Lihava leidi lavalla alusvaatteissa – eikö yhtään hävetä?

Yritin laskeskella, että moneskohan muotinäytös eilinen Porin Häämessujen näytös minulle oikein oli. En ihan tarkkaa lukua saanut, mutta noin 15:ssä näytöksessä olen saanut olla mukana nyt ihan lähivuosina. Jotain yksittäisiä mahtuu sitten vielä kauemmaksi historiaan. Mutta sen tiedän tarkasti, että tämä oli kolmas kerta, kun keekoilin catwalkilla alusvaatteissa. 

Tässä muutama ystäväni Annin kännykkäotos näytöksen alusvaateosiosta. Niitä hääpukuja on luvassa myöhemmin, kun ehdin käsittelemään kaikki kuvat. Kuvasin nimittäin hääpuvut myös lavan ulkopuolella, mutta ankean ympäristön vuoksi kuvat vaatii vähän fotarijumppaa ensin. 

Vähissä pukeissa yleisön edessä esiintyminen herättää monessa ihmisessä ”hui, miten sä uskallat?” -kysymyksen. Myös kommentti ”oot kyllä tosi rohkea!” on yleinen. Koitinkin taas eilen tutkiskella fiiliksiäni, että tuntuiko nuo hetket lavalla mun mielestä jotenkin erityisen jännittäviltä tai koinko epävarmuutta ja jonkinasteista häpeää.

Tulin aatoksissa vain siihen tulokseen, että tykkään lavalla olosta olinpa sitten täyspukeissa tai näin napa paljaana. Jännitystä aiheuttaa joka kerta lähinnä korkkareissa kipittäminen. Ei siksi, etteikö sekin olisi tuttua, mutta se mahdollinen kompurointi kyllä on asia, jota aina vähän pelkää ja sitä häpeäisi. 

Mutta mitä itse vähäpukeisuuteen tulee, niin sitä en osaa mitenkään nolostella. Olen varma, että yleisössä on aina myös ihmisiä, joiden silmissä minun lihava vartaloni on ruma eikä heidän mielestä kokoiseni ihmisen kuuluisi noin esiintyä, mutta mitäpä tuosta. Ei se ole mikään syy omaa vartaloaan hävetä. 

Sen lisäksi, että muotinäytöksissä mukanaolo on mun mielestä lähes poikkeuksetta aina kivaa puuhaa, niin ajattelen että näin olen omalta osaltani pienessä määrin monipuolistamassa ajatusta siitä millaisten kehojen olisi ns. hyväksyttyä olla esillä.

Valkoinen alusasusetti – Gorsenia / mustat alusvaatteet – Rosa Faia 

Toivon, että lavalla nähtävä lihava leidi tarjoaa aina edes jollekin katsomossa olevalle samaistumisen tunteita ja  sitä kautta ehkä oivalluksia siitä, että se omakin vartalo on hyvä ja ihana vaikkei täyttäisikään kauneusihanteita. Ja tärkeää on toksi osoittaa myös, että monen ”ei sieltä kaupasta kuitenkaan mitään mun kokoiselle löydy” -pelko ei pidä paikkaansa.

Joten ei, ei kyllä yhtään hävetä olla isonkaan yleisön edessä alusvaatteisillani selluliitit, mahamakkarat ja raskausarvet näkyen. I might be fat, but I’m fabulous! 😀

Näytöksen alusvaatteet ovat Deva Lingeriestä, joka on täältä Porista löytyvä juuri joulun alla avattu alusasujen erikoisliike. Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa liikkeen valikoimat, jos asut Porissa tai lähialueilla ja omistat tissit.

Jos on Pori kaukana, niin vinkkinä, että verkossa Gorsenian (valkoinen setti) tuotteita myy Lumingerie.


Tags:
9 Comments
 • Tarja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Todellakin olet uskomattoman fabulous! Upea, kaunis nainen! Ja nuo sääret: tämä persjalka olisi kateellinen, jos jaksaisi sortua moisiin tunteisiin 🙂 

  Todella kauniita alusasuja. Olen varsin rintava ja nuo liivit näyttävät tosi hyviltä. Pitääpä tutustua merkkeihin ja mietin myös, että olisikohan aika käväistä taas kokeilemassa jotakin alusvaate-liikettä. Kerran rohkaistuin moiseen ja tulin ostaneeksi, ehkä huonoimmat liivit ikinä, vaikka minua ostamisessa oikein autettiin. Uskoin asiantuntijaa, joka taisi vain haluta myydä minulle kalliit liivit…   Olen palannut tuttuihin ja turvallisiin Triumpheihin, joista takuuvarmasti löydän itselleni sopivan kupin, mutta kun ne on niin tylsät… Uusi yritys ehkä uuden vuoden kunniaksi 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kannattaa uskaltautua uudestaan alusvaateliikkeeseen! Eihän sovittelussa mitään häviä. 🙂

   Kannattaa tsekata myös mun lempimerkki Prima Donna!

 • Aa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nainenhan ei ole koskaan oikean kokoinen, etenkään catwalkilla. Vastahan Victoria Beckhamin silmälasimallisto sai lapiokaupalla gaggaa niskaan, kun silmälasimallit olivat liian hoikkia ja sairaalloisen näköisiä.

  …Jos ihan hetkeksi pysähdytään pohtimaan, miltä niistä ”varsakasvuvaiheessa” olevista nuorista tytönpajuista tuntuu kuulla, miten kuvottavan sairaan oksettavan kamalan hirveän ruman näköisiä hekin ovat?

  Yhtä pahalta kuin niistä kookkaamista tytöistä joiden pitäis pitää vaan vaatteet päällä kun ovat liian isoja. 😀

  Ja joo, kyllä se liian hoikkien mallien käyttäminen on ongelma, kun mallit pakotetaan sairaalliseen laihduttamiseen. Emmä sitä meinaa. 

  PS. Oikein kokoise ja hyvin istuvat vaatteet on aina kauniit, etenkin kun kantaja itse tietää näyttävänsä hyvältä. Niinku nää sun kuvat. Upeeta! <3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joo ei todellakaan ole oikein haukkua yhtään kenenkään vartaloita, ei ylipainoisten, ei ”liian hoikkien” mallien eikä kenenkään siltä väliltä. Parasta olisi, kun nähtäisiin sulassa sovussa muodin maailmassakin vähän kaiken kokoisia malleja. 

 • S
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upean näköistä! Olen samaa mieltä, että lavalla saa ja pitää olla kaiken kokoisia naisia. Varsinkin, kun esitellään vaatteita, mitkä on ajateltu käytettäväksi myös kaiken kokoisille. Kivaa keskiviikkoa! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Niinpä! Etenkin kun esitellään ihan perus kaupallista kamaa, mikä on kaikkien saatavilla, olisi monen kokoiset mallit tosiaan enemmän kuin jees. 

 • Aba
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oot huikee,ei mulla muuta =)

 • AN79
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tuo on kaunista.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Etsää oo ees lihava… lihava ja lyhyt näyttää tyhmältä, mut sul on tommoset jalat! <3

Post A Comment