Juhlapukeutuminen lähtee alusvaatteista

 

-Kaupallinen yhteistyö Sokoksen kanssa-

Mitä upeinkin asu on todella helppo pilata väärillä alusvaatteilla. Siinä on tyylikkyys kaukana, jos häikäisevään iltapukuun pukeutuneena joutuu koko ajan nostelemaan rintsikoiden olkaimia tai korjailemaan kotelomekon alla rullautuvia alushousuja. Ja mikä ikävintä, olokaan ei varmasti silloin ole kovin mukava ja itsevarma.

Mekko – Betty Barclay, 99,95 € / Laukku – Unisa, 119,00 €

Vasemmalla jalassa on ihan mukavat arkipikkarit, joita voi hyvin käyttää farkkujen alla, mutta vartalonmyötäisen kotelomekon kanssa ne eivät kokonaisuutta kyllä kaunista. Oikealla mekko istuu silmin nähden kauniimmin, kun alla on muotoilevat alushousut, jotka yltävät rintaliiveihin saakka. 

Kevään ja kesän juhlakausi lähestyy lujaa vauhtia ja monen postiluukkuun tipahtelee kutsuja valmistujaisiin ja kesähäihin. Kokosin tähän postaukseen muutamia alusasuvinkkejä Sokoksen laajasta aluspukeutumisen valikoimasta. 

Muotoileva wear your own bra -alusmekko

Rintaliivit – Fantasie, 64,95 € / Muotoileva alusmekko – M&S, 39,95 €

Sokoksen aluspukeutumisen osastoilta löytyy muotoilevia aluasuja moneltakin merkiltä. Esimerkiksi tällaisia rintaliivit esiin jättäviä mekkoja sovittelin tämän kuvissa olevan Marks & Spencerin mekon lisäksi Triumphilta ja Maidenformilta. 

Muistattehan muuten muotoilevia alusmekkoja ja toppeja sovittaessa ja pukiessä, että ne saa helpoiten päälle alakautta! Ja kannattaa myös sovittaessa istua ja hieman kävellä, jotta selviää pysyykö vaate paikoillaan.

Väärän kokoinen alusmekko kun lähtee helposti ikävästi rullaamaan kävellessä. Oikean kokoinen ja mallinen taas pysyy mukavasti paikoillaan myös liikkuessa.

Olen aiemminkin kirjoittanut, että en käytä muotoilevia alusvaatteita sen vuoksi, että ajattelisin näyttäväni niissä varsinaisesti hoikemmalta. Mutta etenkin vartalonmyötäisiä mekkoja käyttäessä haluan välttää ylimääräisiä huonoista alusasuvalinnoista johtuvia vekkejä ja makkaroita.

Jos alushousut ja sukkahousut molemmat loppuvat vähän eri kohtaan, niin siinä on ainakin kaltaisellani omenalla äkkiä melko monta ruttua vatsamakkaroissa. Aivan kuten postauksen alussa oleva vertailukuvakin osoittaa.

Neulemekko – Tom Tailor, 69,99 €

Tämä M&S:n alusmekko on alhaalta auki, eli vaatii allensa alushousut, mutta esimerkiksi Maidenformilta löytyy vastaava, jossa on alla vielä body alaosa. Itse valitsen kulloinkin käyttämäni alusmekon yleensä sen mukaan onko jalassa sukkahousut tai stay upit. Yhdistelmä sukkahousut ja body kun on jo on vähän hankala. Mutta ilman sukkiksia tai stay upien kanssa taas tykkään alusmekosta bodyalaosalla. Jokaiseen makuun ja tarpeeseen löytyy kuitenkin sopiva vaihtoehto! 

 

Kauniit pitsiliivit ja alushame

Rintaliivit – Fantasie, 62,00 € / Alushame – Actuelle, 14,95 € / Mekko – Betty Barclay, 99,95 €

Löysempikin mekko voi kaivata seurakseen alushameen vaikkei mitään muotoilevia tuotteita tarvitsisikaan. Vuoriton mekko saattaa joskus tarrautua ikävästi jalkoihin etenkin sukkahousujen kanssa sähköistyessään. Tuohon pulmaan auttaa alushame.

Kuvan musta kepeä ja kiristämätön alushame on Sokoksen omaa Actuelle merkkiä ja hintaa sillä on vain 14,95 €. Saatavilla myös valkoisena. 

