Vinkkejä Poriin matkaavalle

Vielä on Suomi Areenaa ja Jazzeja jäljellä ja voihan sitä Poriin matkata vielä niiden jälkeenkin, joten tässä muutamia tärppejä Karhukaupunkiin saapuville. Aiemman Pori vinkki -postauksen löydät TÄÄLTÄ!

”Kun tuut Porriin, sut pannaan pärekorriin ja veretään pitkin Porin torrii.” Tervetuloa Karhukaupunkiin!

 

Shoppaile

 

Katoko 

Porin parhaat korvakoruapajat löytyvät Katokosta. Valikoimissa paljon kotimaisia korumerkkejä kuten La Kiva, Design by Kieto, Viaminnet, Butoni Design ja Jatuli.

Itäpuistossa Eetunaukion laidalla sijaitsevasta designliikkeestä löydät korujen ja asusteiden lisäksi mielenkiintoisen kattauksen niin vaatteita kuin sisustustuotteitakin. 

 

Ratsula

Jos haluat vaateostoksilla tulla loistavasti palvelluksi, on Ratsula oikea osoite. Myymälän neljästä kerroksesta löydät vaatteet ja asusteet niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Merkkejä Ratsulasta löytyy moneen makuun: Marimekko, Joseph Ribkoff, Longchamp, Masai, STI, Samsoe & Samsoe ihan vain muutamia omia suosikkeja mainitakseni. Pluskokoisille tarjolla mm. Samoon.

Alimman kerroksen alusvaateosasto on loistava paikka mennä tekemään rintaliiviostoksia rauhassa asiantuntevien myyjien avulla. Valikoimissa mm. Prima Donnaa ja Marlies Dekkersiä.

 

SPR Kontti

Paanakedonkadulla sijaitseva Kontti on suosikki kirppiseni Porissa. Suuri hyvin jäsennelty myymälä on täynnä second hand aarteita astioista ja huoneklauista vaatteisiin ja harrastusvälineisiin. Täältä on moni oma huonekaluni kotoisin!

 

Suomi Areena / Jazz -viikolla tsekkaa myös

 

Viaminnet

Näyttäviä nahkakoruja valmistavan Viaminnetin pop up -liikkeen löytää Suomi Areenan ajan Porin torilta. Saatavilla perusmalliston lisäksi myös spesiaali punavalkoinen Suomi Areena -mallisto. 

 

The Lumous Story

Lumous Storyn kauniit käsintehdyt kivikorut tulivat minulle tutuksi viime vuonna kuvattuani heidän tuotteita verkkokauppaa varten. Itselläni on ahkerassa käytössä Lumouksen ihanat rannekorut. Korujen suunnittelija ja valmistaja Katja on kävelykadulla myymässä ihanuuksiaan tämän viikon lauantaihin saakka. Kojun löydät Isokarhun Sokoksen puoleisen päädyn kohdalta. 

Jazzpuiston putiikit 

Kirjurinluodossa sijaitseva Jazzpuisto tarjoilee musiikin ja ruoan sekä juoman lisäksi myös shoppailtavaa.

Jos näyttävä hippamekko tai herkkä kesäleninki jäi pakkauskiireessa kotiin, niin kannattaa tsekata Ivana Helsingin myyntikoju. Rohkeasti vaan sisään myös kaltaiseni pluskoon mimmit, valikoimissa mäkyi mekkoja ainakin kokoon 50/52 saakka. Itse sovittelen kuvassa koon 46/48 leninkiä.

Kaltaiseni korvisfriikit löytävät ostettavaa ainakin merkeiltä Virta ja Tyypit. 

 

Näe ja koe

Kuvajournalismi 2018-näyttely

Kuvajournalismikilpailun vuoden parhaimmisto nähtävillä nyt Porissa. Tälle näyttelylle suuri suositus! Voittajakuvat ja muuta kilpailun satoa ovat esillä Satakunnan Ammattikorkeakoulun SAMK-Kampuksella 4.8. saakka.

 

Porin taidemuseo

Upealla paikalla Etelärannassa sijaitseva Porin Taidemuseo ei häviä isompien kaupunkien taidepalatseille. Näyttelyt ovat kerta toisensa jälkeen ajankohtaisia ja mielenkiintoisia. Juuri nyt meneillään useiden taiteilijoiden teoksista koostuva Arto Jurttilan kokoelmista koottu Keräilijän katse -sarjan näyttely nimeltä Mielen silmin. Itse tykkäsin näyttelystä kovasti!

Kuva: Porin Taidemuseo

Ruokaa ja juomaa

 

Ravintole Päre 

Kaupungin maistuvimman lounaan tarjoilee aivan torin reunalta löytyvä Ravintola Päre. Päreen ruokalistalla näkyvät vahvasti sesongin kasvikset ja lähiruoka. Lounaspöydän ainoa ”vika” on se, että kaikki on niin hyvää, että mitään ei voi jättää ottamatta!

