Kesän onnellisin päivä – Söpöysvaroitus!

Viikonloput ja muut vapaapäivät ovat olleet mulle hieman vaikeita eron jälkeen. Töihin uppoutuessa mieliala pysyy ihan hyvänä, mutta useamman päivän aikatauluttomuus kuristaa helposti kurkkua. Yksin oleminen tuntuu ahdistavalta, mutta toisaalta muiden ihmisten seuraankin lähteminen on jotenkin vaikeaa. Monet vapaat ovatkin siis menneet siihen, että pakenen ahdistustani nukkumalla ja sitten nukkumalla vielä vähän lisää.

Viime viikonloppu oli pitkästä aikaa pelottava, eli täysin vapaa. Ei minkäänlaisia velvollisuuksia eikä nurkan takana odottavia deadlineja joiden purkamiseen olisi voinut aikansa käyttää. Perjantai-iltana töistä päästessä ennustinkin siis aika unisia päivä. Mutta kuinka väärässä olinkaan, lauantaista tuli kesän, tai ehkä jopa koko tämän kuluneen vuoden, iloisin päivä!

Ei nimittäin ole kyllä mitään muuta tehokkaampaa mielenterveyshoitoa kuin suloisten koirien paijaaminen. Suuntasimme kolmen corgittoman naisen porukalla Yyterin koirarannalle missä vietettiin Corgien rantapäivää. Voi sitä lässytyksen määrää, joka meistä lähti jo ensimmäiset pötkylät nähdessämme. Ja rannalla niitä kirmaili varmasti toista sataa.

Itseäni yllätti miten iloisesti ja sopuisasti kaikki koirulit siellä keskenään temmelsivät. Isosta osanottajamäärästä huolimatta kukaan ei rähissyt eikä ärhennellyt, vaan leikit sujuivat hyvässä yhteishengessä. En tiedä onko kaikki koirarodut välttämättä noin helppoja sosiaalisia.

Meidät corgittomat kuokkavieraatkin otettiin rannalla hyvin vastaan ja kohtaamamme koirat ja heidän omistajansa olivat oikein ystävällisiä. Saimme rapsuttaa ja sylitellä haukkuja sydämemme kyllyydestä ja isännät ja emännät jaksoivat kärsivällisesti vastailla kysymyksiimme.

Olen minä toki tiennyt, että corgeja on eri näköisiä ja värisiä,  mutta nyt minulle selvisi että niitä on kaksi eri alarotua: welsh corgi gardigan ja welsh corgi pembroke. Kun en nyt niin ole perehtynyt koiriin niiden ihailua ja niille lässyttämistä kummemmin, oli tällainen rotuyksityiskohta mennyt minulta aiemmin ohi. Eli hyvän mielen lisäksi rantapäivästä tarttui mukaan myös uutta tietoa.

Tämä söpöliini näytti pörheän karvansa kanssa ihan siltä kuin se olisi kuivattu kuivurissa. 😀

Tämä sinisilmäinen pentu oli varmaan koko rantsun sosiaalisin tapaus. Tyyppi kirmaili ympäriinsa leikkien jokaisen lajitoverin kanssa ja tarjoutuen kaikkien vastaantulijoiden rapsutettavaksi.

Rantapäivään kuului tietenkin myös uiminen. Osa doggoista oli innokkaita vesipetoja, kun taas muutamia vietiin pesulle vastentahtoisemmin.

Emmää kestä! Niin uskomattoman lutuinen. Ja tuo väritys on todella erikoinen.

Loistava taktiikka oli vain istua hiekalla ja odottaa, että uteliaat pötkylät tulevat lokse ja tarjoutuvat rapsuteltavaksi. Kyllä niitä nuuskijoita riitti ja vähän väliä joku otus parkkeerasi suloisen pyllynsä ihan viereen.

Tämä oli toinen bongaamistamme pikkuvauvoista. Mikä ihanuus!

Sehän on ihan tutkittuakin tietoa, että koiran silittäminen laskee sykettä ja stressitasoa. Ja tuntuu se kyllä lisäävän myös kaikenlaisten mielihyvähormonien tuotantoa, niin onnessani minä olin pyörittyäni reilun tunnin noiden iloisten ja suloisten otusten keskellä.

