Täydellinen kesä yhdessä illassa

 

Tämä kesä on ollut pitkälti ihan paska. Upeat säät eivät ole saaneet minua riemusta kiljuen suuntaamaan uimarannoille, piknikeille taikka terasseille. Oman mielialan kanssa taistellessa töistä vapaat hetket ovat kuluneet pitkälti yksin kodin seinien sisäpuolella.

Ei tarvittu kuitenkaan kuin yksi ilta kotiseudun maisemissa, jotta minunkin kesääni 2018 saatiin aimo annos suvitunnelmaa . Saunailta ikiaikaisen bestiksen luona sisälsi kaikki ihanan kesäillan ainekset: hyvää seuraa, kuuman puusaunan, kylmää juomaa, pulahduksen järveen, makkaranpaistoa ja kauniita maisemia.

Ollaan oltu P:n kanssa ystäviä ikuisuus. Ihan nappulasta saakka. Meitä on yhdistänyt oman ystävyytemme lisäksi myös yhteiset sukulaiset, joten ollaan aina oltu läheisiä monestakin syystä. 600 kilometrin välimatkan vuoksi ei nähdä kun muutaman kerran vuodessa, mutta viikot, kuukaudet ja kilometrit eivät ole koskaan vaikuttaneet väleihin mitenkään. Toinen tuntuu aina yhtä tutulta. En muista, että olisimme koskaan tämän 36 vuoden aikana riidelleet, emme edes teini-iässä. Toivottavasti me joskus eläkeläisinä sitten vaikka matkustellaan yhdessä ja lipitellään valkkaria jossain aurinkorannoilla!

P oli mainostanut, että uimavesi on heidän rannassaan ihan uskomattoman lämmintä. Luku 26 oli esitetty. Mutta kuinka ollakaan, kun minä pääsin perukkaan oli asteita enää 19. Mutta kyllä silti pulahdin. On sitä nyt edes kerran kesässä käytävä luonnonvesissä.

Onneksi rakas ystävä ymmärtää kala-/vesikammoani ja tietää säännöt. Toisen on mentävä veteen ennen minua (häätämään kalat) ja minua ei saa jättää veteen viimeiseksi. Mulle iskee välittömästi hätä, jos toinen nousee laiturille ennen minua ja jään veteen yksin. 😀

Olen jäänyt ihan koukkuun erilaisiin kangasnaamioihin. Vein saunareissulle mukanani tulomatkalla Kuopion Matkuksesta ostamani It’s Skinin maskit joihin ihastui myös ensimmäistä kertaa kangasaamiota kokeillut P. Naamio on iholla ihanan viileä ja raikastava. Seerumi oli ainakin itse käyttämässäni ruusunaamiossa miellyttävän ohutta ja imeytyi naamion käytön jälkeen helposti ihoon. iho tuntui heti naamion käytön jälkeen ihanan kosteutetulta ja kimmoisalta. Ihan varmasti nuorennuttiin ja kaunistuttiin ihan kertaheitolla molemmat!

Molemmat maskit, sekä ruusu että mustikka, saavat pisteitä herkullisista tuoksuistaan, mutta naamio ei ollut ihan paras istuvuudeltaan, joten ainakin itselläni se meinasi hieman valua kasvoilta. Siitä siis pieni miinuspiste muuten ihanaan tuotteeseen. Mutta tulee varmasti ostettua toistekin. Pari näitä taitaa nytkin löytyä kaapista, Bambu- ja granaattiomenanaamiot, jos oikein muistan. 

Saunareissun jälkeen laavun nuotiopaikalle sytytettiin tuli ja jatkettiin iltaa makkaranpaiston merkeissä. Vaikka kaupat ovat pullollaan mitä erikoisempia ja lihaisampia makkaroita, niin nuotiolla kesäillassa paistettavaksi sopii kyllä parhaiten nostalgianhuuruinen ja jauhoinen Hiillos-makkara. Se jos mikä maistuu niin rippileiriltä, kesäteatterin väliajalta kuin hiihtokisoiltakin. Kärähtänyt päältä, haalea sisältä. Parasta. Juomana kuuluisi autenttisen aikamatkan takaamiseksi olla kaupan halvinta punaista sekamehua.

Viikkokausien helteiden jälkeen viime viikonloppu tarjosi parikin unohtunutta tunnetta. Perjantain ja lauantain välinen yö ilmastoidussa hotellihuoneessa oli ensimmäinen yö viikkoihin, jonka nukuin hikoilematta tippaakaan. Kesäillan viileydessä jalkaan puetut P:n upeat villasukat puolestaan herättelivät muistikuvan Suomen helteitä yleisemmästä ilmanalasta. 

Ihana ja voimauttava ilta kaikin puolin. Julistin P:lle tulevani ensi kesänä heille tuonne perukan paratiisiin viikon mittaiselle retriittilomalle. Nukun aitassa tai laavulla, teen mindfulnessharjoituksia laiturilla, uin, hoidan puutarhaa, rapsuttelen Ressu-koiraa ja käyn terapeuttisia keskusteluita talon emännän kanssa. Taivaallinen suunnitelma!

Olihan tämä sittenkin ihan täydellinen kesä. Ainakin yhden illan mittainen.


9 Comments
 • Miiva
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mistä nuo uikkarit? 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Viime vuoden H&M+ mallistoa. Aika samanlainen ollut myynnissä myös tänä kesänä.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hiillos-makkara, aamen!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Koko kesä voi tiivistyä yhteenkin päivään tai iltaan. Kokemusta on. Niistä hetkistä saa voimia pitkälle tulevaan.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Taas niin ihana kirjoitus, tunsin ihan olleeni mukana täydellisessä kesäillassa. Ja olet niin positiivinen ja hymyileväinen kuvassa

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei!
  Täällä uskollinen lukijasi, päivittäin käyn kurkkaamassa, josko olisi uusia kirjoituksia.
  Olen hengessä mukana elänyt kesäfiiliksiäsi ( itsekin välillä masennuksen kourissa kamppaillut),
  ja nyt rohkenen kysyä mieltäni arkarruttavaa asiaa. Olet kirjoittanut, että yksin kotona punkan pohjassa vapaa-aika menee, mutta miten sinun puolisosi? Hänestä et ole maininnut pitkään aikaan!
  Toivottavasti saat häneltä tukea ja ymmärrystä! Oikein hyvää jatkoa sinulle ja uusia kirjoituksia odotellen…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No en mä ole halunnut että hänenkin pitäisi kotona nysvätä, jos minä en tahdo sieltä poistua, joten olen tosiaan ollut paljon ihan itsekseni. Se on ihan oma valintani. Meillä ei myöskään ole juurikaan mitkään harvat vapaat kesällä osuneet samaan aikaan. Mutta kyllä hän ymmärtää, tämä kun ei ole ensimmäinen masennusjaksoni, ollaan tavattukin mun ollessa aika huonona.

 • elengiems
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Todellakin täydellinen suunnitelma! Itsekin olin ystävien mökillä ja siellä mieli oikeasti lepäsi. Mikään ei stressannut eikä ahdistanut. Kesäinen mökkiretriitti kuulostaa suunnitelmalta!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana kesäilta!

Post A Comment