Kliseisen ja klassinen Rock Chic -asu

Kun kemukutsun pukeutumiskoodi kuuluu, että Rock Chic, niin voiko sitä juuri enää kliseisemmin toteuttaa kuin pukeutumalla mustaan, vetämällä nahkarotsin niskaan ja maustamalla asun ripauksella punaista ja leopardikuosia? Sanoisin, että eipä juuri. 

Mutta ihan siinä samalla, kun tuo yhdistelmä on tukkatötteröineen ja punaisine huulipunineen todella kulunut idea, niin sitä voi kuvailla myös imartelevammin ja puhua klassikosta. Pikkumusta, nahkarotsi ja punaiset huulet nyt vaan on kokonaisuus, joka pitää aina pintansa näyttäen ajattomalta ja hyvältä. 

Tällä asulla tulis iis pyörähdettyä eilen Helsingin Kattilahallissa YSL:n Beauty Clup -kemuissa. Aivan kuin asusteideni ennustamana, sain tilaisuudesta mukaani todella klassisen kirkkaan punaisen huulipunan, jonka hylsyyn kaiverrettiin oma nimeni.

Näihin kuviin uusi puna ei kuitenkaan vielä ehtinyt, vaan huulilla on MACin huikean hyvin huulilla pysyvä mattapuna sävyssä Ruby Woo. Hyvin synkkaa korviksiin sekin.

En ole muuten todella pitkään aikaan käyttänyt tuollaisia läpikuultavia mustia sukkiksia. Talvella jalassa on aina paksut ja peittävät sukkahousut ja juhliin valitsen oikeastaan aina nudet sääret. Mutta tämä asu kyllä kaipasi mielestäni ehdottomasti läpikuultavaa mustaa ja toimiikin hyvänä muistutuksena, että vois useamminkin valita ohuet mustat sukkikset. 

Vähän kyllä jännitti, kun nappasin vaan kotoa lähtiessä avaamattoman Oroblun sukkispaketin, eikä siis ollut merkistä aiemmin kauheasti kokemusta. Mulla kun on aika kaameita muistoja tilanteista, joissa uudet sukkikset ovatkin osoittautuneet aivan vääräksi valinnaksi joko jo jalkaan vetäessä tai viimeistän juhlapaikalla haarakiilan polviin valahtaessa.

Nyt oli kauhu onneksi turha, sillä näiten Oroblun Satin 40 -sukkahousujen koko XL oli justiinsa passeli itselleni. Minua ei olisi haitannut, vaikka olisivat olleet vielä hieman korkeammatkin, mutta vyötärö ylsi riittävän ylös ja sukkikset pysyivät päällä napakasti koko illan. Ei tarvinnut tehdä ainuttakaan korjausliikettä eikä epätoivoisesti nostella puntteja missään vaiheessa. 

Mukavien sukkahousujen löytäminen ei ole aina helppoa, ja niitä oikeita etsiessä joutuu usein ns. pussaamaan monta sammakkoa matkalla. Siksipä hyviksi havaituista kannattaa ehdottomasti pitää kiinni. Ainakin tämän yhden illan perusteella nämä Oroblut pääsivät omalle toimivien sukkisten -listalleni.

mekko – Joseph Ribkoff (saatu) / nahkarotsi – Samoon / sukkikset – Oroblu (saatu) / kengät – Betty London, Spartoo / korvikset – Lindex

Tuo Joseph Ribkoffin mekko taipuu kyllä moneenlaiseen fiilikseen. Siitä saisi vielä selkeästi juhlavammankin asun laittamalla korot jalkaan ja valitsemalla juhavia koruja. Mutta sama mekko on aiemmin nähty päälläni myös näin rentona arkiasuna neuletakin kanssa. 

Miten sinä pukeutuisit dresscodella Rock Chic?


Tags:
5 Comments
 • Vaulis
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olet niin Rock Chic! Asu sopii Sinulle upeasti! Tykkäisin mekosta itsellenikin..😊

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olet todella rock chic!
  Oma asuni olisi kuluneet farkut, valkoinen paitis, musta leveä niittivyö sekä mustat bootsit. Ja paljon hopeakoruja.

 • Sasamaarit
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vau, Vau ja Vau! Ihailen rohkeuttasi pukeutua (tai olla vähäpukeinen) – olisipa minulla edes rippeet siitä rohkeudesta.
  Ja tuo asu sopii sinulle kuin ”nakutettu”, just´niin Rock Chic, kuin voi vain olla.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  miks ei voi pitää blogia ilman noita kuvia. sie oot järkyttävän näköinen nois makkaroissas.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ai että oliskin muuten hirveen hyvä blogi-idea sellanen, et vaan sanallisesti kuvailisi asujaan. 😂

Post A Comment