Meikki viidellä tuotteella – Nämä ostaisin, jos kadottaisin kaikki meikkini

Kadotin muutama viikko sitten yhden meikkipussin ollessani reissussa. Normaalisti tuossa pussissa kulkevat vain siveltimet, mutta meikattuani bussissa olin tunkenut tuotteita vähän mihin pussukkaan sattuu. Kadonneessa pussissa majaili tuolloin siveltiemien lisäksi mm. Guerlainin BB-voide, Diorin ripsari ja muutama meikkikynä. Hiphei, yli satasella kamaa siis meni siinä. Soittelin löytötavaratoimistoon mihin bussiyhtiön löytökamat viedään, mutta ei tullut tulosta.

No, eipä hätä ollut yhtä päivää pidempi. Olin sitten reissullani melko meikittömänä, mutta kotoa kyllä löytyi korvaavia tuotteita. Ainoastaan suosikki BB-voiteeni syöksyin heti ostamaan uuden. (Ja sainkin sitten samalla kuulla, että se poistuu Guerlainin valikoimista!) 

Bongasin blogikollega Mintulta postauksen, missä hän pohti mitkä viisi meikkituotetta hän hankkisi mikäli kadottaisi ihan kaikki naamamaalinsa. Yritin kuvitella myös itse tuon saman melko mahdottoman tilanteen ja kokosin tähän postaukseen omat viisi tuotettani, jotka noutaisin kaupasta ensimmäisenä mikäli koko meikkikokoelmani mystisesti katoaisi.

1. No se Guerlainin Lingerie de Peau BB-voide. Tämän minä juuri tällä hetkellä valitsisin pohjatuotteekseni. Niin kauan, kun sitä nyt vielä kauppojen hyllyistä löytyy. Saakin nähdä, että minkä törpön puoleen sitten käännyn, kun tämä ja toinen suosikkini Guerlainin Baby Glow eivät ole enää saatavilla. 

Tykkään tästä BB-voiteesta sen sopivan peittävyyden ja hieman hehkuvan lopputuloksen vuoksi.

Ihossani on toisinaan kaikkea tympeää pikkunäppylää, joten haluan silloin meikkivoiteen peittävän hieman meikkamatta kuitenkaan ihon luonnollista hehkua ”tukkoon”. Ihon ollessa paremmassa kunnossa, mikä tapahtuu etenkin kesäisin, valitsen vieläkin kevyemmän tuotteen, esim. tähän saakka sen Guerlainin Baby Glown.

2. Tykkään meikin olevan ennemmin hehkuva kuin täysin matta. Niinpä suosikkipuuterini on tällä hetkellä Lumenen Luminous viimeistelypuuteri. (tuote saatu).

Puuterissa on valoa heijastavia pigmenttejä, mutta se ei silti ole liian kimaltava, joten voi käyttää huoletta koko kasvoille. Tai sitten halutessaan vain korostustuotteena. Mutta tämä siis toimisi hyvin tilanteessa, jossa pitäisi valita vain viisi tuotetta meikkipussiin.

3. NYXin Micro Brow Pencil kulmakynä. Kulmat mä haluan piirtää kohdalleen vaikka en juuri muuta meikkiä laittaisikaan. Niinpä kulmakynä olisi ehdottomasti näiden viiden tuotteen joukossa. Olen kokeillut parin viime vuoden aikana paljon eri tuotteita ja parhaan hinta-laatu -suhteen on mielestäni tarjonnut tämä NYXin kynä, johon tutustuin jonkun instaseuraajani suosituksesta.

Muita hyviä kulmakyniä on olleet mm. Dependin tosi ohutkärkinen kynä ja Anastacia Beverly Hillsin Brow Wiz, mutta maksan kärpäsen kakan kokoisesta kulmakynäkikkareeesta mieluummin 12 € kuin yli parikymppiä. Siksi siis NYX.

