Rinnat muuttavat muotoaan ja liivivarasto vaatii päivittämistä

Se on vaan (ikävä) tosiasia, että rinnat muuttuvat vuosien vieriessä Painon muutokset, lasten saanti ja imetys, hormonaaliset muutokset ja iän myötä ihan vaan painovoima tekee tehtäväänsä. On utopiaa kuvitella, että tissit olisivat vaikkapa näin 36 vuotiaana tasan samanlaiset kuin olivat vaikkapa kymmenen vuotta sitten. 

Muutosten ei tarvitse olla kummoisiakaan, kun saakin yhtäkkiä huomata, että se monta vuotta niin loistavalta tuntunut rintaliivimalli ei enää olekaan niin täydellinen. Itselleni on juuri käynyt niin. Käytin vuosikausia yhtä Prima Donnan mallia (Madison), mutta nyt vaan huomaan jättäväni ne kerta toisensa jälkeen laatikkoon. Kyse ei ole väärästä koosta, sillä olen toki pitänyt koon aina ajantasalla.

Liivit ja alushousut – Change / aamutakki – Babella, Lumingerie (saatu)

Mutta jotenkin nuo rinnat vaan ovat muuttuneet myös malliltaan ja tuo pitkäaikainen suosikkimalli ei vaan istu enää kuten ennen. Taitavat tissiparat kurotella astetta enempi napaa kohti kuin vaikkapa viisi vuotta sitten. Vaikka koko ei ole dramaattisesti muuttunut ja kokoja vielä riittäisi, ei rinta vain asetu kuppiin enää samoin kuin ennen. Muutos taitaa siis mallin puolesta olla pyöreistä raskaiksi.

Fiilis ei siis ole vanhoilla suosikkiliiveillä enää täydellinen. Ja kun tämän tajusin, iski hetkellinen epätoivo. No, onnekseni saman merkin Deauville-malli on hieman paikannut tilannetta, mutta en valitettavasti pidä sen ulkonäöstä yhtä paljon kuin vanhan suosikin.

Tilanne on kuitenkin saanut minut taas ahkerammin tutustumaan muiden merkkien tarjontaan. Ja muutamia ihan lupaavia kokelaita on jo löytynyt. (Esim nämä M&S:n edulliset liivit yllättivät!)

En ollut pitkään aikaan ostanut Changesta muuta kuin uima-asuja, kun joitakin vuosia sitten petyin pariinkin otteeseen liivien laatuun. Nättejä, mutta ostamani liivit menettivät tukevuutensa hyvin lyhyellä käytöllä. Tammikuussa päädyttiin kuitenkin Jonnan kanssa punaviinipäissämme alusvaateostoksille ja annoin Changelle jälleen mahdollisuuden. Onnekseni tällä kertaa se ei ollut turhaa. 

Tämä Kiara-niminen full shaper -liivi on osoittautunut todella hyväksi ostokseksi. Olenkin viime kuukaudet arkikäytössä vuorotellut lähinnä näitä ja edellä linkkaamiani M&S:n liivejä. 

Kiaran kolmesta palasta koottu kuppi on todella miellyttävän tuntuinen ja muotoilee rintoja nätin pyöreäksi. Olkaimet ovat riittävän leveät, mutta silti siron näköiset ja oman 85 J -kokoni kolme kiinnityshakasta tekevät takaosasta juuri sopivan levyisen, jottei se pahasti pureudu makkaroihin.

Ulkonäöllisesti pidän todella paljon tuosta kuppeja kauniisti kehystävästä pitsistä ja tämä sininen värikin on piristävää vaihtelua ainaiselle mustalle. Pitsistä huolimatta, nämä liivit ovat paitojen alla huomaamattomat. Pitsi on riittävän sileää, jottei se paista kankaista läpi. 

Parin kuukauden käyttö nyt ei tietenkään ole vielä riittävän pitkä aika, jotta kestävyydestä voisi sanoa paljoakaan, mutta kyllä nämä huomattavasti tukevammilta ja napakammilta tuntuvat kuin parit aikaisemmat Changen liivini. Tämän setin perusteella uskallan siis kyllä Changeen uudelleenkin ostoksille. Jospa sieltä löytyisi lisää Kiaran kaltaisia helmiä.

Että ei se vaan täydellisten rintaliivien metsästys näköjään koskaan kokonaan lopu. Muotoaan muuttavat rintarauhaset pitävät huolen siitä, että mallia on toisinaan vaihdettava myös liiveissä. Pidetään tämä mielessä liiviostoksilla!

 


Tags:
20 Comments
  • Viole
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    PrimaDonnan Madisonissa on tehty kaavamuutoksia ja lisätty vuori, joten ei tuttu malli enää istu mullekaan. Harmi sinänsä, niihin pystyi 10 vuoden ajan luottamaan, koko toki vaihteli. Kiva tietää, että muitakin vaihtoehtoja löytyy. 😊

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Eli ”vika” ei ehkä ookaan mun tisseissä!!!

