Tunika on kirosana

-Kaupallinen yhteistyö, sisältää Elloksen kaupallisia linkkejä-

Kaikkien vaaleanpunaisen ja pinkin sävyjen jälkeen tämä viime viikkoinen asu oli tunnelmaltaan jotain ihan muuta. Mustaa, sinistä, turkoosia.. tunsin itseni jotenkin vieraan väriseksi!

En ole mikään suuri tunikoiden ystävä eikä sellaiseksi luokiteltavia vaatteita montaa kaapistani löydykään. Tunika on mun mielessä jotenkin ristiriitainen vaate, ei mekko, mutta ei puserokaan.

Etenkin meille plussakokoisille kyllä kaupitellaan kyseisiä vaatteita hyvin ahkerasti. Toisinaan tuntuu, että monen myyjänkin mielestä ”joku kiva tunika ja leggarit” on suurinpiirtein ainoa asu mitä pluskokoiselle asiakkaalle älytään ehdottaa.  Ja jos haluaa meikäläisen koossa jotakin kotimaista vaatetta, niin tarjolla on harvakseltaan jotain muuta, mutta trikootunikoita kyllä piisaa.

Ehkäpä tämä ylitarjonta onkin aikaansaanut sen, että tunikasta on tullut mun päässä vähän sellainen pukeutumisen kirosana. 😀

Löytyy tunika-nimen alta kuitenkin toisinaan myös vaatekappaleita, jotka viehättävät itseänikin. Yksi sellainen on esimerkiksi tämä Elloksen alesta tilaamani Junarosen sifonkitunika. Sovitin tätä aikoinaan Junarosen showroomilla ja tykästyin siihen miltä kevyt läpikuultava yläosa näytti farkkujen kanssa. On kiva, että housut ja alla oleva toppi näkyvät selvästi läpi, joten fiilis pysyy keveänä. 

Tätä lintu-/kukkakuosista versiota on jäljellä enää muutama, mutta uudemmasta mallistosta löytyy samaa vaatetta uudella kuosilla.

Farkut – HM+ / Tunika – Junarose, Ellos / Nilkkurit – Betty London, Spartoo / Korvikset – Butoni Design

Mutta nyt mä aloin miettimään, että missä menee tunikan ja paidan raja? Kun siis mekon ja tunikan ero on mun mielestä siinä, että mekkoa voi pitää ilman, että siellä on mitään alla, mutta tunikaa useimmiten ei. Mutta mikäs sitten on pitkän puseron ja tunikan ero?

Ehkä tunika on mun mielessä vähän ”ruma sana” senkin vuoksi, että en ihan pääse sisään kyseisen vaatekappaleen sielunelämään ja olemukseen. Se on sellainen monen asian risteytys ja välimalli. Minä kaipaan selkeyttä!

Mulle siis todennäköisesti saa vaatteen myytyä helpommin jos sitä nimittää mekoksi tai pitkäksi puseroksi kuin, että ihan sitä samaa loimea sanoisi tunikaksi. 😀


2 Comments
 • MTT
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onpa nätit värit tässä asukokonaisuudessa!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minulle tunika on myös kirosana! Ja männä vuosina tuntui, ettei kaupoissa muita yläosia ollutkaan kuin riemunkirjavia tunikoita.

  Meikäläisen paksureitisen päärynän yllä tunika yleensä yltää reiden leveimpään kohtaan, ja saa sääreni näyttämään lyhyiltä  ja paksuilta. Vielä kun on kapeat hartiat ja pienet rinnat, niin tunikassa vartalon mittasuhteet muuttuivat hyvin epäedullisiksi. Me not like.

Post A Comment