Kesähameen muunnos talviasuksi

Keväällä ostamani leopardihame tuntui varmaan hankinta-ajankohdastan vuoksi hyvin vahvasti kesävaatteelta. Röyhelöinen hame oli helppo yhdistää kepeisiin sandaaleihin ja toppiin tai t-paitaan. Syksyn tullen hame sitten jäi kaapin pohjalle.

Viime viikonloppuna sain vihdoin aikaiseksi kokeilla miten kissahamonen toimii näin keskellä talvea. Sandaalit vaihtuivat saappaisiin, t-paita lämpimään neuleseen ja hameen alla lämmityksestä huolehtivat merinovillasukkikset. Ja ihan mainio asuhan siitäkin tuli!

Kesäversio sandaaleineen on parempi. Mittasuhteet ovat omaan silmääni paremmat paljaiden säärien ja hameen sisään puetun t-paidan kanssa. Pidän kuitenkin hameesta niin kovasti, että olisi harmi seisottaa sitä kuukausitolkulla kaapissa. 

Kashmirneule – Ellos

Hame – Lindex

Sukkahousut – Wolford

Saappaat – Högl (saatu)

Korvikset – Lindex

Meikki ja kampaus – Parturi-kampaamo Jakonen

Nuo Högliltä syksyllä saadut mokkasaappaat ovat kyllä pelastaneet monta asua ja helpottaneet hurjasti hameiden ja mekkojen käyttöä nyt talvella.

Olen viihtynyt pitkän aikaa meikin puolesta (ja aika lailla muutenkin) kylmissä sävyissä, joten tämä sunnuntaina Häämessujen muotinäytökseen minulle tehty meikki ja kampaus oransseine hiuslisäkkeineen olivat hauskaa vaihtelua. Koen olevani enemmän itseni, kun huulilla ja poskilla on pinkin sävyjä, mutta oli kiva saada herätys, että toisinaan voisi uskaltaa kokeilla muutakin.

Hiuksissa lymyilevä kukkakorsite kuuluis siis luonnollisestikin myös häämessulookiin. En vaan raskinut ottaa sitä heti pois, joten pääsi mukaan asukuviin. Aivan ihana oli tuo kampaus kyllä. Vahvisti jälleen kerran sitä jo pitkään kytenyttä ajatusta, että mun olisi todella tärkeää oppia itse letittämään tukkaani samaan tapaan kuin tässä, jotta voisin loihtia monipuolisempia kampauksia. Ehkä aloitan treenaamisen nyt heti tässä sohvalla!

Kampausstressiä pukkaa vähän huomisellekin. Tiedossa olisi nimittäin työpaikan ”pikkujoulut” salakapakka-teemalla. Olisi mahtavaa osata loihtia sellaiset 30-lukulaiset laineet etuosaan, mutta arvatkaa vaan osaanko. No en. Pitäisköhän sittenkin googlailla ja treenata nyt ensin sitä. Vai olisko tärkeämpää ensin keksiä mitä oikein laitan päälle..

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 


Tags:
14 Comments
  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Wau, tuohan onkin tosi kiva talvi-asu. Sinä se osaat yhdistellä <3 Ja hei, noista saappaista on pitänyt kysyä jo aiemmin että onko millaista mitoitusta, naftia vai reilua? On meinaan melkoisen mukavan näköiset ja taatusti pelastaisi monta aamua asukriiseineen..

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Ei oo mun mielestä naftia eikä reilua, ihan noudattelee mun normaalia kengänkokoa. Ja varret tällaiselle 38 cm pohkeelle just hyvät.

  • Sohovaperna
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Loistava talviasu 🙂 Äänestän käyttöön!!!!!!

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Lupailit jossain vaiheessa postausta värianalyysista. Olenko lukenut blogiasi huolimattomasti vai onko se vielä tulossa?

    • Sama ajatus
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Hei, itse asiassa sama tuli mieleen : ) 

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Jollain tavalla tulen sitä väriasiaa varmaan käsittelemään, mutta on ollut vähän motivaatio hukassa kaikken niihin opintoihin liittyen, joten ei ole irronnut. 😀

  • Reija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hei,  pitkään olen tuskaillut tuollaisten keinokuituisten hameiden/puseroiden/ym.löijyjen kanssa sitä, että miten niistä saa sähköisyyden pois talvikäytössä. Siis jos sukkikset alla ja vielä takkikin keinokuituvuorineen pitää siihen päälle laittaa ulos mennessä. 

    Itsellä käytössä huuhteluaine, suihkutettava sähköisyyden poistoaine ja tulos on ihan järkyttävä. Ohjeiden mukaan käytän niitä kaikkia…en siis liian vähän tai liian paljon. 🙂

    Anna vinkki, miten välttyy siltä, että hame on pitkin reisiä ja p..rsettä se nuolee…:)

    Ritisee ja rätisee takin riisuessa ja näky on karmaiseva. Ainakin mulla. 

    Miten pitää menetellä? Vai pitääkö mun talvella pukeutua puuvillapaitaan ja mummopöksyihin?

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      En mä osaa oikein sanoa, kun ei mulla itsellä ole juurikaan tuota ongelmaa ollut. En mä siis osaa sanoa mitä mä sitten teen toisin, kun harvoin hirveästi sähköisyyttä huomaa. Koskaan en ole esim sähköisyyden poistoainetta käyttänyt (tiennyt varmaan edes olemassaolosta) ja huuhteluainettakaan mulla ei ole käytössä kuin petivaatteissa. Ei esim tuo meshkankainen hame ole ollut mitenkään sähköinen vaikka keinokuitua onkin, ihan hyvin toimi villasukkisten kanssa. Et en osaa kyllä valitettavasti auttaa, kun en ole itse asian kanssa joutunut painimaan. 

    • Vierailija
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Hei, vanhan kansan toimiva vinkki sähköisyyden poistoon. Hiero käsiin tippa käsisaippuaa ja sivele sillä esim. sukkahousuja (reisiä), niin ei hame ei tartu eikä ritise.

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hyvä kun lähdit kokeilemaan miten toimii talvella tämä hame sillä toimii ja loistavasti! 🙂

  • Helen
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiva asu. Itsekin tykkään leokuosista. Tuo avoin kaula-aukko sai minua viluttamaan kyllä heti 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Ei kai sitä sisätiloissa tarvitse leukaa myöten olla pukeutunut. Ulkona sitten tietenkin villahuivi kaulaa ja dekolteeta suojaamassa.

  • Käyttäjä28993
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Todella kiva kokonaisuus. Minä en lukuisista kokeiluista huolimatta löytänyt

    saappaita jotka olisivat menneet ylös asti kiinni minun pohkeissa.Harmi.

  • Seuraaja
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos vinkistä, minulla paitapusero ko. värinen ja materiaali. Nyt laitan alle ohuen neuleen ja napit osittain auki. Mustat ”pilli housut”  ja ei kun menoksi 🙂

Post A Comment