4. Sekä poskipuna, että huulipuna ovat mulle tärkeitä asioita meikatessa. Pohdinkin, että valitsenko tähän viiteen tuotteeseen molemmat ja jätän ripsivärin pois, sillä käytän ripsiväriä paljon harvemmib kuin poski- ja huulipunaa. Mietin kuitenkin, että jos valitsen huulipunan, jota voi käyttää myös poskilla, mahtuu viiteen tuotteeseen vielä ripsivärikin!

Neljäs valintani on siis huulipuna. Tässä en ole  mitenkään ehdoton mitä merkkiä sen pitäisi olla, vaan käytän sujuvasti vaikka minkä merkkisiä ja hintaisia punia Essencestä Maciin ja Lumenestä Dioriin. Tähän viidellä tuotteella tehtyyn meikkiini valitsin kuitenkin Originsin herkullisen ja kesäisen sävyisen (18 Coral Blossom) huulipunan, joka passasi mielestäni hienosti myös poskille. (Tuote saatu)

Tämä on poskipunaksi sitenkin hyvä valinta, että levittäminen onnistuu ihan sorminkin. Jos siis tilanne olisi, että kadoksissa olisi myös kaikki siveltimet!

5. Kun nyt kerran posket ja huulet hoitui yhdellä tuotteella, niin viisikkoon mahtui vielä ripsiväri. Tuote, joka ei siis ole itselläni käytössä päivittäin. Työpäivinä joihin kuuluu kuvaamista, jätän silmät meikkaamatta, joten ripsaria kuluu vain sellaisina päivinä, kun en lymyile kameran takana.

Vaikka toisinaan käytössäni onkin myös kalliimpia ripsivärejä, kuten se kadonnut Dior, niin pääasiassa valitsen edullisempia tuotteita. Suosikikseni ovat nousseet Essencen muutaman euron hintaiset ripsivärit ja niistä etenkin tuo I Need A Miracle. Ripsivärin raskii useammin vaihtaa uuteen ja tuoreeseen, kun siihen menee rahaa muutama euro muutaman kympin sijaan.

Kuvissa siis naamalla näillä viidellä tuotteella maalattu naama. Eipä siihen nyt paljoa muuta ainakaan arkena tarvitsekaan. Kulmakynällä sai pikkuisen piirrettyä rajauksen tynkääkin silmän ulkonurkkaan. Täytyykin pitää tämä viisikko mielessä matkoille pakatessa, kun haluaa päästä vähällä.

Pärjäisitkö itse viidellä tuotteella? Vai jopa vähemmällä?

 


12 Comments
 • Nurje
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tunnen itseni nyt hieman nuhruiseksi, kun tajusin, että omaan arkimeikkiini kuuluu tasan kolme tuotetta. 😀 Meikkivoide, puuteri ja ripsiväri. Okei, joskus myös sävytetty huulirasva. Kun kurkkasin meikkipussiini, sieltä löytyy kuitenkin melkoisesti kaikkea muutakin. Selkeästi oletan ostotilanteissa käyttäväni paljon enemmän meikkiä, kuin oikeasti käytän. Tuo Lumenen viimeistelypuuteri alkoi kyllä tämän postauksen myötä houkuttaa!

 • Taru M
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mun vakiomeikki on viis tuotetta 😀 Peiteaine tummille silmänalusille, puuteri, kulmakynä, värillinen rajauskynä ja ripsiväri. Jos oikein pitäisi pihistää, niin selviäisin kahdella, koska kulmakynällä voisi piirtää myös rajaukset, eli se ja ripsiväri.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Iän myötä vähän laiskistunut.. käytössä arjessa vain ripsiväri (Rimmel – Extra super lash, n. 12 eur — välillä kokeillut muutakin ja aina palaan tähän.. ja pysyy erinomaisesti vaikka onkin vedellä pestävä) ja mineraalimeikki Jane Iredale sävy Golden glow. (sitäkin suosittelen, peittää hyvin mutta samalla ”näkymätön” ja sopii hyvin allergiselle atoopikolle)  
  Pitääkin mennä läpi omistamani meikkituotteet, on varmaan paljon poisheitettävää vanhentunutta, ja tyyliin luomiväriä mitä Ajattelin käyttäväni joskus sitten kun on ”jotain menoa”, muttei menoihinkaan jaksa laittaa muuta kuin rajauskynää ripsarin lisäksi 🙂 
   

