Hiki päässä pakkasia odotellen

Taisin tänään vähän innostua nähtyäni ulkona pienen pilkahduksen lumenvalkeaa. Tuli fiilis, että nyt on oikeasti talvi, joten kerrostin pistin sitten päälleni kaksi kerrosta 100% villaa ja vielä paksun villakangastakkini. Ulkona oli kokonaista yksi miinusaste. Takki piti avata ja päähän kiskomani panta napata pois jo muutaman korttelin kävelyn jälkeen. Missä se oikea talvi oikein luuraa??

Oli siis jo hetken ollut ikävä kaapissani luuraavia talven lempivaatteita, eli villamekkoja. Yhdistämällä tämän päiväiseen settiin vielä merinovillasukkikset, pärjäisi vaikka -15 asteen pakkasissa, joten pitää vähän hillitä ja yhdistellä noihin neulemekkoihin nyt toistaiseksi jotain hieman kevyempää kuin lisää villakerroksia. On sekin, kun joutuu pettymään, kun ei ole tarpeeksi kylmä. 😀

Olen viime aikoina pukeutunut niin paljon mustaan, että halusin tänään sitä vältellä. Musta vaan on usein niin helppo ratkaisu. Olisin voinut tänäänkin helposti valita mustan mekon tuon neuletakin alle tai vaihtoehtoisesti yhdistää tämän mekon mustaan pitkään neuletakkiin, mutta tuli halu kokeilla jotain niiden itsestäänselvimpien yhdistelmien ulkopuolelta. 

Tämä kahden pehmeäsävyisen neuleen yhdistelmä olikin sitten loppujen lopuksi aika kiva vaikka hieman aluksi epäilyttikin. Mustat sukkikset ja pitkät saappaat kuitenkin pitivät huolen, ettei mene ihan päästä varpaisiin saakka pelkäksi hempeilyksi.

Olen sanonut tämän joka talvi moneen kertaan, mutta lämmin suositus neulemekoille, etenkin tällaisille kokonaan tai runsaasti villaa sisältäville. Niin loistavia, mukavia ja monikäyttöisiä vaatteita. Sopivasti luonnomateriaaleja kerrostamalla ja vetämällä jalkaan lämpimät sukkikset ja pitkät saappaat, pärjää neulemekoilla kylmimmilläkin keleillä. Kun pakkaset taas vihdoin alkavat paukkua, en suinkaan kisko päälle toppahaalaria, vaan monta kerosta villaa. 

Minä, ihan itse, onnistuin tänään vääntämään tukan vähän erilaiselle mutkalle kuin ennen. Haluaisin ottaa noita lettihommia pikku hiljaa haltuun ja harjoittelu pitää kokemattomana aloittaa alkeista. Niinpä letitin hieman etummaisia hiuksia yksityiskohdaksi toispuoleiseen pinnisyherööni. Baby steps, mutta aion treenata lisää.

Neulemekko – Benetton (XL)

Villatakki – Selected Femme (XL)

Saappaat – Högl (saatu)

Korvikset – Aarikka (saatu)

Kuka muu jo vähän kaipaa talvisempia kelejä? Odottaako kaapissa jotkut kivat vaatteet kylmempiä säitä?

Huomenna muuten tulossa vihdoin yksi kotipostaus. Sain makuuhuoneen kaaoksen vihdoin selätettyä!


Tags:
7 Comments
 • Tuuli
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No saiskin! Mä asun Lontoossa, ja tänään oli 10 astetta lämmintä. Trenssillä ja 40 denierin sukkiksilla mennään 🙁

 • Anna Ohana
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi kun tulisi kunnon pakkaset! Miulla odottaa kaapissa Noolanin villatunikoita parikin! Ja tällainen keski-ikäinen nainen paistuu niissä parin asteen pakkaskelillä. Kun on noita sisäisiä lämpöisä (lue kuumia) aaltojakin lämmittämässä aika ajoin…. 

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ompa kiva asu:)

 • Samettitassu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minkä merkin merinosukkiksia käytät?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mulla on nyt ollut useammat putkeen Wolfordia, mutta joskus käyttänyt myös Falken villasukkiksia.

 • PiP
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä oon niin onnellinen, kun ei ole vielä kovat pakkaset! Näin astmaatikkona on heti henki kovilla kun kylmenee. Joten mä peukutan nollakelin puolesta.
  Toi asukokonaisuus on viehättävä.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Selvä menopaussi

Post A Comment