3 upeaa mekkoa kevääseen Sokokselta

-Kaupallinen yhteistyö Sokoksen kanssa-

Vaikka käytän mekkoja toki talvellakin, niin kyllähän niiden varsinainen kulta-aika on mielestäni kuitenkin enemmän keväällä ja kesällä. Kun villasukkikset saa unohtaa ja kipitellä paljain säärin, tuntuu mekkoihin pukeutuminen huomattavasti houkuttelevammalta.

Valitsin tähän postaukseen kolme mekkoa Sokoksen valikoimista ja täytyy sanoa, että olipa kuulkaa melkoinen urakka!

Vaikkei Sokoksella ole mitään varsinaista pluskoon osastoa, niin laajassa merkkivalikoimassa on mukana todella paljon sellaisia brändejä joiden kokoskaala yltää myös isoihin kokoihin.

Minulla vierähtikin Porin Sokoksella sovituskopissa ihan useampi tunti, kun kävin läpi kaikki mielenkiintoiset mekot ja pähkäilin mitkä niistä valitsisin tähän postaukseen. Monista kevään uutuuksista valitsin seuraavat kolme:

 

Monikäyttöinen neulemekko 

Tämä Tom Tailorin näyttävän oranssipunainen neulemekko on jälleen kerran hyvä muistutus siitä, että ei kannata tuijottaa pelkkiä kokolappuja.

Ehdin jo harmistua, kun suurin jäljellä oleva koko oli 44 (suurin olemassa oleva koko on 46), mutta päätin silti sovittaa. Ja hyvä, että tein niin! Itse nimittäin pidän mekosta juurikin noin vartalonmyötäisenä, joten joustavan mekon koko riitti mainiosti.

Voimakkaiden värien yhdistäminen on nyt kovasti in ja oman kaappini kätköistä löytyneet pinkit asusteet sopivatkin mielestäni todella hyvin tämän vaatteen pariksi. Oranssi ja pinkki muodostavat yhdessä energisen ja näyttävän kokonaisuuden.

Muuten yksinkertaisen mekon jujuja ovat naisellista tvistiä tuovat trumpettihihat sekä selkäosan pieni kurkistusaukko. Tästä simppelistä mekosta saa asusteita vaihtelemalla helposti todella eri näköisiä asuja.

Mekko Tom Tailor 69,99 €.

Korkkareiden ja clutchin kanssa mekko sopii jopa juhliin, mutta vaihtamalla kengät siroihin tennareihin ja nakkaamalla päälle vaikka farkkurotsin on yllä loistava asu arkeen. 

 

Tyylikäs kukkamekko

Olen etenkin hääjuhlapukeutujana melko konservatiivinen. Haluan häävieraana mekkoni olevan polvimittainen ja tyylikäs leninki, joka ei paljasta liikaa. Olenkin usein luottanut asuvalinnoissani joko pitsiin tai erilaisiin kukkakuoseihin. 

Jos olisin juuri nyt valitsemassa asua jonkun kesähäihin tai miksei yhtä lailla vaikka valmistujaisiin tai muuhun perhejuhlaan, voisin oikein hyvin kuvitella pukeutuvani tähän Betty Barclayn kauniskuosiseen tummaan mekkoon. (Samasta ihanasta kukka-/lintukuosista on saatavilla myös housut, ja nekin himottaisivat kovasti!)

Mekon kuosi ja pääntien koristenauha ovat väreiltään sellaisia, että tähän mekkoon on helppo yhdistää niin hopeisia kuin kuin kultaisiakin koruja ihan oman maun mukaan. Myös laukun ja kenkien värillä on helppo muuttaa kokonaisuutta, sillä printistä löytyy niin kauniita vihreän kuin roosan ja viininpunaisenkin sävyjä. 

Omat kenkävalintani ovat yleensä hieman räväkämpiä, mutta tähän asuun sopi mielestäni upeasti nämä hillityn tyylikkäät Höglin avokkaat.

Kenkien malli on muuten ajaton ja klassinen, mutta rusettikoriste tekee niistä hyvin ajankohtaiset. Ja mikä parasta, muutaman sentin paksulla korolla jaksaa juhlia vaikka aamuyöhön!