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mun vakiomeikki; Lumenelta primer, CC-voide ja poskipuna. Essenceä käytän kulmiin ja ripsiin. 👍🏽

 • Torey
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hyvältä näytät. Raikkaalta. 🙂

  Omaöta listaltani löytyy: Cc-voide, Instant glow-valopisarat, aurinkopuuteri, kulmageeli ja ripsari. Avot, noilla pärjää arkena. 🙂

  https://naissanelioissa.wordpress.com

 • Gane
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä teepn arkimeikin aina neljällä tuotteella: BareMinerals -meikkipohja, joku Lumenen Nordic Chic (?) -poskipuna (sellainen heleä vaaleanpunainen), Sensai 38 -ripsiväri ja joku kulmatuote. Pitkään oli Lumenen kulmaduo, nyt on sellainen minitörppö jonka kannessa tököttää sivellin. En muista merkkiä 🙂

 • Mirvake
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Apua, nyt kyllä poden hieman huonoa omatuntoa, omaan päivämeikkiini kuuluu tasan yksi tuote: ripsiväri. x) Eikä sitäkään aina. Jos ”tälläydyn” laitan bb-voidetta (vai onkoha tuo nyt cc..) ripsivärin lisäksi, ja jos oikein villiksi alan (ehkä noin kerran, pari vuodessa) tulee tuohon komboon lisäksi sävytetty huulivoide ja ehkä hieman luomiväriä.

  Eikä kyse niinkään ole siitä, että olisin mitenkään erityisen luonnonkaunis, olen vain laiska 😀

 • Iia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla normikäytössä tasan viisi tuotetta: Sensain 38 ripsari, lily lolon mineraalimeikkivoide/puuteri, lily lolon poskipuna, lily lolon duo kulmaväri (vaatii siveltimen kun ei ole kynä) ja sit huulipuna. Huulipunia käytän tosin aktiivisesti ainakin 5 erilaista ja omistan varmaan kymmeniä 😅Jos yksi pitäisi valita, niin se olisi tän hetken suosikki Zuin Flora Sheerlips värissä Austin 💋

 • jlahdesm@gmail.com
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kannettaa kokeilla Lumenen cc-voidetta, se on hyvä!

 • Naku
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  0-2 tuotetta päivittäin, en siis laiskuuttani monestikaan meikkaa. Jokin halppismerkin punaisuuden neutralisoija ja lumenen cc-meikkivoide sitten käytössä ”arkimeikissä”. Kulmakarvat ja pitkät ja tummat ripset löytyy omasta takaa niin ei tartte niitä värittää esiin. Yllättäen vaikka minkälaista meikkiä kyllä löytyisi, mutta taitojen ruostuessa ei mitään jännää tule kokeiltua. Inhoan myös meikkien pois pesemistä, erityisesti vedenkestävän ripsivärin!

 • noin 5 meikkiä
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Lumenen CC pohjalle, Lumenen irtopuuteri pinnalle, luomille Isadoran ruskeahko luomiväri, poskiin Paesen poskipuna ja lopuksi ripsari (en muista merkkiä enkä jaksa kaivaa sitä =D ). Kumat on kestovärjätty, niin niihin ei tarvi väriä. Huulipunaa käytän harvoin, mutta jos käytän, niin jotain nuden sävyä, jota voi sipaista poskiinkin. Huulirasvaa käytän kyllä päivittän.

 • Mirsander
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Garnierin BB-voide ja Essencen kulmakynä ja ripsari. Niillä pärjää hyvin. Jos on semmoinen olo, niin voi lisäksi laittaa vähän rajauskynää ja luomiväriä, nekin Essencen. Jos nämä unohtuu matkan varrelle, niin ei mene kuin pari-kolme kymppiä satsin uusimiseen.

Post A Comment