Vielä yksi pilkkuvaate, ihanat vaaleanpunaiset asusteet ja hieman asiaa blogien kaupallisista merkinnöistä

Kaupallinen yhteistyö, postaus sisältää mainoslinkkejä Ellokselle. Linkit merkitty tähdellä*. Kengät saatu, Ten Points.

Olen koko bloggausurani ajan tehnyt parhaani noudattaakseni mainontaa koskevia sääntöjä ja ohjeistuksia. Olen tunnollisesti merkinnyt kaikki saamani tuotteet ja pidän ehdottomasti mainonnan helppoa tunnistettavuttaa todella tärkeänä. Aina ei vaan jaksa ymmärrys pysyä kyydissä kaikissa vatimuksissa ja linjauksissa, ja mainontaa tunnutaan syynävään ihan erityisen tarkalla silmällä nimenomaan blogeissa. Kun taas vaikkapa televisio-ohjelmissa saa viljellä tuotesijoittelua paljon vähemmällä ”älyättehän katsojat nyt varmasti, että tämä sisältää mainontaa” -varoitteluita.

Uusimman Kilpailu- ja Kuluttajaviraston linjauksen mukaan myös blogipostauksessa esiintyvät saadut tuotteet pitää merkitä heti postauksen alkuun. Viime aikoina asupostausten alussa näkyneet ”saatu”-maininnat johtuvat tuosta. Omasta mielestäni kyseisen tiedon merkitseminen muiden asutietojen yhteydessä on ollut varsin selkeää, mutta se ei nyt siis enää ole riittävää.

Hieman omasta mielestäni outo linjaus on myös tämä: ”Riittävää on, että saadusta tuotteesta kerrotaan, kun tuote esiintyy kanavassa ensimmäistä kertaa”. Minä kyllä puolestaan ajattelen niin, että jos minä mainitsen ilmaiseksi saamani vaatteen merkin kera, niin ihan yhtä saatu se tuote on vielä viidennelläkin kerralla, kun se asukuvissa esiintyy. Eihän lukija ole välttämättä nähnyt sitä, kun tuote teki sen ensiesiintymisensä, jonka yhteydessä on pitänyt merkitä tuote saaduksi.

Että en tosiaan kykene aina ihan olemaan samaa mieltä näistä linjauksista ja vaikkapa MENin (mainonnan eettinen neuvosto) joillekin bloggaajille antamista huomautuksista. Huomautuksen voi saada esimerkiksi siitä, että kaupallinen yhteistyö -merkintä on ollut kirjoitettu postauksen alkuun vääränlaisella fontilla.

Tuntuu kovin harmilliselta huutaa vilkkuvalojen kanssa kaupallista yhteistyötä vaikkapa sellaisen postauksen alussa, missä kuvissa esiintyy jokin saatu vaate (ilman, että tuotelahjan yhteydessä on sovittu mitään näkyvyyttä), mutta teksti käsittelee 99%:sti vaikkapa masennusta.

Tästä tympäännyksestä huolimatta koitan siis toki edelleen tehdä parhaani, että hommat täällä blogissa ja mun muissa kanavissa sujuvat lain ja ohjeistusten mukaisesti. Mutta mukava avata näitä merkintöjä ja niiden taustoja joskus teillekin.

Tämän postauksen alussa on nyt siis infoa, että postaus sisältää mainoslinkkejä Ellokselle ja että kuvissa näkyvät kengät on saatu ilmaiseksi. Nuo affiliate-linkit tuottavat minulle rahaa siinä tapauksessa, että joku teistä päätyy tekemään Ellokselta ostoksia niiden kautta. Kaikki blogissa käytetyt verkkokauppalinkit eivät siis ole affiliate-linkkejä, vaan niistä on aina erikseen maininta. 

Tuntevathan kaikki nyt itsensä riittävän suojelluksi kamalalta ja pelottavalta mainonnalta? Sitä on nyt luvassa, kun kerron kuvien asusta.

Näyttääkö tämä pilkkumekko jotenkin tutulta vaikka se esiintyykin täällä ekaa kertaa? Jos tuntuu, niin selitys on TÄSSÄ ja TÄSSÄ asussa. Liihottelin jo viime kesänä pitkässä Joellen pilkkumekossa ja saman malliston puserokin on ollut paljon käytetty suosikki. Tykättyäni niistä molemmista niin kovasti, en voinut vastustaa tätä lyhyttä pilkkumekkoa* törmättyäni siihen Elloksen alessa. Minulla on siis selvästi paha pilkkukuume.

Nämä kepeät viskoosivaatteet ovat siis jo viime kesäistä mallistoa, mutta tätä lyhyttä mekkoa ja puseroa on edelleen jäljellä -50% alennuksessa ja kokojakin vielä kivasti jäljellä aina 52 saakka! Lisäksi samasta kankaasta löytyy vielä epäsymmetrisellä helmalla varustettu hamekin*. 

