Niin että sopiiko tällainen harmaa pusero mulle nyt sitten lainkaan?

-Kaupallinen yhteistyö: Ellos. Postaus sisältää mainoslinkin-

Onko joku teistä käynyt värianalyysissä? Me aloitettiin viime maanantaina koulussa  käymään läpi väriopin perusteita (aloitin siis tässä kuussa pukeutumisneuvojan opinnot) ja mun täytyy myöntää, että mulla ei ollut kyllä hajuakaan omasta värityypistäni.

Väriasiat sinänsä ovat itselle monella tapaa tuttuja jo lapsuudesta sillä automaalari-isäni ja käsityötaiteilija-äitini vierellä tuli oltua aiheen kanssa tekemisissä jollain tavalla lähes päivittäin. Yksi ensimmäisiä ”töitäni” olikin pitää jo pikkulikkana isän automaalivärikartat järjestyksessä. Hommasta tienasi laiva-kolikon, kun järjesti kansiot kuntoon aina uusien väriliuskojen saapuessa.

Minun on siis ollut aina helppo ymmärtää perusasiat kuten lämpimät, kylmät ja murretut sävyt. Automaaleja kesäduunissa gramman kymmenesosien tarkkuudella sekoitellessa oppi hyvin miten minkäkin värin lisääminen vaikutti lopputulokseen. Äidin kanssa taas muistan usein keskustelleeni niin huulipunien kuin vaatteidenkin sävyjen vaikutuksesta. Sitä täydellistä kirkkaanpunaista huulipunaakin ”joka ei taita yhtään siniseen” metsästettiin matkoilla useammaltakin kosmetiikkamerkiltä. 

Mutta kaikesta pohjatiedostani ja vaatteiden kanssa puljaamisestani huolimatta, en ole koskaan ottanut sen tarkemmin selvää mikä on oma värityyppini. Olen pukenut pääälleni aina ihan vaan kaikkea mikä on tuntunut itsestä kivalta välittämättä siitä mahtaisinko itse olla luonnollisilta sävyiltäni kylmä vai lämmin, syksy, talvi, kevät vai kesä. Pukeutumiseni ja meikkini väreihin on aikojen kuluessa aina vaikuttanut eniten kunkin hetkinen hiusten sävy.

Vuosikausia paloautonpunaisella tukalla kulkiessani garderobini koostui pitkälti mustasta ja punaisesta. Joskus lämpimän ruskeilla hiuksilla saattoi vaatekaappin hiipiä murrettuja syyssävyjäkin. Mutta sinistä kartoin vuosia ihan kaikissa olomuodoissaan, ihan vain koska se ei tuntunut yhtään omalta. 

Punaisen tukan aikana silmieni vihreys korostui, ruskeampiin sävyihin mennessä myös silmäni tuntuivat tummuvan. Myös vuodenaika, luonnovalon väri ja mieliala ovat usein muokanneet kunkin hetkistä väripalettiani. Mutta kaiken pohjana on aina ollut enemmänkin vain fiilis kuin mikään tarkempi analyysi siitä millaiset sävyt olisivat parhaiten harmoniassa oman ihoni, silmieni ja hiustenvärin kanssa.

farkut – Ellos, koko 46

pusero – Junarose (saatu), koko 44-46

 kengät – Betty London, Spartoo

 korvikset – Viaminnet (saatu)

 

Viime maanantaina sitten koitin opetusmateriaalit edessäni kovasti pohtia ja arvailla omaa värityyppiäni, mutta en vieläkään ole asiasta täysin varma. Silmät ovat lämpimät ja ihon sävy kylmä. Hiusteni sävystä en oikein ota selvää. Asiaan tulee kuitenkin selko huomenna, kun teemme jokaiselle värianalyysin. Olenkohan mä urpo nyt sitten pukeutunut aina ihan just vääriin väreihin? 😀

Eipä asialla sinänsä ole väliä, sillä olipa värityyppini mikä hyvänsä, niin samalla fiilispohjalla minä pukeutumiseni värit tulen jatkossakin valitsemaan. Musta ei varsinaisesti imartele monenkaan meidän ihoa, mutta kovasti me suomalaiset siitä väristä kuitenkin tykätään. Ja tiedän kyllä toisten huulipunasävyjen sopivan itselleni paremmin kuin toisten, mutta en silti voisi ajatella jämähtäväni vain muutamaan ns. täydelliseen sävyyn. Eli kiva oppia uutta omastakin värityksestä, mutta fiilis on silti aina tärkein!

Että onko tämä vaaleanharmaa pusero nyt mulle sitten kovinkaan optimaalinen vaiko ei? Nämä kamat päällä minä nyt ainakin koulupäivääni viime maanantaina vietin. 

Nuo Elloksen pillifarkut ovat lähes syrjäyttäneet muut farkkuni, niin mukavat ne ovat päällä. Mutta käytön myötä olen saanut todeta, että olisi voinut ottaa vielä yhtä numeroa pienemmän koon, eli koon 44. Housut olisivat parhaillaan -25% alessa, joten ehkä voisi hankkia ne pienemmätkin. Minulla on joistain muistakin suosikkifarkuista kaapissa kaksi vierekkäistä kokoa, koska silloin on sopivat suosikit päälle puettavaksi olipa sitten turvonneempi tai hoikemman tuntoinen päivä. 

