KappAhl XLNT -mallisto 20 vuotta – kuvissa 3 suosikkiasuani!

-Kaupallinen yhteistyö KappAhlin kanssa-

KappAhlin oma plusmallisto XLNT täyttää tänä vuonna pyöreät 20 vuotta! Ketju on siis tarjonnut muotia myös 44-54 (L-3XL) koossa jo 90-luvulta lähtien. 

Oma ensimmäinen KappAhl-muistoni sijoittuu jo ysärin ihan alkuun, kun Helsingin reissulla äiti osti minulle kovasti himoitsemani sinipohjaisen auringonkukkakuvioisen mekon. Sellainen edestä napitettava oikein viimeisen päälle ysärivaate. Käytin mekkoa niin farkkujen päällä kuin sukkahousujenkin kanssa. Oi että mä rakastin sitä vaatetta!

Auringonkukkamekon jälkeen kaapissani on asunut lukemattomia KappAhlin tuotteita niin perusmallistosta kuin pluspuoleltakin. Nyt XLNT-malliston synttäreiden kunniaksi sain etsiä tämän hetkisestä valikoimasta omat suosikkini. Sovituskoppimaratonilta mukaani valikoitui asuja niin kuin juhlaankin. 

Halusin ehdottomasti yhteen asuun farkut, sillä XLNT-mallistosta on aina löytynyt omalle omenavartalolleni passeleita korkeavyötäröisiä malleja. Nämäkin todella joustavat pillit istuivat koossa 48 päälleni kuin nakutettu. Eikä tietoakaan tympeästä housunkauluksen päälle pyrkivästä vatsamakkarasta, kun vyötärö on riittävän korkea.

Mukavan ja joustavan materiaalinsa ansiosta näiden farkkujen alle istui sukkahousutkin ihan miellyttävästi (näin ei todellakaan ole kaikkien farkkujen kanssa), joten sopivat siis hyvin myös talvikäyttöön.

Minua jostain syystä kiehtoo kovast tuollainen mustavalkoinen pilkkukuosi, joten yhdistin farkkuihin suloisen viskoospuseron. Tai no tunikamittainen tuo jo itselleni on.

Tällä farkut, tunika ja neuletakki -setillä tulikin tällä viikolla viuhdottua jo useampanakin päivänä, kun siihen niin tykästyin. Entinen sinisenvihaaja taas kerran ihastuneena miettii, että miten paljon mustaa raikkaammalta tuo tummansininen näyttääkin! 

Ja aivan kuin se muistelemani auringonkukkamekko silloin ysärillä, myös tämä pilkkutunika toimii sekä farkkujen että kepeämmin sukkahousujen kanssa, kun pukee päälle edelleen tuon pitkän neuleen. Näin ei tunikan sivuhalkiotkaan paljasta liikaa. 

Sekä tunika että neuletakki minulla kokoa XL.

Farkkujen lisäksi halusin käyttää yhden asun lähtökohtana tätä saalikauluksella varustettua bleiseriä. Rennon mallinsa vuoksi tämän alaosaksi sopi mielestäni ehdottomasti parhaiten tiukempi alaosa, joten valitsin monikäyttöiset paksusta trikoosta valmistetut legginssit.

Vyötärön leveä kuminauha sopii jälleen kaltaiselleni möhömahalle ja lahkeiden vetoketjut sekä etuosan tikkaukset tuovat trikooseen hieman housumaisempaa ja puetumpaa fiilistä. Ei siis mukavuudesta huolimatta ole sellainen olo, että olisi ihan kalsarisillaan lähtenyt.

Kun bleiserin alle sujautti metallinhohtoisen t-paidan, oli kuljetti tämä asu minut onnistuneesti keskiviikkona duunitapaamisten kautta vielä yhteen juhlavampaankin tilaisuuteen. 

Legginssit ja pusero minulla kokoa XL, bleiseri 48.

Rentojen arkivaatteiden ja skarpin työpukeutumisen lisäksi XLNT-mallistosta löytyy myös juhla-asuja. Nyt pikkujoulujen kolkutellessa ovelle, upein löytö oli ehdottomasti tämä ylt’ympäri paljetein kuorrutettu pikkumusta. Kiinnitin huomioni mekkoon jo nettikauppaa selatessa ja livenä se oli vieläkin upeampi. 

Paljettipommin lisäksi sovittelin juhlamielellä myös upeaa violettia samettimekkoa, mutta paljetit veivät voiton! Rakkauteni paljetteja kohtaan on pysynyt vahvana jo vuosikausia, enkä usko sen laantuvankaan, joten minulle tämä on ajaton vaate. 

Sen olen vuosien aikana paljettivaatteista oppinut, että hihattomana tai lyhyellä hihalla ne eivät toimi. Mikään ei pilaa juhlafiilistä tehokkaammin kuin valuvat sukkahousut tai alleja raapivat terävät paljetit. Onneksi myös KappAhlin suunnittelijat ovat ymmärtäneet asian ja valinneet mekkoon pidemmän, mutta silti keveän hihan. 

Oma mekkoni on kokoa L ja tätä on saatavilla kokoon 2XL saakka.

XLNT-malliston 20 vuoden merkkipaalun kunniaksi liikkeissä XLNT-tuotteita yli 50 € shoppailevat saavat kaupan päälle t-paidan. (paitoja on rajattu erä)

XLNT-mallistoon pääset TÄSTÄ.

Löytyikö näistä asuista suosikkia?


4 Comments
  • Ananasaika
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos vinkistä! Alkoi tehdä mieli kokeilemaan noita farkkuja. Tykkään korkeasta vyötäröstä. Tunikakin on ihana, mutta ostin äskettäin yläosia melko kivan annoksen.

  • Ei-leen
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tuo paljettimekko on upea päälläsi ja nuo punaiset korkkarit aivan mahtava yhdistelmänä yönsinisen leningin pariksi. Minulla on samansävyinen iltapuku, johon aion pukeutua itsenäisyyspäiväjuhliin. Pitäisiköhän etsiä pariksi samanlaiset kirkkaanpunaiset korkokengät

  • Hannuli
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Nää oli kaikki sellaisia asuja mitä voisin itekin käyttää. Jotenkin vaikea on kuitenkin siellä kaupassa valikoida sovitettavaa. Nyt kun näki jonkun päällä nämä niin on helpompi kuvitella miltä noi vaatteet näyttäs mun päällä 😀. Kiitos siis tästä!

  • Minnea
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tuo mekko <3 <3 <3

Post A Comment