Mekko – Betty Barclay, 99,95 € / laukku – S.Oliver, 29,99 € / kengät -Högl, 155,00 €

Betty Barclayn vaatteita on saatavilla koissa 36-48, mutta omien sovitteluideni perusteella sanoisin, että koot ovat aika reiluja. Itselleni meni osassa tuotteista koko 46. Tämä kuvien mekko on kokoa 48 ja istuu mukavan löysästi paljastamatta jokaista kurvia.

 

Villi printtimekko 

Tämä Piecesin meshkankainen printtimekko on todellinen yllättäjä! Ensimmäinen ajatukseni sovittaessa oli, että ”ei oo kyllä yhtään mua”. Väärältä tuntui niin vyötärön kohta, mekon pituus kuin pääntiekin.

Jokin siinä silti houkutti ja päädyin lopulta valitsemaan tämän kuosiräjähdyksen kuviin ajatellen, että on kiva näyttää jotain ei niin itseni näköistä.

Mekko – Pieces, 49,99 € / Laukku – S.Oliver, 29,99 €

Mutta kuinkas kuulkaa kävikään?

Yhdistettynä pirteän punaisiin kenkiin ja korviksiin mekko yhtäkkiä heräsikin päälläni ihan eri tavalla henkiin ja peiliin katsoessa huulilta pääsi iso VAU!

Tunsin itseni ihan järjettömän nätiksi ja jotenkin voimakkaaksi tässä asussa, joten niinhän siinä kävi, että kuvauslainoja palauttaessa ostin mekon itselleni. 

Jos kuosi tuntuu liian hurjalta, mutta malli kivalta, niin saman mallinen mekko löytyy myös hieman rauhallisemman värisellä printillä: punaruskeita kukkia mustalla pohjalla. Mekon koot ovat XS-XL ja itselleni 48-50 kokoisena mahtui hyvin tuo suurin koko. 

Näin sirojen kenkien ja pikkulaukun kanssa mekko on aivan juhlakelpoinen, mutta voisin nähdä tällaisen mukavan mekon helposti myös vaikkapa festariasuna. Jalkineiksi vaikka kevään hittikengät eli buutsit, tai klassiset maiharit, ja nahkarotsi niskaan! 

Aika huikeita mekkoja, eikö? Kuten sanoin näiden kuviin valitsemieni lisäksi löysin Sokoksen naisten osastolta monta monta muutakin huikeaa asua. Kannattaa rohkeasti tsekkailla sellaistenkin merkkien valikoimaa, joista ei välttämättä ajattele löytyvän omaa kokoa. Itsekään en esimerkiksi ajatellut, että Piecesin koot riittäisivät itselleni, mutta toisin kävi tuon mekon kanssa.

Gerry Weber, Zizzi, Nanso, Lee Cooper, Rene Derhy, Modelia, Object… Siinä mm. muutamia merkkejä joiden mekkovalikoimista löysin hyviä ehdokkaita tätä postausta varten. 

Juuri nyt on mitä parhain aika käydä kurkkimassa mekkovalikoimia, sillä tämän viikon ajan Sokoksella saa S-Etukortilla -20% alennuksen kaikista normaalihintaisista mekoista ja koruista!

Mikä mekoista on sun suosikki?

 


28 Comments
  • Iina / MouMou
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Punainen neulemekko. Aivan ihana. 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Se on! Olin jo eilen vähän sitä menossa ostamaan, mut oli tuo oma koko ehtinyt mennä.

  • Vierailijalp
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    punainen neulemekko on ihana. Ja anteeksi, mutta tuo viimeinen mekko on mielestäni aivan hirvittävä. Näin ne makuasiat menee 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Niin se menee. Mut on hienoa, että kenenkään ei tarvitse itse pukeutua mihinkään mikä on omasta mielestä hirvittävään. 

