8 vinkkiä ”täydelliseen” kampaukseen

Olen maailman viimeinen ihminen, jolta kannattais kysyä kampausvinkkejä. Siitä huolimatta aiheesta kuitenkin silloin tällöin udellaan, kun harvakseltaan onnistun kieputtamaan tukkani johonkin muuhun asentoon kuin väsyneelle takkunutturalle.

Tässäpä siis kuvia mun eilisestä kahden pinnin virityksestä ja mun onnettomat vinkit hiustenlaittoon. Joku muukin esimerkkikuva löytyy. Mistään muusta en mitään tiedä paitsi tällaisen hennon, helposti takkuuntuvan hiuksen käyttäytymisestä.

1. Ihan puhdas ja pesun jälkeen harjattu tukka on pahin vihollinen. Siitä ei saa väsättyä yhtään mitään. Jos siis on jokin tilaisuus tiedossa, mihin haluaisi karvojaan mutkalle kieputtaa, niin pesuhommat pitää ennakoida ainakin edelliselle päivälle.

Itse mokasin juuri viime torstaina, kun pesin hiukseni vasta kolme tuntia ennen muotinäytöstä. Eikä se reuhka suostunut mihinkään yhteistyöhön, joten joduin tyytymään tylsään valkin kanssa tehtyyn nutturaan.

2. Volyymiä kampauksien pohjaksi saa esimerkiksi kreppaamalla ja harjaamalla sitten krepit auki. Koska kreppaaminen on kuitenkin raivostuttava homma, saa suht saman lopputuloksen, kun jättää pesun jälkeen hiukset harjaamatta ja antaa sen takuttua yön yli. Kun sitten takkuun kuivuneet hiukset aamulla harjaa, niin on kuulkaa sitä volyymiä. 

Yllä kohdassa 2 kuvailtu tilanne (ilman sitä kreppirautaa 😀 ) ja siltä pohjalta väsätty kampaus. 

3. Hento hius tarvitsee tukea ja rakennetta lisäksi vielä pullostakin. Hiuspuuterit ja rakennesuihkeet toimii. Omia suosikkeja mm. kuvassa näkyvät Biozellin Texturizing spray ja uusi Puff Me -hiuspuuteri. 

4. Älä suunnittele. Ihan turhaan kuvittelet mielessäsi jonkun upean kampauksen, jota lähdet tavoittelemaan. Ei se onnistu kuitenkaan. Kysy hiuksilta mihin asentoon ne itsekkäät paskapäät haluaisivat tänään asettua ja myötäile parhaasi mukaan.

5. Kun tukka sitten vahingossa kiepsahtaa jotakuinkin siedettävään asentoon, pidä huoli että pinnit ovat ihan just siinä käden ulottuvilla ja tartu välittömästi kiinni onnistumiseesi. Uudelleen se ei tule enää onnistumaan.

6. Tuuttaa äkkiä kilo lakkaa päälle. 

7. Piilota ne loput väärässä paikassa harottavat suortuvat työntämällä ne johonkin muun sotkun sekaan ja tuuttaa lisää lakkaa. Yksittäisiä hiuksia voi aina myös nyppiä pois, jos pilaavat muuten hyvän tötterön.

8. Älä liikaa katsele tuotostasi muista suunnista kuin edestä päin. Ei siitä takanäkymästä niin kannata ressiä ottaa, kun eihän sitä itse nää.

Lähes edellä kuvatulla metodilla on syntynyt mm. tämä kiva kiharakampaus. Erotuksena se, että  hiuksia ei harjattu auki, vaan hyödynsin yön aikana nutturalla kuivuneiden hiusten saamat kiharat sellaisenaan.

Postauksen ekat kuvat oli otettu aamulla heti tukkaoperaation jälkeen. Ulkona otetuissa kuvissa kiehkura oli jo palvellut koko päivän ja nuhjaantunut neljän tunnin bussissa istumisesta ja sotkeentunut pyöräillessä. Mutta ehkä noista sivu kuvista vähän saa selkoa mistä oli kyse.

