuului puolestaan ihan tuon aikaisiin suosikkivaatteisiini. 

Kaveriporukan pikkujouluristeilyllä 2002. Yksiolkaimisen topin parina veikkaisin olleen jotain hyvin hyvin lyhyttä. 😀 Mut saakeli, että oli tuolloin hieno tukka!

MD01-luokan laivareissulta puolestaan tämä. Jalassa tuon ajan lemppareista lemppareimmat Miss Sixtyn boot cut lahkeiset liituraitafarkut. Mulla oli noita kahdessa eri koossa ja pienimmilläni lainailin kämppikseltäni samoja pöksyjä koossa 26 omien ollessa isoja. Niiden kanssa kuului käyttää tietenkin teräväkärkisiä nillkureita tai saappaita, joita kaapista löytyi punaiset, valkoiset, pinkit, mustat ja ruskeat, ainakin. 

Tää on niin klassikko! Baarityyliä alkuvuodelta 2003, kun tanssilattialla kuumia muuvsseja rytmitti Christina Aguileran Dirrty. Nätisti vilkkuu niittikoristeiset rintsikan olkaimet tuubitopin alta ja ranteessa on rojua enempi kuin jaksais kantaa. Oi niitä aikoja! Ja kuulkaa kämppikseni vekkihameeseen verrattuna tää mun oli vielä pitkä. Frendin hame oli vähintään tuon alimman ruudun verran lyhkäisempi. 

Kun se ysäri kerran jyllää nyt muodissa, niin eihän siihen kauaa mee, että nämäkin kuvat toimii taas ivailun polttoaineen sijaan inspiraationa. Can’t wait! 😀


18 Comments
 • Anni Jää
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ai kamala 😀
  Mut toi sun kaverin avonainen hopea toppi ois jo nyt magee, eli kyllä se 00’s sieltä taas tulee. ;-D

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ai että, kyseinen toppi ei selästä ollutkaan muuta kuin avonainen. Pelkät narut! 😀

 • Nipsu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Eikä! Ikää mulla on hieman vähempi kuin sulla, mut silti muistan omistaneeni myös tuon Fiorellasta ostetun lohikäärmepaidan – mun oli vaan kirkkaan punainen. Sen yhdistin pitkään farkkuhameeseen, jossa tietysti oli kulutusjäljet reisien kohdalla. Vaaleanpunasävyistä ja hyvin glitteristä meikkiä seurana – ai ettien että! 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mä niin muistan ne kaameet farkkujen ja hameiden reisikulutukset! 😀

 • Esmes
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ei kiesus. Oon vm. 1980 ja kuvista tunnistan nuoruuteni niiiiin hyvin. Samanlaisia kuvia otettu: etkoilut (sipsejä, karkkia, päärynäsiideriä tms.), meikkailut, sitten vielä LÄHTÖBIISI soimaan ja viimeinen poseerauskuva ennen baariin lähtöä. Ja kuvat myös kohtalaisen utuisia nykyisiin kännykkäkuviin nähden.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Päärynäsiideri nimenomaan. 😀 Mun lempparia oli Golden Capin päärynä-vanilja -sidukka. (yöks..)

 • Leek
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Auts! Osui ja uppos! Toi hiustyyli aivan kuin mulla saman ikäisenä (samaan aikaan ollaan synnytty). Ja noi überlyhyet hameet.. ja lohikäärmepaita ( löytyy myös tatuointina tuontyyppinen lohikärmes 😀 ). Hihii.. pitääkin katsella lukioaikaisia kuvia taas 🙂

 • Tintsh
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla oli toi lohikäärmetoppi valkoisena. 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En kestä! Nää on niin hauskoja ja parhaita postuksia!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mun miehellä on edelleen käytössä noi henkkamaukan ruutuhousut! 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Eikä! Vähänkö on sitten olleet kestävää laatua. 😀

 • Aa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Eikä, miten upeita kuvia! Tää on ihan hillitön nostalgiatrippi (vm. 84 täällä, hei). Tiiätkö mikä tästä tekee ehdottomasti hauskinta? Mulla on ollu päälläi noi aivan tasan tarkkaan KAIKKI samat rytkyt (tosin mulla oli pvc-housut useammin ku minihame, mutta kuitenki) ja ihan samoilta merkeiltä, tai sitten haaveilin esim. noita Miss Sixtyistä joihin en saanu ikinä rahaa. Ja mulla on ollu noi täysin samat tukka- ja meikkityylit myös. Ainoana erona koruissa oli se, että mulla oli hormuksia niin ettei sormet taivu, ranteet oli niin kapeat ettei kädessä pysyviä rannekoruja löytynyt.

  Niin se hauska osuus? Olin ihan varma että oon täysin uniikki tän tyylini kanssa. Siis täy-sin. Vaikka ne mun harvat kaverit joita oli, pukeutu nyttemmin katsottuna itse asiassa samalla tavalla. Ni silti, ei ei ei, olin uniikki pikku koottityttö jota kukaan ei voi ymmärtää.

  Aika hellusta oikeesti. Kiits tästä nostalgiatripistä, jotenkin taas suhtaudun anteeksiantavammin siihen omaan pissisminääni 😀 <3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joo sama, sitä aatteli olevansa ihan hirveen uniikki ja persoonallinen. 😀

 • MMinne
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi vitsit! Nyt oli kyllä mahtavat kuvat ja niin tuttuja tyylejä omasta nuoruudesta!

 • Minnea/Minnean muruja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mikä nostalgiatrippi! Mun vaatteet ei kyllä oo ollu lähellekään näin räväyttäviä!

 • manomonsteri
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näyttipä tutulta 😂
  Mulla oli nallereppu! 🙈

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Miten voi ihminen muuttua noin valtavasti 14 vuodessa?!!! 😐

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No oudompaa se musta olis jos edelleen lähes 36 veenä näyttäisin samalta kuin parikymppisenä. 

Post A Comment