Tässä on talvieni luottotuote jo vuosikymmenten ajalta

Minä nyt jatkan pakkaskelien innoittamana näistä villahommista paasaamista. Tai siis omista suosikkijutuistani vinkkaamista. 😀

Osui nimittäin eilen yksi talvipukeutumiseni luottotuote silmiin tarjoushinnan kera, niin täydensin sekä omaa että äitini talvisukkahousuvarastoa. Porin Sokoksella on vielä 4.3. saakka Wolfordin merinovillasukkahousut tarjouksessa hintaan 29,90 normaalihinnan ollessa 47 €. 

Tuo tarjous oli käsittääkseni ihan vaan Satakunnan osuuskaupan oma tarjous, eikä ole voimassa muissa Sokoksissa, mutta nämä sukkikset ovat kyllä hintansa väärti ihan täyshintaisenakin. 49% merinovillaa sisältävät sukkahousut ovat sekä lämpimät että todella miellyttävän tuntoiset päällä.

Mitä kestävyyteen tulee, niin itselläni oli näitä ennestään käytössä tällä hetkellä kahdet, joista toiset on ostettu muistaakseni neljä vuotta sitten. Ovat muuten edelleen ehjät, mutta sen verran nyppyyntyneet, että en viitsi mekkojen kanssa käyttää. Vanhemmat villasukkikset saavat siis lämmittää farkkujen alla, mihin nämä ohuen materiaalinsa puolesta sopivatkin mainiosti, ja nämä pränikät siistit yksilöt saavat olla sitten ne ns. paraatisukkikset. 

Villasukkiksia löytyy toki monelta muultakin merkiltä ja Wolfordia melkoisesti edullisemminkin. Ainakin Norlyn, Falke, Oroblu ja Pierre Robert tulee nyt mieleen merkeistä, joilla olen tuon n. 45-55 % villaa sisältäviä sukkiksia nähnyt. Hintahaitari noilla merkeillä n. 20-40 € välillä. Mutta vaikka ainakin NOrlyniä, Falkea ja Orobluta olen muuten kyllä ehtinyt elämässäni jossain kohtaa käyttää, niin villaiset on kokeilematta. 

Syy miksi olen itse näissä Wolfordeissa pysytellyt, vaikka edullisempiakin on tarjolla, on yksinkertaisesti se, että perheessämme on merkin tuotteista käyttökokemusta jo yli kolmenkymmenen vuoden ajalta. Äitini nimittäin myi merkkiä jo 80-luvulla ja täytti minunkin sukkalaatikon Wolfordin sukkiksilla heti kun olin tarpeeksi iso käyttääkseni aikuisten kokoja. 

Olen siis vaan aikuisenakin ostanut aina tuttua ja hyväksi havaittua merkkiä ”uskaltamatta” hypätä toisiin leireihin vaikka siellä sukkahousuhyllyjen välissä niitä joskus toki harkinnutkin. Mutta olen kyllä useimmiten omat sukkikseni napannut nimenomaan jostain tarjouksesta tuolla noin kolmella kympillä, joka on varsin jees hinta useamman talven kestävistä villasukkahousuista.

Mitä kokopolitiikkaan tulee, niin itse tällaisena 167 cm pitkänä vaatekokoa 48-50 olevan käytän näistä Wolfordeista kokoa XL. Itseäni jonkin verran lyhempi, mutta muuten alavartalosta melko samankokoinen äitini mahtuu kokoon L.

Sukkisten vyötärö on ainakin itselleni just hyvän korkuinen. Yltää tuonne jenkkakahvojen yli kohtaan jossa rintojen ja persuksen välillä on edes hieman kapeampi kohta. (Vyötäröksi en sitä kutsuisi) Ei toki haittaisi vieläkin korkeampi vyörätö, mutta tämäkin jo riittävä ja pysyvät hyvin ainakin oman omenavartaloni päällä. 

Nyt tarttis muuten taas kerran pakata laukku ja sinne varmaan pääsee nämä Wolforditkin. Suuntaan nimittäin huomenna aamulla muutamaksi päiväksi kohti Helsinkiä ja Kuva & Kamera -messuja. Jos olet tulossa messuille, niin mut löytää Olympuksen osastolta kameroita esittelemästä!


8 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Varmaan ainakin paremmat lämmittämään kuin tuo me naiset-lehti se palaa niin huonosti pesässä

 • Roso
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jos etsii merinovillaista lämmikettä, niin legginsitkään eivät ole paha vaihtoehto. Itse pidän niistä enemmän kuin sukkahousuista, vaikka ulkonäöllisesti ovat juuri samanlaiset. Merinovillalegginsejä myy mm. Varusteleka, ja kokoja löytyy 52 asti, suosittelen kokeilemaan!
  Materiaalina merinovilla on lyömätön, pitää lämpimänä eikä kutita!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitti vinkistä! Pitääpä tsekata toi varusteleka. Mä itse tykkään pitää sukkiksia, mutta ei yhdet villaleggaritkaan kaapissa pahitteeksi olisi.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mainitsit pitäneesi noita farkkujen alla. Millaista materiaalia nuo ovat, eli takertuuko kiinni farkkuihin sillai ikävästi, niin kuin puuvillaiset alusvaatteet tekee. Nylon sukkahousujen päällä farkut taas luistaa mukavasti. 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ei mun mielestä mitenkään merkittävästi takerru. Ei ainakaan muistu tuollaista ikävää fiilistä mieleen.

 • S
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei! Osaatko sanoa, että löytyykö mistään tietoa Woldorfin käyttämän merinovillan alkuperästä? Merinovillan tuotanto on pahimmillaan aivan järkyttävää eläinrääkkäystä, joten itse en uskalla kyseistä materiaalia ostaa, jos en voi olla aivan varma tuotteen eettisyydestä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Minulla ei valitettavasti ole tästä tietoa. Wolfordin liikkeestä varmasti saa vastauksen.

 • vilukissa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulle pitää olla sataprosenttista merinoa, sen verran vilukissa. Ja ei rääkättyä.

Post A Comment