Ainakin hetkeksi ihan kaikki huolet väistyivät ja tilalla oli vain iloa, hymyä, ihastunutta lässytystä ja lämmintä onnentunnetta. Kiitos siis kaikille tapahtumaan osallistuneille koirille ja heidän omistajilleen, se oli mielenterveysteko. 😀

Tämä ei suinkaan ole kesän ainoa corgeja yhteenkokoava tapahtuama. Elokuussa Turussa juostaan Corgi Race!


12 Comments
 • Sanjana
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hauska tapahtuma! Yllättävä tieto, että tulivat toimeen tappeluitta. Minun tuntemista corgeista puolet on sellaisia tappelupukareita, että heikompaa hirvittää 😅 mutta ovat luttanoita!

 • Torey
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vitsit mitä pötkylöitä! 😍 Ja uskon, että niin kissan kuin koirankin silitys tekee ihmiselle hyvää. Ja niiden seura kaiken kaikkiaan. Koiran kanssa on pakko liikkua ja se seuraa sua kaikkialle. Kissa kiipee sun päällesi sängyssä ja vaikkei koko aika tungekkaan iholle, niin se on silti kotona läsnä ja kaipaa omistajaansa (etenkin meidän katti joka omaa koiramaisia piirteitä).

  https://naissanelioissa.wordpress.com

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vaadin blogiisi enemmän Corgi-aiheisia postauksia 🙂

 • Henrietta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Päivittäistä corgikuvaterapiaa ja -asiaa saa liittymällä FB-ryhmään Suomen Welsh Corgit

 • HannaHoo
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Se on cardigan, pitäisi tyyli-ihmisen se tietää! Itse on oman tappijalka-töppöhönön kanssa päässyt tuonne, mutta pojalta, joka oli kavereidensa kanssa Yyterissä, tuli viestiä että mitä oikein tapahtuu, kun vilisemällä corgeja paikalla. Vieraskirjaan oli kirjoittanut 133 cookieta nimmarit, joten aika paljon vilistystä taisi olla. Eikä corgit mitään tappelupukareita ole, useampi tuossa on jaloissa pyörinyt. Iso nippu corgeja on tähän osallistumassa: Rotukoirakävely sunnuntaina 1.9. klo 13-15 Töölönlahdella, Helsingissä. Lähtö Oopperan parkkipaikalta. Siellä luultavasti muitakin kuin corgeja, vaikka nä kuninkaalliset corgeudet on tietty ne parhaat.

  HannaHoo

 • Marina / Dioriina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi KÄÄK! Me oltiin juuri tuolloin huudeilla ja miksi, SIIS MIKSI en tiennyt tätä tapahtumaa?? 

 • Cute overload
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Apuaaa 😍😍😍😍😍 ihanaa että pääsit nauttimaan noista pötkylöistä!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Siispä jos suinkin pystyt niin ota koira. Miehiä älä enää edes havittele – niistä on pelkästään harmia pitemmän päälle.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nuo söpöt koirat saivat minun ailahtelevan mielialan ja masennuksen katoamaan ihan yhtäkkiä. Voisiko koira olla paras vastalääke ailahtelevaan mielialaan ja taipuvaan masennukseen?

 • Telma
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vietailija. Juuri näin, elämässäni yksi tappijalka, joka on paras kumppani ja mielenterveyslääke. Minulla on diagnosoitu pysyvä mielenterveyssairaus 20 vuotta sitten ja tänä aikana kolme corgiani on pitänyt minut jopa välillä hengissä. Olisin tullut corgien kesäpäiville, mutta sattui toinen reissu samaan aikaan. Toivottavasti ensi kesänä.
  Takapenkin Telma ja mamma.

 • Midi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Emmä kestä! RRRakastan corgeja, meillä on hoitokoirana mustavalkoinen Napsu-corgi, jolla on maailman paras luonne. Ne ovat todellista terapiaa ja silkkaa rakkautta. Kivaa kesän jatkoa sulle, Veera! <3

 • Mummo
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihania! Terveisin kahden corgin ”mummo”

Post A Comment