Hyvien lahkeellisten hamelakkareiden perään kysellään usein, joten tässä yksi vinkki: Sokoksella ja Prismassa myytävän Actuellen pehmoiset bambukalsarit! Sopivat siis etenkin niille, jotka eivät kaipaa lahjepöksyiltään mitään muokkaavuutta tai kokevat sellaiset epämukaviksi. 

Itse valitsen mummopöksyt aina kulloisenkin mekon mukaan. Jonkun alle haluan vähän napakammat lähes kainaloon saakka yltävät versiot, kun toisten alle taas riittää hyvin tällaiset ”löllerömmätkin” housut, joiden pääasiallinen tehtävä on vaan suojata sisäreisiä ikävältä hikiseltä hinkkautumiselta.

Itsellä on muuten vieläkin ne bandelettesit, eli reisisuojat, testaamatta. Ainakin ajatuksen tasolla, ihan tällaiset shortsipöksyt tuntuvat itsestäni miellyttävältä kuin silikoninauhojen avulla paikoillaan pysyvät ”reisipannat”. Mutta sellaisia siis löytyy esimerkiksi Lumingerielta!

Tummansinisen mekoksi pariksi kävi loistavasti suosikkivärini, hempeä vaaleanpunainen. Ten Pointsilta täksi kesäksi saamani tukevakorkoiset sandaalit ovat sävyltään ilahduttavan samanlaiset kuin Cambridge Satchell Companyn hattarainen laukku. (CSC:n nettikaupassakin on nyt menossa tosi hyvät alet!) 

Olen tänä kesänä innostunut pitämään todella paljon erilaisia korkosandaaleja. Hyvälestiset korkkarit kun ovat jalassa paljon mukavammat ja tukevammat kuin esimerkiksi monet ballerinat, espadrillot sun muut kepeät kesäkengät. Tukevuutta koroiltaan kaipaavan kannattaa kenkäkaupassa käydessä tsekata Ten Pointsin valikoima. 

Mekko – Joelle, Ellos* / Laukku – Cambridge Satchel Company / Kengät – Ten Points (saatu) / Korvakorut – Mine Güngör

Melkoista kiirettä on pidellyt kesäkuun. Juhannuskin meni pitkälti töiden parissa kuvia käsitellen. Ja tällä viikolla ei kiireet ainakaan helpota, kun Satakunnan Kansan kesäduuni alkaa huomenna ja oman työhuoneen muutto olisi edessä perjantaina. Pitäisi siis ehtiä kokopäiväduunin ohella tekemään vielä jäljellä olevia omien keikkojen kuvia ja pistää työhuoneella kamat pakettiin. Mut eipä oo ainakaan tylsää ja aika juoksee taas muutaman viikon ajan ohi ihan huomaamatta!

Tulipas kunnon sillisalaatti postaus, mutta haitanneko tuo. Nyt takaisin kuvankäsittelyn kimppuun!


6 Comments
 • Liisa.
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen blogisi inspiroimana ostanut monta sellaista tuotetta, joita en itse olisi tullut ajatelleeksikaan itselleni. Herrainkenkiä, Lindexin mokkajäljitelmä leggingsit, Uhana Designin korviksia ynnä muuta. Enkä tosiaan koe olevani katalan piilomainonnan uhri. Tässähän jopa yksi kotimainen brändi sai uuden asiakkaan! Kiitos kivasta blogista ja mukavaa kesää Veera.

 • Säde
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näin sinut toissa sunnuntai-iltapäivänä Porin rautatieaseman edessä, kun olin itse lähdössä kokousviikonlopun jälkeen Tampereen junaan. Hetken kesti ennen kuin hoksasin, miksi tuo kauniin ja ylvään näköinen nainen oli jotenkin tutun oloinen. Mutta näytit todellakin upealta siinä tummapohjaisessa, kukallisessa housuasussa.
  Kiitokset estettisestä ja lämpimän rehellisesti kirjoitetusta blogista, tätä on kiinnostava lukea ja vaatevinkkisi ovat top. Aurinkoista ja hauskaa levollisen olemisen kesää sinulle. ❤️

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pilkkumekko lähti tilaukseen kuviesi ansiosta! On eri asia nähdä vaate henkilöllä, jonka vartalo muistuttaa jotenkin omaa kuin ”mallilla, joka on 176 cm pitkä ja jolla on vaatteesta koko 36”. Ainakin sinun ylläsi pilkkumekko näytti hyvältä, toivottavasti itseni yllä edes vähän sinnepäin. Ja se viime kesän pilkkumaksimekko vasta jäikin kadehdituttamaan…

 • Noita olen aina halunnut
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En löydä Sokoksen enkä Prisman verkkokaupoista noita alkkarishortseja. Voisitko laittaa linkin tänne, niin ostaisin heti. Kiitos =)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   löytymättyys johtuu siitä, ettei ne siellä verkkokaupassa ole. Omani olen ostanut myymälästä.

 • Ensimmäistä kertaa täällä lukemassa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana blogi ja ihania kuvia! Kiitos, vihdoin malli jolla samanlainen kroppa kuin itsellä. Jatka kuvien postausta!!

Post A Comment