Housut kuin aikakone

Tämän päivän asu tuntui lähes aikakoneelta, jolla pääsi matkaamaan 15 vuoden, jopa 20 taakse. Syynä fiilikseen olivat punaiset housut. 

Kiskoin innolla jalkaani Junaroselta saamani punaiset pillifarkut ja välittömästi iski todella nostalginen olo. Punaiset housut nimittäin olivat nuorena ihan yksi tärkeimmistä tyylini kulmakivistä. Luokioikäisenä Turun H&M:lta hankitut leveälahkeiset kirkkaanpunaiset prässihousut olivat vaatekaappini suuri aarre. Niihin yhdistettiin kaikkea printti t-paidoista, neuleisiin, huppareihin ja suursuosikkiini meshpaitaan. 

Sitten tulivat äidin New Yorkista ostamat tumman punaiset Levikset. Ja Henkkamaukan miestenosastolta löytyneet punaiset punkhenkiset ruutuhousut. Niiden kanssa piti aina roikkua lanteilla kasa niittivöitä ja kettinkejä.

Kovasti haaveilemiani punaisia nahkahousuja en koskaan valitettavasti löytänyt, mutta SAMKin pääsykokeeseen vuonna 2000 muistan hipsineeni päälläni kirkkaanpunainen nahkaminihame. Punaisen ja mustan liitto joka tapauksessa oli minun väripalettini vuosikausia. 

Sittemmin on tullut löydettyä paljon muitakin värejä garderobiin. Lähivuosina olette päässet todistamaan jopa lämpenemistäni aiemmalle inhokilleni siniselle. Mutta ai että, en oikeasti ollut muistanut miten omalta ja mahtavalta punaiset pöksyt tuntuvatkaan. Niissä on jotain todella energistä. 

Pienestä sitä toisinaan ilahtuu. Tänään nämä uudet housut todellakin toivat hymyn huulille. Vaikka täytyy kyllä sanoa, että ihan ensinäkemältä epäilin, että tuleekohan ennemminkin itku, sillä niin pieneltä nuo koon 44 mallikappalehousut näyttivät. Mutta, Junarosen koot ovat reiluja ja housut ovat todella joustavaa materiaalia, joten hienosti mahtuivat ja nuolevat sääriäni juuri sopivan piukeina. 

housut – Junarose (saatu) / pusero – HM+ / takki – Cubus / kengät – Vagabond / laukku – Rebecca Minkoff / huivi – Becksöndergaard

Punaista, raitaa ja musta bikermallinen takki, mikä todellinen klassikkokokonaisuus! 

Nauratti kovasti tämä kuvasarja. Puhelin soi kesken kameran sarjatulen ja lyyhistyin siinä sitten äidin kanssa juttelemaan…. kunnes tajusin että kamera laukoo edelleen ja muistin omat ohjeeni kuvissa onnistumisesta. Ryhdillä on väliä!:D 😀


Tags:
6 Comments
  • Ei-Leen
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Makeat farkut. Itselläni en ole kirkkaanpunaisen ystävä, vaan ennemmin hempeämpien sävyjen. Mutta pojillani olen aina rakastanut tuollaisia kirkkaanpunaisia farkkuja, minulle se on poikien väri ja vaaleanpunainen tyttöjen. 🙂 

  • Aulikki
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Punaiset housut ovat kyllä tosi mahtava juttu, ne päällä tuntee olonsa jotenkin supernaiseksi. Olen aina omistanut punaiset joko farkut tai suorat housut. Noi housut on saatava!

  • lukija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ovatko nuo housut tulevaa mallistoa vai myynnissä jo nyt, kun ainakaan JR:n nettisivuilta ei löydy? Hyvännäköiset ovat.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Vasta tulossa, ovat tämän kevään mallistosta. Jos oikein muistan, niin toukokuussa olis tulossa myyntiin.

      • Vierailija
        Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

        Kiitos. Niitä odotellessa. Vielä riittää toppahousut!

  • sp
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mulla on myös ollut aika pitkä punainen-musta -kausi ja rakastan edelleen kaikkea punaista. Viime vuosina sitä on tosin tullut vähemmän käytettyä, kun tuntuu ettei oikein toimi punaisten hiusteni kanssa. Tuollaiset housut olisivat kyllä taas mahtavat. 

Post A Comment