Same same but different – farkut ja neuletakki kahdella tapaa

-Postaus sisältää mainoslinkkejä-

Mikä on se hetki, josta syksyn voi katsoa alkaneen? Onko se se, kun bongaat työkaverin pyöränkorista lapaset? Vai se, kun vedät ensimmäistä kertaa kuukausiin päällesi pehmoisen ja lämpimän kashmirneuleen? No, molemmat hetket on nyt nähty. 

Viikkojen shortseissa ja hameissa pyörimisen jälkeen kaivoin vihdoin kaapista myös farkut. Ne, t-paita ja Otzin kangastossut ovat olleet tämän viikon työasujeni perusta. Aamun hieman viileämpiin hetkiin työmatkoille olen napannut lämmikkeeksi vaaleanharmaan kashmirneuletakin. Jotenkin musta villaneule tuntuisi tässä kohtaa liian talviselta, mutta vaalea väri ikään kuin huijaa vaatteen ”kesäisemmäksi”. 😀

Farkut, valkoinen t-paita ja harmaa neuletakki kuuluu vaateyhdistelmänä sarjaan ”tylsät, mutta toimivat”. Ilman pirteitä kenkiä en ehkä näihin vaatteisiin osaisi pukeutua, vaan oloni olisi liian vieras ja ankea jos jalassa olisi vaikkapa jotain mustaa. Mutta pieni pinkin pilkahdus on riittävä tekemään olosta kotoisan. 

Tein työpäivän päätteeksi asulle nopean päivityksen pikkuisen siistimmäksi lähtiessäni treffaamaan kaveria kaupungille. Rento t-paita vaihtui siistiin pallopaitapuseroon ja nuhjuiset (mutta töissä niin toimivat!) OTZit jäivät kuvaamon nurkkaan kiskoessani jalkaan pinkit mokkaballerinat. Huulipuna karisti kokonaisuudesta loputkin työpäivän muistot.

Tavallaan samaa, mut ei sit kuitenkaan. 😀

Onhan se nyt ihan eri tasoinen asu, vaikka moni asia kenkien väriä myöden pysyi samana!

Harrastan tällaisia asujen ”korjauksia” aika usein. Valitsen usein esimerkiksi matkoille mukaan kahdet erilaiset kengät (esim tennarit ja toiset siistimmät), mutta samassa värissä, jotta molemmat sopivat kaikkiin pakkaamiini asuihin. Ja koitan valita mukaan monikäyttöisiä vaatekappaleita, joita muokkailla arkisesta hieman siistimmäksi juurikin niillä kengillä, korviksilla tai vaikka laukkua vaihtamalla. Mulla on siis matkoilla aina useammat kengät ja korvakorut, mutta vaatevaihtoehtoja voi olla todella vähänkin!

farkut – Junarose / t-paita – H&M / kangastossut – OTZ / pallopusero – KappAhl XLNT (saatu) / ballerinat – H&M / neuletakki – Ellos

Pehmoiset kashmirneuleet ovat yksi syys- ja talvipukeutumiseni kulmakivistä. Omaan budjettiini sopivia perusneuleita on löytynyt jo usean vuoden ajan Elloksen omasta mallistosta. Tällä hetkellä valikoimista löytyy tuo neuletakki neljässä värissä ja v-aukkoinen neulepusero sinisenä ja mustana. 

Jos siis syksyn ostoslistalla on monikäyttöinen perusneule, niin näille sopuhintaisille kashmirtuotteille multa suositus jo useamman vuoden käyttökokemuksella. Kashmirneuleiden huoltamisesta kampaamalla voit lukea täältä.

Ja kyllä, olen pessyt omani koneessa. Silloin tosi harvoin, kun näitä neuleita ylipäätään pesen. Käytön jälkeinen tuuletus riittää todella pitkälle.


9 Comments
 • Havfruen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiva ja toimiva asu. Oletpa kuvissa tosi säteilevä.

 • hanna63
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana ja säteilevän onnellisen näköinen Veera!

 • Yoga guru
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oketko kokeillut joogaa…?

 • Tirlittan
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hakusessa vanhan ja loppuun rakastetun kashmirneuleen tilalle uusi. Nyppyyntyykö Elloksen neule nopeasti? Yhden hutioston jo tein, joten tenttailen kaikilta kashmirin käyttäjiltä kokemuksia, kun ei noita 80 euron neuletakkejakaan viitsisi kertakäyttöisiksi ostella. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kyllähän me kainaloista nyppyyntyy melko helposti, mutta ei mulla itselläni ole sellaisra kashmirneuletta ollutkaan joka ei niin tekisi. Ei nämä mitenkään kertakäyttöisiä ainakaan itselläni ole. Monta Elloksen kashmiria ollut käytössä jo 3-4 talvea. Mutta mä en osaa sanoa miten tiukat sun kriteerit on nyppyyntymisen kanssa, omaan makuuni olleet varsin hyviä hinta-laatusuhteeltaan. Postauksen loppupäässä linkkaamstani postauksesta näkee nyppytilannetta (käytössä pari talvea kampaamatta) ja sitten kashmirkammalla käsittelyn jälkeen.

   • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiva, kiitos kun vastailit. Tilaukseen lähti! Ihanaa viikkoa sinne Poriin. 🙂

 • annepa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näistä kuvista näkee hyvin miten asun ilme muuttuu aivan pienillä muutoksilla!

  Olet yleensäkin kuvissa raikkaan, iloisen ja huolitellun oloinen, mutta jotenkin näissä kuvissa ja varsinkin tuossa ekassa kuvassa näytä ekstrafreesiltä!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moi! Kaipailisin apua koon valintaan. Eli minkä kokoinen neuletakki sulla on? Ja mistä tuo ihana pallopaita? Näyttää just mun luottovaatteilta tämä kombo.😊

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Toi kuvissa oleva neuletakki on kokoa 50/52, mulla on noista Elloksen kashmireista myös kokoa 46/48 ja mahtuu ihan hyvin, mut tykkään noista enempi rennompana. Pallopaita on viime kevään KappAhl XLNT-mallistoa.

Post A Comment