Jos asu ei vaadi juuri jotain tiettyjä liivejä, kuten olkaimettomia tai huomaamattomia nudeliivejä, tykkään valita juhlamekkojen alle jotain kauniin väristä. Vaikkei ne alusvaatteet sieltä kenellekään näkyisikään, tuovat kauniit alusvaatteet itselle kivaa fiilistä. 

Rintaliivikokoni on hieman merkistä riippuen 85 H-J ja Sokoksen merkeistä etenkin Fantasielta löytyy monipuolisesti liivejä myös omassa kokoluokassani. Kaikki tässä postauksessa nähtävät liivit ovat Fantasielta. 

Nämä fuksian väriset pitsiliivit ovat ihan hurjan kauniit ja sopivat mielestäni juurikin juhlafiiliksen nostattajiksi. Profiililtaan tämä liivi muotoilee rinnat hieman kartiomallisiksi pyöreän sijaan, mutta toimi hienosti rennosti istuvan mekon kanssa, joka ei aivan nuollut pintaa. Voit Katsoa mekkokuvat tästä postauksesta!

Vaaleat t-paita -liivit

Rintaliivit – Fantasie, 64,95 €

Etenkin kesän juhliin on vaatteissa tarjolla paljon vaaleita sävyjä ja ohuita ja laskeutuvia materiaaleja. Siinä missä tumman vaatteen alle saa helposti piilotettua lähes minkä väriset liivit tahansa, täytyy vaalean ja ohuen asun kanssa olla tarkempana. Itse suosin ihan valkoisten sijaan vaaleissa alusvaatteissa nuden ja persikan sävyjä.

Näissä Fantasien kaarituellisissa liiveissä on muotoonprässätyt saumattomat kupit, joten ne ovat kauniit ja huomaamattomat myös sileiden ja ohuidenkin yläosien alla. 

pusero – Betty Barclay, 69,95 € / alushame – Actuelle, 14,95 €

 

Muotoilevat korkeat alushousut

Minä rakastan tuollaisia napakoita alushousuja, jotka ovat niin korkeat, että voin laittaa niiden reunan rintaliivien alle. Vartalon silhuetti on silloin samalla tavalla yhtenäinen kuin olisi body päällä, mutta ei tarvitse säätää vessassa niiden nappien ja hakasten kanssa.

Rintaliivit – Fantasie, 64,95 € / Alushousut – M&S, 26,95 €

Tämä alushousut ja liivit -yhdistelmä minulla on päällä postauksen alussa olevassa mekkokuvassa, siinä sileämmässä versiossa. Ja täytyy kyllä sanoa, että mummoalkkareita parjataan usein ihan turhaan rumiksi ja seksintappajiksi. Minä ainakin tunnen itseni varsin kuumaksi tällaisessa alusasussa!

Nämä Fantasien pehmoiset Rebecca-liivit osoittautuivat niin uskomattoman pehmoisiksi ja mukaviksi, että ne oli aivan pakko ostaa itselle. 

Liivit sopivat sileän pintansa ansiosta myös kevyiden juhla-asujen alle, mutta niiden materiaali on niin tissejä hyväilevän miellyttävää, että nämä ovat ihan täydelliset arkiliivit. Kirjoittelin juuri jokin aika sitten, että uudet suosikkiliivit ovat hakusessa ja nyt pari viikkoa näitä liivejä käytettyäni sanoisin, että ne ovat nyt löytyneet! Pitää ehdottomasti ostaa itselle nuo vaaleatkin.

Jos sinun alusvaatteesi ovat päivityksen tarpeessa, niin suosittelen ehdottomasti pyytämään asiantuntijoiden apua ostoksilla käydessä. Oikea koko on kaiken A ja O, ja eri tilanteisiin tarvitaan erilaisia alusasuja. Ammattilaisen avulla sovituskoppikokemus on huomattavasti helpompi kuin yksin ja epätoivoisena. 

Mikään ei pilaa päivää niin tehokaasti kuin huonolta tuntuvat alusvaatteet, joten niihin todellakin kannattaa panostaa. Ja se kannattaa tehdä juuri nyt, sillä tämän viikon ajan (su 13.5. saakka) Sokoksella saa S-Etukortilla kaikista normaalihintaisista alusvaatteista -20% alennuksen!

Millä tolalla sinun alusvaatevalikoimasi on, löytyykö joka tilanteeseen sopivaa puettavaa?


