Minä en mitään Curly girl -metodia noudata – näin sujuu Dirty Girl!

Huhhuh mikä viikko! Koko seitsemän päivää täynnä töitä lähes aamusta iltaan. Keskiviikkona pääsin kotiin jo kuudelta ja tänään olin iltapäivällä muutaman tunnin vapaalla, mutta muuten en ole juuri muuta tehnyt töiden lisäksi kuin nukkunut.

En siis lainkaan valita tästä tilanteesta, vaikka melkoisesti väsyttääkin. Se on nimittäin niin, että kun saa täyttää päivänsä ja päänsä työnteolla, ei ehdi niin paljoa murehtimaan.


 

Näissä kuvien kamppeissa heiluin Satakunnan Kansan työvuorossa perjantaina. Kainolta saadut puuvillaiset Vekki-neulehousut ovat mielettömän mukavat, joten sopivat hyvin mulle kuvaushommiiinkin. Marks & Spencerin kukkabomber on uinunut pitkään kaapissa, mutta nyt hempeiden värien kauteni sai sen taas näyttämään ihanalta.

Tämä perjantain sotkukampaus sai kehuja useammaltakin työkaverilta ja instassakin jokunen kyseli, että miten se on tehty. Mulla ei valitettavasti ole näihin tötteröihin sen kummempaa tutoriaalia, ne kun syntyvät aina sen mukaan miten tukka kulloinkin haluaa asettua. 

Tärkeimpänä asiana mainittakoon kuitenkin, että hiusten peseminen on aivan yliarvostettua. Siinä missä tuhannet naiset ovat hurahtaneet nyt curly girl -methodiin, niin minä noudatan omaa dirty girl -metodiani. 😀 

T-paita – Kaffe / Bomber – Marks & Spencer (saatu) / Neulehousut – Kaino (saatu) / Kengät – Ten Points / Korvikset – Lindex

Dirty girl -metodia on muuten melko helppo noudattaa, mutta mielenlujuutta se vaatii. Mieleen voi helposti hiipiä kova halu pestä tukka usein, mutta metodin noudattamiseksi tuota himoa on vain vastustettava ja käytävä suihkussa hiuksia vedeltä varjellen.

Kun pesuhimon yli pääsee, niin yhtäkkiä sitä huomaakin pärjäävänsä lähes viikon ilman hiusten pesua ja lisäilevänsä vain ilolla kuivashampoota ja tekstuurispraytä päivittäin.

Pesemisen välttelyn lisäksi toinen oman tukkafilosofiani kulmakivistä on myös harjaamisen välttely. Hennossa ja silkkisessä hiuksessa pieni takku tekee vaan hyvää, jos siitä haluaa saada muotoiltua jotain.

Tämä kuvien sotkutötterö on päivä nro. 5:en luomus. (Päivä 1. on siis kierron se päivä kun hiukset on viimeksi pesty :D) Kuivashampoota kehiin, sitten kuulostellaan että mihin suuntaan tukka haluaisi taipua ja kiinnitetään muutamalla pinnillä. Tähän meni kolme. Sitten lakkaa päälle. Ja tadaa, meillä on täydellinen dirty girl -kampaus!

Minun on tätä harvaa pesuväliä melko helppo toteuttaa sen vuoksi, että pitkää hiusta ei ole koko päässä. Nuo sänkiosathan kun tulee toki pestyä suihkussa käydessä (tai osittain myös kasvojen pesun yhteydessä) ja pääliosasta pää ei ainakaan itselläni juurikaan hikoile. Eikä minulla ole myöskään helposti rasvoittuva hiuspohja. 

Hiukseni ovat muotoiltavuuden puolesta parhaimmillaan yleensä siellä 3. ja 4. päivän kohdalla. Huonoin hiuspäiväni on yleensä silloin, kun pesen tukkani. Ei riitä kärsivällisyys kihartamiseen tai muuhun värkkäämiseen, jotta saisin niistä jotenkin muotoiltavat. 

Tähän elämäsi ja hiuksesi mullistavaan Dirty girl -metodiin tarvitset seuraavat tuotteet:

1. Syväpuhdistava shampoo. Silloin harvoin kun tukka pestään, on siinä niin paljon jankkia, että siinä ei mitkään hellävaraiset tuotteet paljon ilahduta. Itsellä käytössä Biozellin syväpuhdistava shampoo. Puhdistaa, mutta ei tee hiuksista nitiseviä.

2. Kuivashampoo. Kuivashampoo on ystävä, kun tyvi alkaa tuntumaan rasvaiselta. Oma suosikkini tällä hetkellä Schwarzkopf Professional Mad About Waves -kuivashampoo, joka myös elvyttää kivasti kiharoita.

3. Tekstuurispray. Kuivashampoota stydimpi rakenteen tuoja. Juuri pesty, liukas ja silkkinen hius täytyy heti ”liata”, jotta sitä pystyy muotoilemaan. Tekstuurispray toimii. Itsellä käytössä Biozellin Texture spray sekä tummille hiuksille tarkoitettu Label.m  Brunette Texturising Volume Spray.

4. Hiusharja. Vaikka sanoinkin harjaamatta jättämisen olevan tärkeä osa hiusrutiinejani, niin oikein ajoitettuna sekin on ihan hyvä juttu. Vasta pestyä hiusta en useinkaan harjaa, vaan annan sen kuivua takkuun. Mutta, sitten kun sen takun joskus harjaakin auki kuivana, niin johan on kuulkaa volyymiä tukassa ja se tarkoittaa myös muotoiltavuutta! Suosin harjoja joissa sekaisin luonnonharjasta ja muovipiikkejä.

Valinnaisina tuotteina on sitten hiusnaamiot ja hoitoaineet. En käytä hoitoainetta välttämättä joka pesun yhteydessä. 

Miten on, olisko mun Dirty girlistä Curly girl -metodin haastajaksi kuumien hiustrendien listalla??? 😀 😀

 


Tags:
,
3 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kauniita kuvia sinusta!

 • Sonja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nauroin ääneen tätä dirty girl-juttua lukiessani 😀 siis mä niin olen messissä tässä! Curly girl on turhan vaativaa, tää metodi sopii paljon paremmin ja tukasta tulee päivä päivältä vaan helpompi käsitellä!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä noudatan samaa metodia laiskuuttani

Post A Comment