Jouluaaton mekko ja helppo kiharakampaus

Jouluaattona postaamani jouluprobleema-kuvan mekoista pääsi pyhinä loppujen lopuksi käyttöön kaksi. Tapaninpäivää vietin jo arkisemmassa asussa. 

Aattona juhlin tässä Marks & Spencerin upean punaisessa mekossa, joka syksyllä M&S:n kamppispostaukseen asuja valitessa yllätti minut ihan täysin ihanuudellaan. Minähän en ole ikinä aiemmin ajatellut käyttäväni mitään vaatetta missä on tuollainen ”rouvarusetti” ja myös täyspitkät hihat ovat itselleni etenkin mekoissa aika vieras juttu.

mekko – Marks & Spencer /kengät – Vagabond / korvakorut – Asos

Mutta kuten olen useasti aiemminkin sanonut, kannattaa vaatekaupassa rohkeasti sovitella oman mukavuusalueen ulkopuoleltakin, sillä välillä voikin päätyä huomaamaan omien ennakkoluulojen olleen ihan turhia. Itse ainakin totesin tämän ns. ei oman näköisen mekon ihan hillittömän hienoksi heti päälle kiskottuani. Rusetista, pitkistä hihoista ja puhvihihoista huolimatta. Tai ehkäpä juuri niiden vuoksi.

Aaton kampaus syntyi avaamalla edellisiltana kosteana nutturalle laitetut hiukset ja kokoamalla siitä syntyneet kiharat muutamalla pinnillä hataraksi kasaksi. Hatara se oli siksi, että on aika hankalaa saada kiharaläjää pysymään tuossa sivulla, kun alla ei ole hiuksia mihin pinnejä kiinnittää. Mutta jotenkin sain homman toimimaan ja kampaus pysyi lakkapilven avulla paikoillaan koko illan.

Tällaisia mun kampausyritelmät ovat lähes poikkeuksetta, että pohja niihin luodaan jo edellisten päivien aikana. Jos olisin yrittänyt alkaa tekemään itse kiharoita jollain vehkeellä, ei hommasta olisi tullut todennäköisesti yhtään mitään. Mutta näin huolettoman näköiset ja juuri sopivat kiharat valmistuivat yksinkertaisesti nukkumalla!

Joulupäivän mekko onkin sitten aiemmin esittelemätön, sekin siis vielä tulossa!

 


Tags:
,
2 Comments
 • Marika
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tuon kampauksen idean taidan soveltaa itselleni! 😍 Mekko pukee sua!

 • Ei-Leen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tuo rouvarusetti on todella viehättävä. Ja nuo mansetit hihoissa, oi joi. Löysin juuri viime viikolla 60-luvun mekon, jossa juuri tuollaiset mansetit ja ne tekivät minuun heti lähtemättömän vaikutuksen. Siitä vielä myöhemmin blogissani. Kunhan se valmistuu korjattuna.

  Oi, kunpa osaisin tehdä tukalleni jotain ihanaa.

Post A Comment