 

Porin Paahtimo – Cafe Solo

En itse kahvia juo, mutta muiden olen kuullut kehuvan Porin Paahtimon kahveja. Itselle Puuvillan sisäpihalla sijaitseva Cafe Solo on työpäivien vakkaripaikka, josta napataan mukaan niin lounassalaatteja kuin täytettyjä leipiäkin.

Keskustassa Porin Paahtimon kahvila löytyy Kauppahallista.

Ravintola Borg

Upea ravintolamiljöö ihan keskeisimmällä paikalla Poria. Poikkea skumpalla, valitse pientä syötävää baarimenusta tai istahda alas pidemmäksi aikaa ja syö useamman ruokalajin menu a la carte -listalta. Baarimenusta suositukset Lohtuleivälle!

Turo’s Heavy Kebab

Gallen-Kallelankadulta löytyvä Turo’s Heavy kebab on ainoa oikea paikka kun mieli tekee kebabia. Tai pitaa, tai falafelia, tai bataattiranuja… Siis mitä tahansa ns. mättöä. Monia annoksia saatavilla myös vegaanisena. Varaudu jonoihin etenkin viikonloppuisin. 

Beer Hunters

Karhukaupungin monipuolisin olutvalikoima löytyy torin laidalta. Maista ehdottomasti panimon omia tuotteita! Juuri nyt hanassa esimerkiksi Mufloni Vattu Sour. Sunnuntai-iltojen parasta viihdykettä tarjoilee ”Hunun” perinteinen bingo!

 


Tags:
3 Comments
 • Marjukka S
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos! Juuri ajellaan kohti Poria.

 • Tipi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pori. Rakasta kaupunkia ja sinne on järkyttävä ikävä. Mutta, en voi tulla sinne – se tuo liikaa muistoja.

  Heti kun näin sana Ratsula, tulvi siihen liittyviä muistoja mieleen. Yläkerrassa oli lapsuudessani kahvila, josta sai maailman parasta vaniljapehmistä. Siinä oli tietty maku, jota en ole koskaan muualta saanut! Muistan maun vieläkin, vaikka sen kahvilan pehmistä olen syönyt viimeksi… vuosikymmeniä sitten.

  Vanhempani ovat Porista eli myös isovanhempani olivat siellä (kävin siellä itse myös syntymässä, kun äiti kävi äitinsä luona vierailulla). Vietin kaupungissa kaikki kesäni teini-ikään asti. Sitten viikonloppuja, koska myös ensimmäinen poikaystäväni oli sieltä. Talo, jossa toinen mummoni asuin (ja jossa oli aina yöt) on edelleen paikallaan (sen tilalla oli mummon puutalo about vuoteen 1967), jopa mummon asunnon sälekaihtimet näyttävät olevan samat. Mutta, siellä ei ole enää mummoja, eikä vaaria. Ukkini on piirtynyt Porin historiaan, mutta ei siitä sen enempää.

  Ensimmäinen poikaystäväni kuoli viereeni, kun oli 17-vuotias. Sekin lisää Porin muistoarvoa, vaikka tapauksesta on kymmeniä vuosia.

   Muistan Porin kuin omat taskuni, löydän siellä kaiken ja muistan kaiken paremmin, kuin omassa kotikaupungissani. Riipaisevaa. Tahtoisin kävellä katuja, mutta vain huomatakseni, että pääosa esim. Itsenäisyydenkadun ja sen poikkikatujen puutaloista on purettu. Ei enää kaljatehtaan tuoksua. Kaljatehtaan tieltä puretut jugend-talotkin periaatteessa purettiin turhaan, koska kaljatehdaskin loppui aikoja sitten. 

  Olen kyllä muutamia kertoja käynyt Porissa sen jälkeen, kun isovanhemmat ovat siirtyneet Käppärän hautausmaalle, mutta. Se ei ole sama asia. Sinne on ikävä, mutta on niin vaikeata kävellä katuja, kun jotain tärkeää puuttuu. Onneksi muistot, äänet ja tuoksu säilyvät.

  Ole onnellinen, että saat asua Porissa – kaupungissa on jotain erityistä, ainakin minulle.

  Anteeksi tilitys. Ehkä joskus vielä palaan…

 • elmeri
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi Veera, näin sinut Jazzeilla lauantaina. Menit sentin päästä minusta, ja olin jo pysäyttämässä sinut sanoakseni, kuinka upea ja rohkea nainen olet, mutta en viitsinyt, koska olit työhommissa.
  Siksi sanon sen nyt: olet upea ja rohkea nainen.
  Näin sinulle haluaa sanoa keski-ikäinen nainen Oulusta.

Post A Comment