Alastonkuvissa eli ihan nakupellenä

”Moikka Veera!  Lähestyn sinua tällaisella vähän rohkeallakin juttuehdotuksella, kun tuli mieleen, että sopisit hyvin yhteen projektiimme. Meillä on siis teossa lehteen juttu suomalaisista naisista ja heidän vartalosuhteestaan. Jutun ideana olisi, että jokainen haastateltavista valitsee jonkun kehoonsa liittyvän luvun (pituus, vaatekoko, arpien määrä jne.), jonka kautta sitten kertoo vartalostaan ja elämästään. Juttu kuvitettaisiin tyylikkäillä alastonkuvilla, jossa ei tietenkään näy mitään kriittistä, mutta ideana on, että ihan paljaana siinä ollaan.

Sinä sopisit juttuun tietysti hyvin puhumaan tuosta (vaate)kokoasiasta. Miltä tällainen ehdotus kuulostaa? Kerro ensimietteesi, niin voidaan jutella lisää!”

Näin minua lähestyi Me Naisten toimittaja helmikuussa. Ja mitkäs olivat minun ensimietteeni? Pitikö pitkäänkin harkita? No eipä varsinaisesti. 😀

”Moi! Juu, sopii toki! Ei ole mulle tuo alaston osuuskaan mikään ongelma. Onhan nämä makkarat jo näkyneet siellä sun  täällä.”

Jep, minähän olin tästä enemmänkin vain innoissani. Olen aina tykännyt esim. Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen Sielu ja ruumis palstasta yksinkertaisine alastonkuvineen. Alastomuus ei myöskään ole ikinä ollut itselleni mitenkään hankala asia. En ajattele, että paljaassa vartalossa olisi mitään häpeällistä. Tai että kenellekään tulisi jotenkin yllätyksenä millainen vartalo vaatteideni alla on.

Minulle alastomuudessa sinänsä ei myöskään ole yhtään mitään seksuaalista. Sekasaunat, muotinäytösten takahuoneet sun muut tilanteet on itselleni ihan neutraaleja eivätkä aiheuta ahdistusta tai häpeää. 

Ajattelin siis tästäkin jutusta lähinnä, että onpa kiva päästä toisen ammattikuvaajan kuvattavaksi. Se on aina niin mielenkiintoista nähdä miten joku kollega valaisee ja ohjaa kuvaustilanteessa tai millaisia kuvia hän loppujen lopuksi valitsee. Näkeekö minut eri tavalla kuin minä itse? 

Näillä ajatuksilla siis suuntasin iloisena Sanoman studiolle Satu Kemppaisen kuvattavaksi! Itse kuvaukset olivat kaikin puolin rennot. Paikalla oli minun ja kuvaajan lisäksi lehden AD. Otettiin muutamia erilaisia kuvia ja tsekkailtiin koneelta, millainen asento toimisi parhaiten. Välillä aina joku meistä huikkasi, että ”pistäpä vielä se nänni piiloon!”  tai että ”eihän toosa näy?”. Perussettiä siis. 😀

Kuvat: Satu Kemppainen / Me naiset

Kuvista tuli mielestäni ihan tosi kivat. Vartaloni näyttäytyy niissä rehellisesti kaikkine makkaroineen ja arpineen, juuri sellaisena millaiseksi sen itse koen. Tiedän, että monen silmissä kokoiseni nainen alasti on kaikkea muuta kuin kaunis, mutta omissa silmissäni näytän näissäkin kuvissa ihan tosi ihanalta. Ihan itseltäni.

Kuten jutussakin sanon, en todellakaan keksi yhtään syytä miksi minun pitäisi inhota kehoani. Se, että se on iso ja että se ei täytä monen muun ihmisen kauneusihanteita, ei ole syy olla pitämättä itsestään.

Mikään kenenkään toisen luoma kriteeri ei ole syy olla pitämättä itsestään. Katso itseäsi vain ja ainoastaan ihan omilla silmilläsi, sillä loppuepeleissä ainoa jonka mielipiteellä on väliä, olet sinä itse.

