Hurmaava kukkapuku

 

Terkkuja Tampereelta! Alunperin olin suuntaamassa takaisin kotiin jo eilen lauantaina, mutta olin Ratina Fashion Dayn päätteeksi sen verran nuutunut, että junamatkustaminen ei innostanut, joten jäin vielä siskon kämpille nukkumaan.

Tämän päivän kotiinpaluusuunnitelmakin meni kuitenkin uusiksi, kun päädyin viettämään tämän illan yhdessä kummipoikani kanssa. Ollaan pelailtu hiiripupumarakatin kanssa Monopolya (sain pahasti turpaan) ja herkuteltu hänen virpomispalkkioillaan.

Käytin myös lapsityövoimaa hyväkseni ja sain pentusen nappaamaan minusta asukuvat. Ilmaiseksi ei työsuoritus tietenkään irronnut, vaan kuvaaja kartutti hommalla Playstation-kassaansa. 

Kukkahousut vilahtelivat mun instastoorissa jo eilen ja herättivät monen kiinnostuksen. Tässäpä nyt siis kuvissa koko eilinen asu. 

Olin siis Ratinan Fashion Dayssä tekemässä pari stailausnäytöstä ja valitsin esiintymiseen luonnollisesti itsellenikin vaatteet kauppakeskuksen valikoimista. Päädyin tähän Lindexin kaksiosaiseen kukkapukuun ja sen sävyihin sopivaan t-paitaan. Sen sijaan, että olisin vain lainannut asua lavalle, päädyin lunastamaan sen itselleni. Ostopäätöstä siivitti minulle asusta tarjottu -50% alennus. Minut saa aleansaan aika helposti! 😀

Housut ja kimono ovat kepeää viskoosia, joten asu sopii ihanasti kevääseen ja kesään. Tykästyin materiaalin lisäksi asun kauniiseen kuosiin ja upeisiin väreihin.

Ihmetystä kuitenkin aiheutti taas Lindexin kokolaput. Ei ainoastaan näiden vaatteiden kohdalla, vaan monen muunkin mallieni päälle sovitetun asun kohdalla. Ei mitään johdonmukaisuutta. 

Itselläni housut ovat kokoa M (saatavilla kokoon XXL saakka) ja yläosa suurinta kokoa, eli XXL. Todella hämmentävää. Siis tuo housujen mitoitus. 

Pinkistä t-paidasta itselle lähti mukaan koko XL. Minusta olisi ihan ymmärrettävää, että oma koko saman liikkeen vaatteissa vaihtelisi vaikka välillä XL-XXL, mutta olen viimeisen vuoden sisään hankkinut Lindexiltä useammankin vaatteen (nimenomaan alaosan) M-kokoisena, kun jo koon L vyötärökuminauhat on olleet jotenkin ihmeellisen isoja ja löysiä. Näissä housuissa olisin muuten voinut ottaa koon L, mutta lahkeet olivat sen verran pitkät, että piti turvautua pienempiin, kun kuitenkin kuminauhan ansiosta mahtuivat myös vyötäröltä.

Eihän niillä kokolapuilla ole sinänsä yhtään mitään väliä, se vaate mikä tuntuu päällä hyvältä, on oikean kokoinen lukipa lapussa mitä tahansa. Mutta olisi siellä myymälässä pikkuisen helpompi se sovituskoppisavotta, jos yhden merkin koot noudattelisivat jotakuinkin yhtenäistä linjaa. Minä nappaan Lindexissä aina lähtökohtaisesti sovitukseen koon XL, mutta todella usein sieltä kopista saa kuitenkin käydä hakemassa uusia kokoja useammankin kerran, kun ei arvaukset taaskaan osuneet oikeaan.

Mutta, tämä siis meinaa että ainakin noista housuista riittää kokoja nimenomaan meille plussille!

Kukkakuosin väreihin sopii hienosti nämä Aarikan Hopeasiipi-korvakorut. (saatu) Samaa kevään uutuusmallia saatavilla myös mustana ja korallinvärisenä.

Mietin noin kuukausi sitten jotain asua sovitellessani, että olispa mulla hempeän vaaleanpunaiset korkokengät. Vain päri päivää myöhemmin bongasin nämä Faithin nahkaiset korkkarit Zadaasta vitosella. Näillä oli sen verran juhlittu, että kärjissä on pientä kulumaa, mutta ei haittaa tuolla hinnalla. Kengät ovat osoittautuneet ihan supermukaviksi ja ne onkin olleet jalassa jo muutamallakin korkoja vaatineella työkeikalla. Eli huippulöytö huippuhalvalla!

Housut, kimono ja t-paita – Lindex (saatu alennuksella) / Laukku – Rebecca Minkoff  / Kengät – Faith (2nd hand) / Korvikset – Aarikka (saatu)


Tags:
5 Comments
  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Miksi tuota poikaa kutsutaan hiiripupumarakatiksi?

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Se on vaan ollut mun hellittelynimi hänelle ihan pienestä vauvasta saakka. 😀

      Ja en halua täällä oikealla nimellään kirjoittaa joten hiiripupumarakatti it is!

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Eli joku Mara on syönyt hiiren jäniksen ja kissan

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Aivan ihastuttava asu!
    Tosiaan tuntuu, että housut ovat suurentuneet vuosi vuodelta. Käyttävätköhän pohjoismaalaiset merkit isompaa (saksalaista?) kokojärjestelmää? Ainakin pohjoismaalaisten ketjuliikkeiden, Adidaksen ja Acnen vaatteissa myöskin olen joutunut ottamaan numeroa pienemmän alaosan.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Koot todellakin tuntuu vaan suurenevan ja suurenevan. Jos jotain yleisiä mittataulukoita katsoo, niin munkin vaatekoko kuuluisi olla ennemminkin 54, mutta useimpien merkkien kokolappu mulle sopivissa on 48-50.

Post A Comment