Sama naama, eri asusteet – värien vaikutus kasvoihin

En ole koskaan käynyt värianalyysissä eikä mulla ole siis aavistustakaan käytänkö sen aiheen ammattilaisten mielestä ns. oikeita värejä. Sitä vaan menee oman arvion mukaan, että millaisiin sävyihin pukeutumalla tulee hyvä fiilis. 

Vaikka edelleenkin käytän usein mustia vaaatteita, niin nyt talvella olen huomannut kovasti vieroksuvani esimerkiksi mustia takkeja ja huiveja. Tai jos takki on musta, niin haluan ehdottomasti asusteilla tuoda jotain väriä kasvojen lähelle. 

Testailin mun huiveja ja päähineitä eri tavoin yhdisteltyinä ja nappailin kuvat vertaillakseni näkymää. Näyttävätkö kasvojen uurteet ja simäpussit erilaisilta eri värien kanssa? Onko iho kirkkaamman oloinen jonkun tietyn asusteen kanssa? 

Pelkkä muista huivi kaulassa ilman päähinettä näytän ainakin melko väsyneeltä ja ankealta. Ainakin itsestäni tuntuu, että kasvoja kehystävä pinkki panta luo hieman valoisamman illuusion. Iho vaikuttaa ilman pinkkiä sameammalta.

Musta huivi ja musta pipo eivät ole ihan niin ankea kokonaisuus, kun välistä pilkistää punertavat hiukset. Mutta peitäpä kädellä hiusten puoli kasvoista, niin kyllä vaikutelma on aika harmaa. Viininpunainen huivi ei tuo ihon osalta mielestäni asiaan ihan hurjan suurta eroa, mutta onhan se nyt kokonaisuutena astetta pirteämmän näköinen.

Vaalean harmaa ainakin tuntuu minusta huomattavasti mustaa armollisemmalta ja saa ihon näyttämään ihan aavistuksen verran lämpimämmältä kuin täysin mustaan verhoutuminen. Sininen huivi ja violetti neulepanta puolestaan tuntuvat imevän kasvoiltani viimeisetkin merkit verenkierrosta.

Mutta rakastan silti tuota sinistä huivia! Pidän sitä usein kirkkaan punaisen takkini kanssa. 

Vielä suosikkini pinkki panta vertailtuna mustan ja viininpunaisen huivin kanssa. Tavallaan naama näyttää ihan samalta molemmissa, mutta oikean puoleinen tuntuu silti jotenkin pirteämmältä ja iho asteen lämpimämmältä.

Yhteenvetoni on, että mustat päähineet on siis ihan ok, mutta vähintään kaulaan on kietaistava mielellään hieman sävyä tai valoa. Ja pinkki panta on mitä paras ase harmautta vastaan!

Mikä oli sun suosikki? 

 

pinkki panta – Katri Niskanen / musta turbaanipipo – KN Collection (saatu) / viininpunainen ja sininen huivi – Becksöndergaard / harmaa huivi – ShopBob / violetti panta – A+ More, Stockmann

 


Tags:
16 Comments
 • Orvokki
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan ihana kirjoitus sekä huikeat kuvat. Kiitos.DrMartinin kengistä kyselen, mistä hommasit, samanl.hakusessa.Minkä nimiset?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   En mä enää muista mistä olen kaikki Martensini hommannut. Mut niitä löytyy ainakin netissä todella monesta kaupasta: Spartoo, EMP, Footway, Zalando jne
   Oiskohan mun mustat malliltaan Delaney, en oo ihan varma. Punaiset mulla on sitten taas jotain toista mallia, niissä kun on vähän korkoa.

   • Orvokki
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hei. Kiitos vastauksestasi. Seuraan aina ilolla sun blogia. Toooosiiiii hyviä vinkkejä ja kivasti kirjoitat. Terv.Joensuun pakkasista!

 • Outi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kaikki kokeilemasi ovat kylmiä värejä, joten suuria eroja ei ole syytä odottaa. Minusta näyttäisi, että sinun kannattaisi sovittaa lämpimiä värejä; pehmeää oranssia, vaaleita ruskeita, oliivinvihreää. Ja  teettää se värianalyysi. 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Voi olla, että kannattaisi, mutta kun en tykkää esimerkiksi oranssista tai ruskeista. 😀

  • Vierailija
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Väärin – nuo siniset ovat lämpimiä sävyjä. Jokaisesta väristä löytyy kylmät ja lämpimät sävyt. Sähkönsininen on kylmä, petrooli lämmin. Tomaatinpunainen on lämmin, viininpunainen kylmä. Pinkki on kylmä, persikka lämmin… Mutta palataanpa aiheeseen: Koskapa tuo sininen on selkeästi huonoin noista väreistä, niin epäilen sinun olevan kylmä/viileä värityyppi, eli talvi tai kesä. Mutta tämä testi pitäisi tehdä vielä uudelleen niin, että vastakkain ovat viileät ja lämpimät sävyt, jolloin erot todella tulevat esille. Nyt vastakkain ovat monesti kylmä ja kylmä (musta ja pinkki), ja molemmat tietysti sopivat. Sinun ei tarvitse karttaa mustaa, se sopii sinulle hyvin, mutta väreillä on muitakin vaikutuksia kuin vain se, että sopiiko. Tuo pinkki piristää kivasti ihan vain värinä, ja se on paras mustaan huiviin yhdistettynä. Se on siis suosikkini.