Juttu ilmestyi muutaman viikon takaisessa Me Naisten lehdessä nro 13. Jos sinulla on Sanoman digitunnarit, voit lukea jutun TÄÄLTÄ. Minun lisäkseni jutussa kehosuhteestaan kertovat ja poseeraavat alastomina upeat Marita, Saija ja Sini.

Millainen suhde sinulla on alastomuuteen ja omaan kehoosi? 


Tags:
46 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upeita kuvia! Näytät näissä kauniilta ja hehkeältä.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oot ihana!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kadehdin tuota mutkatonta suhtautumistasi kehoosi ja alastomuuteen. Itselleni alastomuus ja etenkin tietyt kohdat kehossa ovat tosi arkoja. En sauno edes naisten kesken, enkä vain osaa suhtautua itseeni noin huolettomasti. Katson sekä itseäni että muita tosi kriittisin silmin. Olispa varmasti elämä helpompaan, jos osaisin rentoutua tän asian kanssa.

 • Salla
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mahtavaa settiä Veera!

  Itselläni ei suhde omaan kroppaan (saatikka alastomaan versioon siitä) ole ollenkaan noin mutkaton, mutta haluan kertoa saaneeni monesti ripauksen kovasti toivomaani rohkeutta ja itseluottamusta täältä sinun blogistasi. Kiitos siitä <3

 • Alma
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näytät kauniilta.

 • Blogisi lukija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hienoja kuvia. Vartalossasi ei todellakaan ole mitään vikaa, itse sen kannat ja sitä rakastat. Kuten aikaisemmista kommenteista näkyy, meitä estyneempiä nämä kuvat voimauttavat. Tykkään pukeutumistyylistäsi myös, keksit hienoja yhdistelmiä tavallisista vaatteista. Hyvä vaatemaku ei ole koosta kiinni.

 • Jenni
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan mahtavia kuvia, todella kauniita! Ja niissä näkyvä säteilevä hymy kruunaa kaiken. 🙂 Itse teen kovasti matkaa samanlaiseen mutkattomaan kehoasenteeseen. En sano, etteikö olisi vielä hommaa asian suhteen tehtävänä, mutta paljon on eteenpäinkin tultu. Eikä vähiten juuri blogisi lukemisen seurauksena. 🙂 En tosin tiedä onko paras mahdollinen kommentti ja meriitti blogille se, että se on saanut minut viilettämään nakkena pitkin kämppää… 😀 Mutta musta ainakin oikein kiva näin ja kiitos siitä. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ei kun ehkä just ihan paras palaute ikinä! 😀 😀 

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hienoa Veera, joka päivä kannattaa katsoa edelleen peiliin ja sanoa kuinka upea olet 👍

 • Maarit
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upeita kuvia! Toivoisin olevani yhtä mutkaton kroppani suhteen kuin sinä. Toki ikä on tuonut armollisuutta omaan itseeni kaikin tavoin. Olen laihduttanut kahesti liki 50 kiloa,joka kertoo ikuisista ulkonäköpaineista,jotka ovat seuranneet minua. Jo lapsuudesta asti. Hienoa,että ulkonäköpaineista keskustellaan ja että huomataan kaikkien ja kaikenlaisten ihmisten elämä on arvokasta.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Minunkin mielestä tästä asiasta keskustelu ja erilaisten vartaloiden näyttäminen mediassa on tosi tärkeätä ja siksi olin tässäkin jutussa mielelläni mukana. 

 • Minä
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Wau, nyt tuli parasta 🙂  Olen vartaloltani samaa mallia, lyhyempänä versiona kylläkin. Mieheni kanssa ihailimme juuri kuviasi !

 • Philiops
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upeita kuvia, kuten jo lehdessä katselin. Itse en olisi noin rohkea, arvostan! Olisitko muuten ollut yhtä valmis, jos kuvaajana ja assarina olisi hääränneet miehet? Eli suhtaudutko tosiaan vain ”homma kuin homma” -asenteella? Nimittäin itsellä olisi jo samaa sukupuolta olevien ammattilaisten kanssa ongelmia… siksi kysyn 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Juu, ei mulle olisi ollut ongelma vaikka kuvaaja/ad olisivat olleet miehiä.