Eli ihan vaan nosteltu ja käännelty käsin vähän mutkalle sellaiset takusta auki harjatut ja sitten ihan hieman tekstuurisprayn kanssa tupeeratut hiukset ja sitten pari pinniä sekaan. Aika hatara viritys oli siis tämä, pysyvämpi olisi kaivannut enemmän työstöä ja kiinnitystarvikkeita. 

Näillä ohjeilla saa samanlaisia kampauksia kuin omanikin on. Eli sitä saa, mitä sattuu tulemaan.

Internetistä löytynee ihan oikeitakin tutoriaaleja. (Itsehän en toki sellaisia käytä ja sen kyllä huomaa. :D)

 


Tags:
9 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Njäääh, akkojen murheita. Kalju sen olla pitää. Siinä on jotain hienoa kun saa hieroa telkkua katsellessa juuri höylättyä klania.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Just viimeksi kolmen viikon takkuja auki repiessä ajattelin kaiholla kaljua. Ois helppoo.

 • Mohn
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Just näin! Kaikki meikit ja kampaukset joita olen ”ihan vaan nopsasti äkkiä ennen nukkumaanmenoa” kokeillut puolen yön aikaan ”koemeikki ja -kampaus ” -tyyliin esim. seuraavan päivän tärkeä meno mielessä, ovat lähes poikkeuksetta onnistuneet täydellisesti! Sitten kun yritän huolella ja ajan kanssa toistaa ne varsinaista tilaisuutta varten niin ei onnistu sitten millään ja lopputulos on vain itkettävä. Tai vaikka en olisikaan etukäteen ikinä kokeillut niin liika huolellisuus ja suunnitelmallisuus useimmiten kosahtaa omaan nilkkaan. Kannatan lämpimästi pientä aivottomuutta ja nopeita liikkeitä siihen tekemiseen! 😉

 • satul
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kerrankin hiustutoriaali mun makuun :D. En jaksa piperrellä ja vähän harmittaa kun pari viikkoa sitten pätkäisin hiukset, ei enää helppoja pikaponnareita.. Mut ehkä tää tästä, parasta alkaa noudattaa tuota kohdan neljä ohjetta 😀

 • Aa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itsekkäät paskat oli osuvin kuvaus myös mun hiustyypistä noin niinku aikoihin. Joo, ymmärrän että siellä on pyörre. Mutta eihän se voi muuttaa suuntaansa yön aikana. Eihän? No voihan. Kiusallaan ja tahallaan.

  Just tällanen takuta, kieputa, pinnitä ja liimaa on mun lemppari. Jos kehtaisin pyöritellä enemmnkin tukkaa esim. ylipitkissä palsuissa, olis mulla sellasia muotiluomuksia tukka täys harva se päivä että wau. Koska en kehtaa, niin illat sohvalla kannattaa hyödyntää tähän. Koska oikeasti paras varmuus kaiken maailman kampauksiin tulee kun pystyt tehdä ne ilman peiliä, tunnustellen sitä että miten se moppi haluaa taipua ja sit nips kiinni. Ja kyllä näin niitä upeita frisyyreitä syntyy just klo 23 arki-iltana jossain Narcoksen ja iltateen välissä. Ei ikinä klo 20 perjantai-iltana kun olis menoa.

 • Saaruska
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itsekkäät paskapäät = suomalaiset hiukset 😂😂😂. Totta.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana kampaus! Minulla on samanlainen hiuslaatu, samoin kotona tuo Biozellin Texturizing spray. En vaan ole päässyt sen kanssa sinuiksi, miten sitä pitäisk käyttää?!? 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mä käytän itse etenkin tyveen kohotusta tuomaan. Eli suihkii vaan ja hieroo sen sitten vielä käsin kunnolla hiuksiin, niin saa liukkaaseen ja liruun tukkaan mahtavasti tekstuuria. Mutta kannattaa olla annostelussa varovainen, ettei tuprauta kerralla liian läheltä tukkaa ihan lähmäiseksi 

 • SanniR
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Blossom pökissä toimis folkjam (tuttavallisemmin meillä jammajamma) olis oikeen hyvin!

Post A Comment