Vaaleanpunainen farkkurotsi ja omia pukeutumissääntöjä noudatteleva työasu

Huhhuh, miten takamusta puuduttavia päiviä tässä on vietetty. Torstaina matkasin bussilla Helsinkiin, eilen takaisin Poriin. Nyt istun vaihtelun vuoksi junassa ja suuntana jälleen Helsinki ja paluu sitten heti huomenna.

Joku vois sanoo, ettei mitään järkee, mutta kyllähän sitä nyt rakkaiden ihmisten vuoksi vähän reissailee ja siitä on kyse tänään. Suuntana on nimittäin Iinan yökyläsynttärit! Instan perusteella muut vieraat ovat jo paikan päällä, täytyy toivoa, että eivät syö kaikkea kakkua ennen kuin minä ehdin messiin.

Olin tänään Porissa Puuvillan kauppakeskuksessa järjestetyn Fashion Dayn paneelikeskusteluissa yhdessä bloggaajakollegoiden Sallan ja Pauliinan  (joka oli ilahduttava uusi tuttavuus) sekä stylistikonkarien Sohvi Nymanin ja Outi Brouxin kanssa juttelemassa pukeutumisesta ja muodista. Jos jonkun pääpointin tähän meidän viiden naisen puheista nostaisi, niin kaikki halusivat painottaa sitä, että pukeutumisessa tärkeintä on oma hyvä olo.

Pukeutumiseen voi poimia loistavia vinkkejä esimerkiksi alan ammattilaisilta (kuten stylisteiltä, pukeutumisneuvojilta ym) ja heidän osaamistaan kannattaa ehdottomasti ostoksilla ollessa hyödyntää. Mutta mitään esimerkiksi vartalotyyppiin liittyviä pukeutumisohjeita ei tule ajatella minään sääntöinä ja pakkoina. Rohkeasti vaan ylle sitä mikä itseä miellyttää ja missä itselle tulee hyvä ja varma olo. Poimitaan ohjeista ja vinkeistä ne mitkä itseä miellyttää ja luodaan itse omat pukeutumissääntömme.

Housut – Lindex (ikivanhat) / Pusero – H&M / Takki – Junarose (saatu) / Lenkkarit – Nike / Korvikset – Aarikka (saatu)

Minun omia pukeutumissääntöjäni on mm. seuraavat: 1. Nilkat ja ranteet esiin. 2. Kengät aina näkyvillä ja ne ei saa olla rumat ja tylsät. Jos kenkiä ei halua näyttää, ne ovat vääränlaiset. 3. Paita housuun tai vaikka edes hieman helmaa solmuun. 4. Korvikset pitää aina olla. 5. Pukeudu tilanteen mukaan ja vältä viimeiseen saakka epämukavia vaatteita.

Näissä kuvissa kaikkia näitä sääntöjäni noudatteleva työpäivän asu. Lehtikuvauspäivänä asun on oltava rento ja käytännöllinen, joten collegehousut, trikoopaita ja lenkkarit ovat oiva valinta. Löysän puseron helma ei roiku housujen päällä, vaan on tungettu rennosti housujen sisään.

Lyhyet lahkeet ja käärityt hihat saavat asun tuntumaan kepeältä ja omalta. Vaaleanpunainen väri kengissä ja takissa huijaavat kokonaisuuden harkitumman oloiseksi kuin se onkaan ja ilman korviksia ei tosiaan lähdetä kotoa kuin vahingossa.

Näin siis tuli mukavuus edellä valituissa työvaatteissakin automaattisesti noudatettua omia pukeutumissääntöjä! Mutta yhtä kyllä rikoinkin. En haluaisi käyttää sukkia, kun näyttävät niin rumilta, mutta työpäivänä rikon tuota sääntöä mukavuuden vuoksi. 😛

Enää puoli tuntia Helsinkiin. Täältä tullaan Iina ja kakut!! Tajusin muuten juuri, että mullahan ei ole synttärisankarille lahjaa, mutta toivon, että tämä 8 h istuminen julkisissa kulkuvälineissä alle vuorokauden sisään ihan vain osallistuakseni syntymäpäiville, katsotaan lahjan arvoiseksi asiaksi! 😀

 


Tags:
6 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  tuo takki on aivan ihana, voisin haluta samanlaisen…onkohan sitä jossain vai löysitkö kaappisi kätköistä?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Tämä on Junaroselta saatu mallikappale ja ei ole vielä kaupoissa. Muistaakseni loppukesästä tulossa myyntiin.

 • Mermar
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana takki, haluan sen!

 • Susu7777
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mua kiinnostaisi sun suosikkikorvikset ja mistä niitä yleensä hankit?

 • Kirsi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos mukavasta blogista.
  Sukkien näkymiseen löysin itse vasta viime vuonna ratkaisun eli tennarisukat (onneksi tuo nuoriso auttaa vanhaa tätiä😊) , esim. Kappahlilta löytyy. Varmaan auttaisi sinunkin pulmaasi.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Valoisaa toukokuuta Veera! Huhtikuun alussa kirjoitit ”Ankean päivän ajatuksia” postauksessasi pohtivasi, miten voisi oivaltaa/ löytää hetkessä…” Oletko tavoittanut keinoja?

Post A Comment