  • Vierailija
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Musta tämä kommentti on tosi surullinen, sillä samalla; kun kysyt Veeran asennoitumista, jos olisi ollutkin miespuolisia kuvaajia, kyseenalaistat miespuolisten ammattitaidon. Ihan yhtä lailla hekin olisivat ollut tekemässä työtään ja pyrkimässä parhaaseen mahdolliseen tulokseen.

   • Veera
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Jep, loistava pointti.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Wau! Upeita kuvia!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hienoa Veera! Saan paljon voimaa blogistasi mm. mielen- ja vartalonhallintaan! Kiitos!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiva kuulla, että ei tää blogin kirjoittelu ihan hukkaan mene. 🙂

 • Hopsu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan mahtavia kuvia, kauniita.

  Aurinkoista kevättä sinulle ja tsemppiä.

 • anouk
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihania kuvia! Kiitos!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Miksi, oi miksi???

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Miksi, oi miksi minun pitäisi asia sinulle jotenkin selittää ja perustella???

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ootpa, Veera, rohkea nainen. Malliesimerkki kehopositiivisuudesta ja itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on. Aurinkoista kevättä ja kaikkea hyvää!

 • Tuulia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Todella kauniita kuvia kauniista naisesta. On ollut ilo tutustua suhun tämän blogin kautta!

 • Salla P
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sinulla on poikkeuksellinen ja ihanan luonnollinen ja mutkaton suhtautuminen omaan kehoon. Ihailen sitä sinussa. Se ei todellakaan ole itsestäänselvyys, riippumatta kilojen määrästä.

  Omassa kropassa on kilot vaihdelleet, mitta epävarmuus pysynyt. Olet kyllä inspiroiva, meille kaikenlaisille ja -kokoisille naisille!

  Bongasinkin heti jo jutun lehdestä. Hyvä juttu, täynnä asiaa. Olet tosi kaunis.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Käytettiiköhän kuvauksissa mitään peflettiä

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Juu tottakai, koko ympäristö vuorattiin muovilla, jotta alaston ihminen ei vaan saastuttaisi mitään, se muovi on tästä vaan tosi taitavasti photoshopattu!

 • Hoitotyöntekijä
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Eihän lihavuudessa ole kyse rumasta ja kauniista, vaan lihavuus ei ole terveellistä. Lihavuus tuo suuren riskin sairastua esim kakkostyypin diabetekseen, nivelvaivoihin ym ym.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Wauuu! Tyyppi keksi tulla kertomaan jotain ihan uutta ja ennen kuulematonta! Aplodit sulle.

 • Hanna63
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Wau!!!!! Oot ihana <3

 • Käyttäjä15996
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Toivottavasti uudeksi oman kehon hyväksymisen mitaksi ei ole muodostumassa se että poseeraa alasti. Tässä blogissahan tuossa vähäpukeisuudessa ei ole mitään sinällään uutta. Eikä siinä mitään… Ihmetyttää toisaalta se miksi s-kokoinen fittneskissa olisi vastaavissa kuvissa itseään esittelevä tyrkky, noin kärjistäen ja mikäli lehtien kommenttiketjuja lukee. Mutta menaisissa taisi olla aiemmin juttu ja kuvia myös toimituksen henkilöiden selluliiteistä ym. Joku trendi kai se sitten on ja alastomuushan tunnetusti ns. myy. 

  • Nanna_
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Vähän samantyyppisiä mietteitä – kyllä ihminen voi hyväksyä kehonsa ja rakastaa sitä, vaikkei haluaisikaan näyttäytyä alasti julkisesti, sekasaunassa tai edes vaikka toisten naisten kesken saunassa. Itse olen pieni, hoikka ja varmaan niillä tylsillä, perinteisillä kriteereillä aika ”hyväkroppainen”, en haluaisi muuttaa vartalossani mitään, mutta en silti mielelläni näyttäydy täysin alasti muiden kuin oman kumppanin seurassa. Jonkun mielestä varmaan jotain hiton estoisuutta tässä saunamaassa, monessa muussa kulttuurissa pidettäisiin varmasti täysin normaalina 🙂 

   Joka tapauksessa kauniita ja tyylikkäitä kuvia, oot Veera inspiroiva ja rohkea nainen! 🙂 

