3 x omenavartaloisen plussan lempifarkut

Jalassani nähtyjen farkkujen perään kysellään tuon tuosta. Ne muutamat samat lempparifarkut ne pyörivät mukana asupostauksesta toiseen, mutta ajattelin, että ne olisi hyvä kerrankin koota yhteen ja samaa postaukseen. 

Minulle itselleni omenavartaloisena tärkeintä farkuissa on korkea vyötärö. Siitä en luovu. En tiedä montakaan kammottavampaa asiaa pukeutumisessa kuin keskelle rehevimpiä vatsamakkaroita tiukalle hirtetyt farkut. Se tuntuu niiiin pahalta, eikä se housun kauluksen päälle muotoutuva makkarakaan ilahduta.

Tämä vuoksi valitsen siis farkkuni aina niin, että vyötärön korkeus yltää navan tienoille, jotakuinkin siihen kohtaan, missä voisi kuvitella vyötärön sijaitsevan, jos sellaisen edelleen omistaisi. On siinä itselläni sellainen hieman tissejä ja takamusta kapeampi kohta, mutta ei merkittävästi. 

Toinen lempifarkkujeni kriteeri on edelleen vuodesta toiseen slimmit lahkeet. Saatan aina höyrähtää kokeilemaan hetkellisesti jotain muuta muodin aaltojen mukana, mutta kyllä silti 90% ajasta jalassani nähdään kapeaa lahjetta. Ja mieluusti vielä hieman vajaamittaiseksi käännettynä. 

Tässä siis kolme sellaista farkkumallia ja -merkkiä, jotka ovat pysyneet matkassa jo pidemmän aikaa. Kun entiset hajoavat, hankin uudet. Pesut ja kulutukset hieman vaihtelevat aina mallistojen mukaan, mutta malli pysyy samana.

Junarose

1. Junarosen klassikko JRFIVE-malli on viime vuosien aikana löytynyt kaapissani monessakin värissä ja pesussa. Supersuosikkini on kuitenkin tuo suht vaalea hieman rei’ille kulutettu malli. Näitä on jo toinen pari menossa käytettyäni ensimmäiset ihan ritsahtavaan loppuun saakka. Näissä on tämän kolmen koplan matalin lyhin haara-vyötärö -mitta, omassa koossani 27 cm 

Hinta ja koko: JRFIVEN hinta hieman väristä ja pesusta riippuen 70-80 €. Minulla itselläni useimmiten käytössä koko 44, saatavilla kokoon 54 saakka. Junarosea löydät heidän oman nettikauppansa lisäksi mm. Zalandolta ja Ellokselta. 

KappAhl

2. KappAhin XLNT-malliston Slim Fit -farkku nostaa vyötärön hieman edellistä ylemmäksi haara-vyötärö -korkeuden ollessa 30 cm. Eli yltää aivan mahtavasti mahan yli. KappAhlin nettikaupan tiedoissa vyötärön korkeudeksi kerrotaan ”normaali”, mutta kyllä minä tätä korkeaksi väittäisin.

Slim Fitiä löytyy ainakin tällä hetkellä parissakin hyvin erilaisessa materiaalissa. Jämäkämpi versio sisältää 98% puuvillaa ja 2% elastaania, kun taas saman mallin toinen versio (joka itseltäni löytyy, ja on tuossa kollaasissa) jossa materiaali on puuvillan ja polyesterin sekoitus ja elastaania on mukana 3%. 

(Niin paljon kuin tuota elastaania parjataankin sen ollessa ongelma mm. tekstiilien kierrätykselle, niin täytyy sanoa, että itse en kyllä oman vartaloni malliin löytäisi istuvia farkkuja ilman elastaania.)

Hinta ja koko: Väristä ja pesusta riippuen XLNT:n Slim Fitit maksavat 55-60 €. Kokoja tarjolla 44-52 ja itselläni käytössä koko 48.