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tuo vipa Piecesin mekko. Rakkautta. Oli pakko etsiä ja tilata se 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Siihen on moni rakastunut! 🙂

  • Sasamaarit
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Suosikkini on ehdottomasti Piecesin liljamekko. Se sopii mielestäni parhaiten myös sinulle – saa sinut aivan hehkumaan!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mulle tuli just sellanen olo tossa mekossa! 🙂

  • TiinaMA
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Itsellekin tuli spontaani wow ääneen sanottuna, kun näin ton vikan mekon. Siis aivan ihana! Pituus ja vyötärö on just eikä melkein, ja kuvittelisin tuon menevän missä vain festareilta kesähäihin. Ihania kyllä kaikki! Keskimmäistä aloin itsekin harkitsemaan, kun olisi tulossa juhlat, jonne tarvitsen jonkun kivan mutta tyylikkään mekon…

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Joo tuon liljamekon saa tosiaan kyllä asustettua monenlaiseen menoon. Ja käy ihmeessä sovittamassa tuota Betty Barclayn mekkoa, se on just sekä kiva että tyylikäs! 

  • Ek
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Viimeisessä on pituus joka sopii meille lihaville paksupolvisille lähes kuuskymppisillekin- tosi harvassa tuota pituutta on isoissakaan koossa ! Aika monissa mekoissa löytyy vielä koko 48 mutta pituus polven yläpuolelle. Yhtään sopivaa en siis ole löytänyt.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Ääh, miksi sitä polvia turhaan peittelemään! 

  • pinnia
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Viimeinen on ihanan naisellinen ja pituus miellyttää. BB mekon valitsisin itselleni. Merkin vaatteissa ollut mulle sopiva mitoitus.

  • Ei-Leen
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kauniita kaikki, mutta suosikkini on tuo mustapohjainen kukkamekko. Tosin se on mielestäni ennemmin loppukesän vaate, kun syksy alkaa jo lähestyä. Ehkä tykkään siitä myös siksi, että se muistuttaa omia syysmekkojani, näitä viime lokakuussa julkaisemiani kolttuja: https://eedenista-itamaille.blogspot.fi/2017/10/

    Ei-Leen / Hempeät hepeneet

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Joo, on se loppukesänkin vaate, mut sit toisaalta nuo vaaleat kukat saa sen mielestäni sopimaan myös nyt kevääseen. Monikäyttöinen siis! Ihana tuo sinunkin mekkosi. 🙂

  • EL
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tuo eka neulemekko on kyllä ihana.:) Itse löysin kerran S. Oliverin hameen, jossa koko 48 oli liian iso.O.O Eli ostin kokoa 46 ja siitä tuli pariksi vuodeksi ahkerasti käytetty luottovaate. Hameessa siis kuminauhavyötärö. Tuskin muuten olisi mennyt näin, kun oma koko 52/54.;) Tom Tailorin hametta sovitin silloin myös, mutta oli liian pieni. Harmi kun tekevät vain 46 asti. Mekot voi toki olla helpompia.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mulla on jotain Tom Tailorin yläosia itsellä, että niilläkin hirveesti tuotteesta riippuu, et minkä kokoiselle suurin koko riittää. 

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Onpa hieno tuo viimeinen mekko! Oli pakko metsästää se ja laittaa tilaukseen – toivottavasti näyttää yhtä hyvältä kuin sun päällä 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      No eihän tossa mekossa voi muuta kuin näyttää hyvältä! 🙂

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Onko nuo punaiset kengät Sokokselta ja minkämerkkiset. Upeat!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Punaiset kengät ovat Asokselta. Merkkiä en nyt just muista.

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ei ykskään mekko saanut mitään wow elämystä aikaan. Aika tätimäisiä

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      No sithän nää on just hyviä viiden lapsen tädille ja kahden isotädille!

      • Vierailija
        Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

        Sanavalmis mutta puolustautuja….miksi ei saa sanoa mielipidettään ettet pahastu

        • Veera
          Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

          Mistä ihmeestä sä tähän nyt pahastumisen keksit? 

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Eipä ollut alinta mekkoa kajaanin sokoksella, vain se syksyinen ruskea😐 aivan huippu👍😃

  • Sanna/Kototeko
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hurjan kauniit mekot! Kukkakuosifanina tykkään erityisesti noista kukallisista. Tyylikkäät asusteetkin. 👌

  • PiP
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Vika mekko on tosi makee – upea kuosi! Harmi ettei missään ollut kokoja tänne 54/56:een asti. Tuli kyllä mekkovillitys päälle 🙂

Post A Comment