  • Alina
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Itselleni nousee mieleen, että selluliitin, arpien, karvojen, luomien, mahamakkaroiden jne. näyttämisen ideana on tuoda media kautta realistista vartalonkuvaa. Että ihan kaikenlaisia ihmisiä on, kokoon, muhkuraan tai muhkurattomuuteen katsomatta.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No miksi ihmeessä oman kehon hyväksymisen mitaksi olisi muodostumassa se, että poseeraa alasti? Mistä sä nyt tuon vetäisit? 😀

   Mutta minun mielestäni on tosi kiva, että mediassa näkyy kaikenlaisia vartaloita ja välillä ihan paljaanakin. Se on oikesti monelle ihmiselle tosi voimannuttavaa, että kehokuvasto julkisuudessa monipuolistuu.

   • eioopakkoollaalastiollakseenok
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    No voisi olla vaikka siitä, että tässä blogissa paljaan pinnan määrä on lisääntynyt kilojen karttuessa : D Itse en kaipaa mediaan lisää alastomuutta, mutta kuten tuolla jo aiemminkin todettiin, alastomuus myy. Ja mikä nyt ketäkin sitten voimaannuttaa, meitähän on moneen junaan : ) 

    • Veera
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     Niinpä tosiaan, ollaan kaikki erilaisia ja tehdään erilaisia asioita eikä tarvii toisiamme tajuta.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  🙈

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Siis miksi? Eihän kukaan halua tietää sun alastomuutta. Siis tämä oli todella mautonta, eikö sulla ole mitään yksityisyyttä. Ajatteleppa sun seuraavaa työnantajaa….tällaisilla kuvilla et tienaa yhtään mitään🙉🙊🙈 kuvat voi katsoa ympäri maailmaa, en asu edes suomessa. Miksi haalia huomiota näin typerästi!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Niin, toi on sun fiilis ja sä ajattelet että joku alastonkuva on maailman typerintä ja että tässä kohtaa pitäis miettiä huolestuneena jotain mahdollisten työnantajien reaktiota. Mutta pystytkö käsittämään, että kaikki ei jaa sun ajatusmaailmaasi? 😀 Turhaan mä sun kaltaiselle ihmiselle koittaisin selittää, että miksi. 

 • Aa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Siinä kohtaa kun ruudulle lävähtää tällanen retusoimaton alastonkuva ihan tavallisen näköisestä naisesta, ja mun eka ajatus on että ”voi juma noita ton naisen siroja jalkoja, kuin nätit” niin kehtaan pysähtyä taputtamaan itteäni olalle. Tietoisesti oon kääntänyt omaa ajatusmaailmaani siihen suuntaan että aidosti voin olla kadehtimatta kauniimpia ja lakata parantamasta omaa oloa mollaamalla muiden ulkonäköä ja etsimällä muista virheitä.

  Kommenttikenttää kun lukee, niin tulee mieleen että tekis muuten hyvää vähän muillekin. Me akat ollaan toisillemme pahimpia hemmetin petoja.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Niinpä, sellaiset posiitiiviset lasit silmillä on kyllä usein kivempaa. Tulee itselle paljon parempi fiilis, kun pystyy katselemaan ympärillään olevia ihmisiä ilman että koko ajan vertailee, kadehtii ja mollaa. 

   Tuli hyvä mieli tästä sun ajatusketjusta ja kommentista. 🙂

 • PiP
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upeita kuvia – hyvä Veera! Oli myös hauska lukea kommenttejasi näille perinteisille pluskokoisia ”terveyssyillä” syyllistäjille – ihan kuin emme saisi näkyä tai kuulua. Kiitos!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Jep, kun mua niin väsyttää ja tympii se, että ylipainoinen ihminen ei sais puhua ja kirjoittaa koskaan pelkästä ulkonäöstä tai pukeutumisesta tms, kun aina pitäis muistaa ottaa huomioon nurkan takana väijyvä diabetes ja kuluvat nivelet. 😀

 • Wenlamo
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  wau <3

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi, minäkin haluaisin malliksi tällaisiin kuviin.

Post A Comment