 • Miia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mun suosikkiyhdistelmät on pinkki panta ja musta huivi sekä petrooli pipo ja harmaa huivi. 

  Mun pitäs itteni mennä kyllä päähineostoksille. Omistan vaan pelkkiä sporttailulörppöpipoja ja tälläset asialliset puuttuu kokonaan. Toi pinkki panta on eritysen ihana. 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mulla taas on todella paljonkin päähineitä, mutta nykyisen tukkamallin kanssa jääneet aika vähälle käytölle kaikki muut paitsi just pannat. Kun ei näytä kivalta kun on nuttura pipon alla. 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mutu, että sulle sopii parhaiten syksyn värikartan värit. Itse olen talvityyppi ja kuvissa vilahtelevat värit sopivat kuin nenä päähän. Mutta mutta kun haluaisin pitää syksyn värejä! Periaatteessa kaikille käy kaikki värit kunhan löytyy se oikein sävy. Olen ymmärtänyt myös, että se onko iho kylmä- vai lämminpohjainen, silmien väri ja hiusten oma väri ratkaisevat. Värikartta saattaa muuttua iän mukana. 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Musta tuntuu, että itsellä eniten vaikuttaa hiusten väri ja se mulla vaihtelee, joskus on lämpimiä sävyjä, toisinaan viileitä. Ja sen tukan mukaan huomaa kyllä miten jotkut vaatteet jääkin yhtäkkiä kaappiin, kun ennen hiusten värjäämistä olivat ihan suosikkeja. Mulle se oma fiilis on tärkeämpää kuin se mikä mun ”tyyppi” jossain värikartassa on, joten saa ne syksyn värit enimmäkseen edelleen jäädä kauppaan. 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  tihrustin noita niin tarkkaan kuin pystyin, mutta en kyllä mitään eroa havainnut nassussa… 🙂

  lopputulema siis se, että kandee tosiaan valita aina oman sen hetken mieltymyksen mukaan, niin kuin kai sanoit tekeväsikin. tottakai pinkki on iloinen väri ja tavallaan piristävä, mutta ei se mielestäni mitään muutosta kuitenkaan tee.

  kaikki käy 😀

 • kesä
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Joo…eipä noissa juurikaan eroa, koska kaikki huivit yms. kylmän värisiä. Kalpeanaamahan sitä tietty on talvella joka tapauksessa itse kukin : D Joku ehdotti tuolla syksyn värejä, mutta kevään väritkin voisivat sopia. On niitä värejä ja sävyjä muitakin kuin oranssit ja ruskeat. Tietty ei kai se niin tärkeää ole onko itselle just se oikea väri, jos itse tykkää. Mutta jos haluaa ehdottomasti esim. jossain tärkeässä tilaisuudessa olla hehkeimmillään, hukkumatta huivin väriin…

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mitten sopisi yhteen harmaa huivi ja pinkki päähine? Ne olis mun lemppariyhdistelmä

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joo silleen oon pitänytkin usein, tykkään yhdistelmästä! 

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No se ei vielä juurikaan kerro, onko syksy, talvi, kevät vai kesä, kun nämä jakautuvat vielä alaryhmiinsä (light/soft/cool summer jne), tai voi myös olla jotakin näiden sekoitusta. Esim. itse olen soft summer/soft autumn, eli syksyyn taittava kesä/kesään taittava syksytyyppi, enkä voisi ikimaailmassa kuvitella monia muita syksyn alatyyppien värejä itselleni, kuin noita kesään taittavia, paletit kun ovat hyvin erilaisia keskenään (vaikka kuinka samaa syksy-perhettä olisivatkin). Vuodenaikakin vaikuttaa ihon sävyyn (rusketus jne) ja siihen, mitkä värit parhaiten sopivat, ja on mukavaa kun tällaisena kahden väriperhetyypin sekoituksena voi valita ns. parhaat päältä molemmista 🙂 Netissäkin on muuten erilaisia testejä, joilla voi itse testata värien vaikutusta omaan ilmeeseen ja löytää ne omat parhaat värinsä (voisinkin katsoa, jos löydän nopeaa jonkun hyvän linkin tähän) 🙂

 • LiiLa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Petrooli +harmaa liina ja kakkosena pinkki +musta liina.

Post A Comment