H&M

3. HM+ Skinny High kurkottaa vyötäröllä vielä pari senttiä korkeammalle. Omien housujeni haarakorkeus on 32 cm. Ihanaa turvaa vatsamakkaroille! Nämä ovat mallinsa ja istuvuutensa puolesta ehkä kaikista lemppareimmat näistä kolmesta. Kisa näiden ja Junarosen pöksyjen välillä on kyllä todella tiukka ja suosikin paikka vaihtelee muutaman viikon välein.

H&M:n farkkujen värit ja pesut vaihtelevat aika tiuhaankin tahtiin, joten juuri itselläni parhaillaan käytössä olevaa pesua ei ole saatavilla, mutta saatavilla useimmiten ainakin pari kolme versiota kerrallaan.

Hinta ja koko: Hinta 30-40 € ja kokoskaala 44-56. Itselläni käytössä koko 46.

 

Huomasitteko muuten käyttämäni kokonumerot? Joka merkissä eri. Junarosella kokoni on 44, H&M:n Skinny high istuu parhaiten 46 kokoisena ja KappAhlista sain ottaa koon 48. Ja ihan samanlaiset ne mun vartalon mittani ovat noita housuja käyttäessäni. Kaikki kolme paria ovat käytössä koko ajan.

Ei siis tuijoteta niitä kokolappuja ja anneta sovituskopissa onnentunteiden olla numeroista kiinni. Valitse ne mitkä istuu ja missä fiilis on hyvä. Vaikka edellisessä kaupassa kokosi olisi ollut 44 ja seuraavassa 48, niin newsflash: sä olet ihan saman kokoinen molempien sovareissa ähistessäsi!

 

 

 

 

 


7 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen jo vuosia sitten luovuttanut farkkujen suhteen. Kiitos tästä tsempistä, ehkä tämäkin omenapäärynä hankkii vielä farkut!!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos, tämä oli erittäin hyödyllinen postaus myös minulle.

 • Nannu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen jo pari vuotta käyttänyt Marks & Spencer:in Per Una-malliston jegginsejä, parhaat farkut ikinä❤️ Suosittelen!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kun nettikauppaan kokoja pähkäilen, niin mikä on sinun vyötärön- / labtionympäryksesi? Helpottaisi pohdintaa tilaukseen 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   En kyllä just nyt tarkkaan muista, mut lantio jotain 122 cm ehkä. Vyötärön paikka sit jonkin verran vähemmän.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tosi jees postaus, kiitos! Itsekin oon mallia omppu, ja istuvien farkkujen löytäminen on haaste. Jos on vyötäröltä sopivat, monesti sitten tirhan väljät lantiosta tai reisistä.

 • Naana
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tämä on upea postaus, kiitos, tän kanssa onkin kuljettu näissä liikkeissä pöksyjä etsimässä.

  Haluaisin tuoda tietoonne myös S. Oliver farkut! Heillähän koot loppuu jo kokoon 46 mutta eipä anneta sen hämätä! Nimittäin itse kerran tilasin semmoset kun sai niin halvalla, että annan ne sitten vaikka jollekin jolleivät mahdu. Oon ite 48 ja ehkä aika lailla Veran kokoinen, mallinen. Mutta nääpä olikin mukavimmat farkut naismuistiin! Materiaali ihanaa pehmeää että jo pukiessa sielu lämpenee ja mitoitus niin reilu että jää tilaakin vielä. Eli 46 vastaa ainakin 48. Tilasin hiljan muitakin malleja samasta merkistä ja yhtä mahtavia kaikki. Zalandolla mm. näissä mainitaan että reilu koko, ota normaalia kokoasi pienempi. Mulla on nyt smart straight, shape capri ja shape slim fit – mallit ja tykkään kaikista hirveesti, ja ovat reiluja, yhtään ei purista ja materiaali antaa myös myöten. Vatsatila vyötäröllä on itse asiassa niin väljä, että vyön kanssa pitää ainakin mun käyttää.
  Suosittelen!

Post A Comment