  • Tove
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Pitääköhän minunkin antaa Changen liiveille uusi mahdollisuus… Viole, juuri ostin tauon jälkeen (imetys yms) uudet Madisonit ja erikseen kysyin (ostin netistä, kun kivijalkaliikettä, josta löytyisi kokoja, ei ole lähettyvillä), että eihän malli ole muuttunut. Minulle vastattiin, että ei 🤔 Onneksi ostos sopi kuitenkin, mutta mietityttää haluanko tilata kyseisestä liikkeestä enää.

  • Tiukunen
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Huh olet kyllä upea😍

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Minä en käytä mitään muita kuin Changen liivejä, istuvat täydellisesti eikä kiristä eikä purista, tuntuu kuin liivejä ei olisikaan. Pesen liivit koneessa muun pyykin mukana ilman pesupussia ja hyvinä ovat säilyneet vuosia. En edes harkitse muun merkkisiä liivejä.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Sitä ne mun pettymysliivit Changesta todellakaan eivät tehneet, eivät kiristäneet eikä puristaneet. Mutta ei ollut kyllä sitten tukeakaan, kun olivat ympäryksiltään sellaista venyvää purkkaa. Parissa kuukaudessa meni ympäryksistä vähäinenkin napakkuus. Toivottavasti en enää törmää sellaisiin vaan löytäisin lisää hyviä liivejä Changen valikoimista.

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mä olen viisi vuotta käyttänyt pelkkää Changea, tosin sieltäkin tasan yhtä mallia. Ei vaan löytynyt sopivia mistään muualta, kun kävi juuri niin kuin sanoit; entiset luottomerkit ei enää istunutkaan.

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ainakin ennen change liivit oli eu-kokoa ja aivan liian pienet. Koot loppuivat jo pitkästi ennen UK85J.

  • Katja222
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! 🙂

  • RebelUnderCover
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Itse luotan pitkälti puolalaisiin. Gorsenia ja Gorteks PrimaDonnan laatua pilkkahinnalla.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mulla on myös Gorsenian liivejä ja ne on omassa hintaluokassaan varsin mainioita, mutta ei ne laadussa mun mittapuulla kyllä pärjää Prima Donnille mitenkään.

  • Pin2
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Changen liivejä en ole minäkään uskaltanut vuosiin kokeilla, koin myös liivien venähtävän ja lössähtävän muutamien pesujen jälkeen. Ehkä pitäisi testata. Mä olen huomannut kaipaavani iän myötä enemmän tukea liiveiltä, ihan loogista sinänsä, ei vaan kovin helppo toteuttaa. Jostain syystä kuppikoon kasvaessa napakka kevyesti ”topattu”malli muutetaan ohueksi kankaaksi joka pahimmassa tapauksessa on joustava. Ja joo, oikeankokoinen, istuva liivin pitäisi olla tukeva, mä en kestä ”hyllyvää” tunnetta etumuksessani (ei, en ole enää kaksikymppinen) ja sitä istuvaa mallia on kovin vaikea löytää kun vaihtoehtoja koon puolesta on vain muutama… Ei ole helppoa…

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Joo mulla siis oli tuo ihan sama fiilis useammistakin changen liiveistä vuosia sitten. Kun tässä koossa sen ympäryksen on pysyttävä napakkana. Sellaisilla liiveillä ei tee mitään joiden ympäry venyy kuin purkka. Mutta nämä vaikuttaa kyllä nyt oikeasti paljon niitä vanhoja muistikuvia paremmilta. Kannattaa käydä ainakin sovittelemassa!

  • Piia/Piiabiia Atelier
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Oletpa hurjan kaunis!
    Ja innostit liiviostoksille. Change ei ole aiemmin aivan vakuuttanut, mutta täytyy varmasti vielä antaa se kuuluisa mahdollisuus!

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Munkin pitää selvästi antaa Changelle mahdollisuus, ostin sieltä yhdet liivit 10 vuotta sitten myyjän avustuksella. Käytin muutaman kerran kun eivät oikein istuneet. 

    Primadonnan suuri fani olen ollut vuosia, kunnes tilasi kerran Panachen kaarituettomat urheiluliivit ja nykyään käytän vaan näitä. Juhlamekkojen kanssa kaivan joskus Primadonnat kaapista. Urheiluliivit on vaan niin mukavat ja tukevat, vaikka rinnan muoto vähän kärsii. 

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mä en itse osaa kyllä urheiluliivejä pitää kuin tasan urheillessa. Ne on niin älytön panssari. Ja toisaala itselleni on tosi tärkeää valita liivit aina vaatteiden mukaan, joten ei sporttiliivit kovinkaan monien vaatteideni alle edes passaisi.

  • Anonyymi
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Rinnoille on ikääntyessä tapana kasvaa – pituutta!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Jep, niin tuntuu käyvän! 😄

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Sä oot upea ☺️

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Isokuppisia liivejä löytyy myös nettikaupoista Brastop, Belle Lingerie, Bravissimo/Pepperberry. Jälkimmäisestä myös kauniisti istuvia vaatteita povekkaille.

Post A Comment