Oman äitini kenkäkokoelmistahan löytyi joskus yhdet ihanat 60-luvun slingback-avokkaat kahdessa eri koossa, puolen numeron välein. Kintut kun saattaa hyvinkin turvota niin, ettei toisinaan normikoko mahdukaan. Se on kuulkaa hyvä ihmisen varautua! 😀

Huomenna siis taas koulunpenkille ja katselemaan minkä väriset liinat saavat naamani näyttämään siltä kuin olisi merisairas ja mitkä taas hipiäni hehkumaan kevätauringon lailla. Jännää!


17 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä luulen kyllä, että tunnistat oman tyyppisi ihan mieltymyksien ja värisilmän perusteella. Oon ollut joskus pukeutumisneuvonnassa, jossa oli niitä kangaslappupaletteja, ja ei mitenkään yllättävästi siitä kesän alaryhmästä, joka mulle lopulta annettiin, löytyi lähinnä omia lempivärejä. Kaikista väreistähän voi löytyä ”sopiva” (kaikista en oo kyllä löytänyt, mutta voi olla kärsivällisyyskysymys).

  Sun kuvissa on aina hyviä värivalintoja ja -yhdistelmiä. Harmillisesti ollaan eri tyyppiä niin en voi kopsata!

 • Lena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Etsin juuri bordeaux-värisiä nilkkureita, ovatko mukavat ja kapea- vai leveälestiset mielestäsi? Ja olet muuten todella upea noissa catwalk-kuvissa!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ovat tosi mukavat. Mulla on sama malli myös leopardikuvioisena. 😀
   Lesti on normaali. Oma jalkani on ennemmin leveä kuin kapea ja menee mulle vielä just, mutt ei kärsis kyllä yhtään kapeampi olla.

   • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos, tilasin!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen ollut neljä kertaa värianalyysissa ja saanut neljä eri tulosta. Joten päättelen, että melkein mikä vaate vain sopii, itse kyllä sen huomaa jos vaate saa naaman näyttämään vatsatautiselta tai silmänaluset sinipunaisilta nakeilta. Veikkaisin että olet ehkä kesä tai kevät…

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Käsityötaiteilija…

  • Vierailija
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   😁

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   oliko tää eka sana, jonka opit lukemaan vai miksi se piti täällä toistaa?

   • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Oliko <-

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moi,

  Edelliseen postaukseen. Samsoe Leo mekko. Mikä se on, kiitos.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No se on Samsoe & Samsoen leopardikuvioinen mekko. Mitä siitä siis pitäisi kertoa lisää?

   • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mekkoko

 • Keisarillinen Talvi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Luulen että olet Talvi suuntaan Syksy.
  Joka tapauksessa oma värikartta haalistuu, kun ikää tulee lisää eikä ne kaikkein rämäkimmät värit enää satu eikä muutenkaan tunnu hyviltä. Vaikka värianalyysiä pidetäänkin huuhaana, niin tosiasia on että jotkut värit näyttävät paremmilta kuin toiset. Itse tiedän pysyä erossa oranssista ja beessistä.

 • Repa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sekin on hyvä muistaa, että absoluuttista väriä ei ole olemassa. Sama seinä näyttää aivan eri väriseltä talvella kuin kesällä. Ja vaikka kaikille lienee tuttua ruskettumisen vaikutus meikkeihin, niin vasta tänä kesänä tajusin kunnolla, miten kynsilakatkin elää päivetyksen mukaan. Normaalisti hyvät nudet olikin loppukesästä ihan pliisuja, ja ruma hiekansävy oikein mainio 😊

 • Rhia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen käynyt värianalyysissä kerran. Se oli ihan kiinnostavaa mutta aion silti pukeutua just niihin väreihin joista pidän. En oikeastaan hirveästi usko värianalyyseihin vaikka niistä varmasti jonkinlaisen perustan saa jos on epävarma värien käytöstä.
  Ihmisen ihonväri voi vaihdella paljonkin eri päivinä (muutenkin kuin ruskettumalla) ja ikääntyessä. Ja hiukset nyt toki voi värjätä mihin tahansa väriin. Sellaiset vaikuttaa analyysin tulokseen.
  Vaatekaupassa töissä ollessa olen tullut huomaamaan että joskus värianalyysit voivat myös rajoittaa. Muotivärit kun harvoin tarjoavat yhtäaikaisesti sopivia värejä kaikille värityypeille. Tiettyjä värejä etsiessä voi huomata tehtävän mahdottomaksi. Esim mun värikartasta löytyviä hentoja jäisiä keltaisen, lilan ja vihreän sävyjä on tarjolla äärimmäisen harvoin. Musta siinä mielessä helppo kun on ainoa takuuvarma väri jota löytyy aina ja käy kaiken kanssa.

  Itse yritän rohkaista ihmisiä kokeilemaan ja käyttämään monenlaisia värejä mutta ilman värianalyysiäkin monet rajoittavat itsensä hyvin pieneen värivalikoimaan. Musta, valkoinen, harmaa ja kylmä beige tuntuvat olevan ne suosituimmat värit. Sitten tulee kirkas punainen, tummanpunainen, tummansininen ja vaaleansininen. Erityisen vaikeita myydä ovat vihreän, ruskean ja keltaisen sävyt.

 • Elluriina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En ole koskaan käynyt värianalyysissä, käytän niin kultaa kuin hopeaakin, murrettuja värejä, mustaa ja mitä vaan mikä omaan silmään hyvältä näyttää. Kyllä silmä kertoo. Olen varmaan joku sekamuoto. Toisaalta olisi kyllä kiva tietää, mitä värejä alan ammattilainen suosittelisi testin perusteella.
  Kerrothan blogissasi mitä olet saanut selville värianalyysissäsi, mitä väriliinat ja tarkka silmä kertovat. 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Otsikkoon vastaus:ei sovi!

Post A Comment