Mun lakanoissa on nyt uusi lämmittäjä!

-Kaupallinen yhteistyö, Joutsen

Yksinelämisessä on ollut paljon uutta opeteltavaa, ja yksi isoista arjen muutoksista on liittynyt nukkumiseen. Kun on vuosikausia nukkunut yhdessä toisen kanssa lusikka-asennossa hänestä lämpöä imien, on yksin sänkyyn käyminen tuntunut ankealta ja kylmältä.

Tässä uudessa kodissani todellakin on melko viileää, joten olen viime kuukaudet nukkunut mm. kashmirneuleissa ja collegehousuissa. Se on ollut tympeä muutos ihmiselle, joka rakastaa alasti nukkumista.

Nyt on kuitenkin petiini saapunut uusi lämmittäjä, joka sai vaatteet vähenemään jo ensi kohtaamisella. Joutsenen untuvapeitteet ja tyynyt toivat ihan uuden fiiliksen vuoteeseeni. Ero aiempiin kuitutäytteisiin peittoihini on valtava. Untuvapeitto mukautuu luontevasti vartalon ympärille luoden juuri sopivan lämpöisen pehmeän pesän. Untuva on hengittävä materiaali, joten lämpö ei muutu missään kohtaa hiostavuudeksi.

Siinä missä aiemmin olen veivannut yön aikana peittoa eestaas, kun välillä on ollut kylmä ja välillä kuuma, olen untuvapeitteen kanssa huomannut nukkuvani rauhallisesti peitto päälläni koko yön. Enkä todellakaan ole kaivannut päälleni pyjamaa. 

Olen usein haaveillut untuvavuodevaatteista niiden kuohkeuden vuoksi, mutta allergikkona muistan lapsuuden ikävät kokemukset, kun yökylässä heräsin tukkoisena ja silmät turvoksissa untuvatyynyltä. Olen siis olettanut, etten voisi noista ylellisen pehmeistä vuodevaatteista koskaan vakituisesti nauttia. Olen kuitenkin onnekseni ollut väärässä. Kun untuva on oikein puhdistettu, sopii se myös allergikoille. 

Kaikista lupauksista huolimatta untuvatyynylle pääni kallistaminen aluksi hieman jännitti, mutta aivan turhaan. Joutsenen untuvat on puhdistettu pölystä ja allergisoivista aineosista niin tehokkaasti, että nämä Riihimäellä valmistetut peitot ja tyynyt ovat saaneet Allergia-, Iho- ja Astmaliiton allergiatunnuksen. (Voit lukea lisää Täältä)

Ja puhtaudesta puheenollen, nämä peitot ja tyynyt voi pestä helposti koneessa ja kuivattaminen onnistuu myös ilman kuivausrumpua. 

Asuntoni on viileä, mutta en itse koe olevani mitenkään erityisen helposti paleleva vilukissa. Saamani Skandinavia-sarjan keskilämmin peitto onkin ollut itselleni oikein sopiva. Se on kuohkea, ilmava ja lämmin olematta kuitenkaan hurjan paksu. Herkemmin paleleville löytyy peitoista sitten vaihtoehdot lämmin ja erikoislämmin. Kun peiton valitsee oman lämmöntarpeensa mukaan, ovat hyvät unet taatut. 

Oman ylellisentuntoisen nukkumispesäni kruunaa ihanat pellavalakanat. Sänky on aina ollut pako- ja turvapaikkani, mutta nyt uusien petivaatteiden myötä sieltä nouseminen on muuttunut entistäkin haastavammaksi. Lämpimän peiton alta pehmoisesta pesästä ei haluaisi ollenkaan nousta ja laskea varpaitaan viileälle lattialle. Enää ei yksin nukkuminenkaan tunnu yhtään niin ikävältä kuin viluisena. 

Jos sinäkin kaipaat vuoteeseesi parempaa fiilistä, niin esimerkiksi tämän Skandinavia peitto + tyyny -setin saa tällä viikolla satasen normaalia edullisemmin. Katso kaikki White Week -tarjoukset TÄÄLTÄ.

– peitot ja tyynyt, Joutsen, ja sänky, Jysk, saatu –


6 Comments
  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mulla on käytössä tuo Joutsen-peite; ihanaa arjen luksusta!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Niinpä, se fiilis on vaan ihan eri kuin kuitupeitteessä!

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Sain joululahjaksi muutama vuosi sitten Joutsenen untuvapeitteen ja se on maaaaaailman ihanin. Ei tarvitse edes kesällä vaihtaa kevyempään tai talvella ottaa toista peittoa lisäksi, kuten aikaisemmin. Nyt peitto on tosin odottamassa vauvan kasvua, peiton pesu on hieman vaivalloista kuivausrummuttomalle jos jokin vahinko kävisi. Aina välillä sitä kaipailen 😀 Mutta todellakin hintansa veroisia!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      joo mä kans mietin että tämä peitto menee varmasti ympäri vuoden eikä tosiaan tarvii erikseen kesä- ja talviversiota.

  • Anna.S
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Untuvapeitteet eivat ole eettisia! Ihan hirveeta miten niita tehdaan. En ikina ostaisi.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Itse olen sekasyöjä, joten mulle ei ole ongelma käyttää tuotetta, jonka untuvat syntyvät lihatuotannon sivutuotteena, kuten Joutsenella. Hyvä että eläin hyödynnetään monipuolisesti. Mutta ymmärrän, että kaikki eivät halua eläinperäisiä tuotteita käyttää vaikka olisivat miten tuotettu.

Post A Comment