12 Comments
  • tanhupallo777
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos tästä aivan ihanasta blogista! Törmäsin blogiisi aivan sattumalta ja nyt olen ihan koukussa siihen. Luin viikonloppuna kaikki 2018 julkaisut ja muutamia menneiltä vuosiltakin. Olet uskomattoman rohkea ja kaunis nainen! Sait minut innostumaan omasta ulkonäöstäni pitkästä aikaa ja mikä parasta saat minut miettimään, että onko minun pakko sittenkään laihduttaa. Olen siis ikuisella dietillä, vaikka en koskaan laihdu. Jään ehdottomasti seuraamaan blogiasi ja odotan innolla uusia postauksia. En ainakaan vielä törmännyt kirjoituksissa paino asia pohdintaan. Mielenkiinnolla lukisin sinun ajatuksia painonhallinnasta tai ainakin vinkkejä millä olet päässyt yli painon miettimisestä, koska kirjoituksista ainakin sain kuvan, että et uhraa elämääsi miettimällä: alan elää sitten kun olen pudottanut niin ja niin paljon.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Ei mun ole tarvinnut koskaan päästä yli painon miettimisestä, kun ei se koskaan ole mua kovasti mietityttänyt. Siis siten, että olisin kokenut ahdistusta painostani ja halunnut kovasti laihtua. Mulla on vähän se linja, etten mä halua täällä blogissa kirjoittaa ylipäätäänkään aiheesta ”painonhallinta” saati sitten laihduttamisesta. Siitä aiheesta löytyy luettavaa yllin kyllin ja mun blogin punainen lanka on kannustaa ihmisiä tykkäämään itsestään jo nyt eikä vasta sitten kun ehkä joskus saavuttaa jonkun painon. Mutra löytyyhän täältä toki tekstejä koskien lihavuutta ja sitten ihan yleisesti itsetuntoaiheesta. Mutta itselleni vaikkapa itsetunto ei ole koskaan puntarin lukemasta kiinni oleva asia, vaan ihan muista tekijöistä.

    • Vierailija
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Ja tosi ihanaa nähdä vähän isommissa koissa vieläpä aika samanikäisen naisen päällä kauniita ja tyylikkäitä vaatteita. Tykkään tosi paljon mekoista ja täältä saanut hyviä vinkkejä. Arkipostaukset oli myös tosi kivoja, mitä taisit viime vuonna tehdä oikein urakalla.

  • nata
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    ihan sairaan hyvä postaus! todella monipuolinen, kiinnostavasti tehty ja kuvat ovat samaan aikaan sekä ihanan kauniita, että havainnollistavia! tää yhteistyö on kyllä niin nappi kuin voi olla!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Kiitos! Kaltaisesi sisältömarkkinointigurun suusta kehut lämmittävät erityisesti. 🙂

      • atomi
        Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

        Toivottavasti lämmittävät ihan tavislukijankin kehut: olen niin samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa ja lisään, että juuri toteuttamistavaltaan tällaisia juttuja olen todella kaivannut. Itse olen ihan eri vartalotyyppiä mutta sain postauksestasi käyttökelpoista tietoa itsellenikin. Skippaan monista blogeista yhteistyöpostaukset, mutta sulla nekin on tosi kiinnostavia. Hyvää kevättä Veera!

        • Veera
          Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

          Kiitos, ihan tosi kiva saada tällaista palautetta. 🙂
          On aina parasta, jos joku kokee saaneensa blogista käyttökelpoisia vinkkejä. Ihanaa kevättä sinullekin!

        • Vakkari-Maijja
          Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

          No just niin! Toooosi usein yhteistyöpostaukset blogeissa on ”näääh”- osastoa, mutta sulla on taito ja lahja tehdä nämä aivan loistavasti. Minä kans olen saanut sun blogista monia vinkkejä vuosien varrella, kiitos niistä!

          Kaiken kruunaa mahtavat kuvat, jotka on sekä informatiivista että kauniita, usein myös hauskojakin.

          Aurinkoa Poriin ja intoa töihin.:)

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    🙈

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos postauksestasi! Osaatko vinkata, mistä sais nudenvärisiä olkaimettomia liivejä J-K-kupille? Sokokselta ei löytyny.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Riippuu vähän ympärysmitastakin.. Mutta tsekkaa ainakin verkkokauppa Lumingerie. Eikä kannata pelätä tässä kohtaa netistä ostamista, asiakaspalvelu on huippua ja auttaa koon valinnassa.

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    🙈🙊

Post A Comment