Sporttihousut talveen koossa 34-60!

Jääpalloa, salibandya ja Paavo Väyrynen. Siinä oli viime lauantaisen duunipäivän ohjelma. Asuvalintaan näistä vaikutti ratkaisevasti listan ensimmäinen. Keli ei ollut kovinkaan kylmä, vain pari-kolme pakkasastetta, joten mitään naparetkeilijän vaatekertaa ei tarvinnut, mutta kylmällä alustalla seisoskelu kannustaa valitsemaan etenkin jalkineet erityisen tarkoin. 

takki ja housut – Ellos / pusero – Nanso / kengät – Crocs (saatu) / huivi – Shopbop 

Tuosta softshell-takista vinkkasinkin jo syksyllä ja nyt olisi vielä toinenkin poiminta Ellokselta. Olen jo useamman vuoden ajan kokenut kyseisen nettikaupan varmaksi paikaksi, kun pluskokoinen etsii itselleen ulkoiluvaatteita. Sekä Ellos Sport että myös hyväksi toteamaltani Áhkka -merkeiltä kun löytyy kokoja 60 saakka. Nyt olisi siis vuorossa vielä housuvinkki.

Itse olen jo pari vuotta käyttänyt syksyllä ja talvella ulkoiluhommissa noita kuvissa näkyviä Ellos Sport -malliston housuja, joita hiihtotrikoiden nimellä myydään. Housut ovat joustavaa ja sisältä pehmoista stretchmatskua ja etuosassa on päällä vielä tuulisuojakerros. Tykkään itse tuosta kapeasta mallista, ettei ole lahkeita lepattamassa tiellä.

Vyötärö on kaltaiselleni omenalle miellyttävän korkea, joten housut pysyvät napakasti päällä myös duunissa kyykätessä ja ryömiessä. Housut sopivat siis nimestään huolimatta monen muunkinlaiseen liikuntaan, vaikkapa talven pyöräily- tai juoksulenkeille. 

Itse tarkenin tuossa muutaman asteen pakkasessa noilla housuilla ihan hyvin ilman, että alla oli mitään sukkiksia tai kalsareita. Omat housuni koossa 46/48 ovat melko istuvat, mutta kyllä alle hyvin ainakin yksi aluskerros mahtuu, joten täällä länsirannikon melko onnettomissa talvissa on hyvin pärjännyt näillä pöksyillä. Jos on oikein tuuliset kelit olleet, niin olen töissä vetänyt päälle vielä tuulihousut. Eli nämä trikoot ovat toimineet hyvin myös välikerroksen roolissa. 

Ainakin siis tällaiselle suht kapeakinttuiselle omenalle oikein toimivat sporttipöksyt nämä! Kokoon 58/60 saakka löytyy. 

Maininnan arvoinen osa tätä sporttisen työpäivän käytännönläheistä asua on myös tämä juuri hetki sitten Nanson -50% alesta hankkimani puuvillainen Lato-pusero. Raitakuosiin kudottu pusero löytyi yö- oloasut -osastolta, mutta minä totesin sen juuri loistavaksi peruspuseroksi töihin. Rento malli, pehmoinen materiaali ja kiva pinta. Ja sopii yhteen niin farkkujen kuin verkkareidenkin kanssa. 

Äidin ystävättären neulomat räpikäs-lapaset ovat valokuvaajan pelastus!

Kiitos muuten kaikille ihanista kommenteista ja tsempeistä edelliseen postaukseen. On lohdullista kuulla, ettei ole yksin. Ja oli kiva kuulla, että moni koki kirjoitukseni tärkeäksi. Masennus-aiheesta tulee varmasti joitakin tekstejä myöhemminkin. Mutta ei pelkoa, ei tästä ole mitään depispäiväkirjaa tulossa. Tämä blogin kirjoittaminen on niitä arjen kivoja rutiineja, joten asukuvamatskuakin on melkoisesti tuossa purettavana!


4 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Kuin Pikku Myy ulkoiluvermeissä, toinen kiva isojen kokojen ulkoiluvermeissä on Raiski.

 • SatuMaarit
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Samat housut ja takki löytyy minultakin kaapista. Housut ovat olleet aivan loisto-ostos. Pitkään hain ulkoiluhousuja, joissa olisi kapea lahje.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Wau mitkä vaatteet 🙂 Olis kiva itekki näyttää tyylikkäältä koiralenkeillä,kun yleensä päällä on ne hirveet muskeli toppahousut ja joku tylsä takki 😉

 • Netta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Jes, kiitos tästä vinkistä!!

Post A Comment