Korkkareiden kanssa nähty mekko nyt rennommin maihareilla

Kengät, Ten Points ja farkkutakki, Junarose saatu.

Marimekon kaunis Lydia-mekko nähtiin täällä jo korkkareihin yhdistettynä ja mekkoon kuuluvan vyön kanssa. Halusin kuitenkin kokeilla miltä sama leninki näyttää hieman rennommin ja arkisemmin asustettuna. Niinpä nappasin sen mukaani tällä viikolla tekemälleni Jyväskylä-Tampere -reissulle koska matkaan valitsemani pinkit maiharit mätsäsivät kivasti meko sävyihin.

Vietin keskiviikon Iinan kanssa Jyväskylässä ja huolimatta hänen toistuvasta pilkasta korvakorumaniaani kohtaan päädyin shoppailemaan parit uudet killuttimet. Näissä kuvissa korvissani on jyväskyläläisen Onpakorean Lysti-nimiset korut, jotka löytyivät Koto Designmarketista -50% alennuksella.

Onpakorea olikin itselleni ihan uusi merkki! Tosi kiva aina bongailla itselle ennestään tuntemattomia tekijöitä. Onpakorea valmistaa kotimaisesta vanerista korujen lisäksi mm. suloisia mobileja.

Mekko – Marimekko

Farkkutakki – Junarose (saatu)

Kengät – Ten Points (saatu)

Laukku – Rebecca Minkoff

Korvikset – Onpakorea

En nyt ihan loistavan matchina pidä tuota farkkutakkia mekon kaverina, mutta parin päivän reissu piti tehdä mahdollisimman vähillä kamoilla, jotta mahtuivat Kånkeniin. Reissuasuissa voittaa useimmiten käytännöllisyys ja mukavuus ja pakkaamisoperaatiota määrittelee pitkälti kompromissit. Huomenna pitäisikin pakata viikon kamppeet käsimatkavaroiksi, sillä lennän maanantaina Helsingistä Kajaaniin. Onneksi vaatteita voi aina lainata äidiltä, jos jotain elintärkeää sattuu unohtumaan kyydistä. 

Ten Pointsin Pandorat (saatu) löytyvät minulta jo kolmessa värissä. Rakastan tällaisia kenkämerkkejä, jotka pitävät tietyistä perusmalleistaan kiinni vuodesta toiseen tuoden niihin aina vain uusia värejä. On niin helppo hankkia kenkiä joiden lestin on jo käytössä hyväksi havainnut. En tiedä uskallanko edes vilkaista mitä sävyjä syksyksi on tarjolla..

Lydia-mekko on itselleni ilman vyötä hieman hölmön pituinen. Mutta kyllähän se varsin mukavalta ja huolettomalta lomamekolta tuntui noin vapaasti ollessaan. Mekon malli on kovin suora, joten senkin vuoksi koen vyön olevan itselleni hyvin tärkeä, jotta ei viimeisetkin muodot katoa.

Mutta vaikka pidänkin leningistä enemmän vyön kanssa, uskon että sitä tulee kyllä käytettyä toisinaan näin rennomminkin. Ei figuuri ja pituus kuitenkaan niin huono ole, sillä mekko on kepeä ja laskeutuu kauniisti. 

Maiharit sopivat mekkoon tosi kivasti. Voisin kuvitella mekon syksymmällä samojen kenkien, paksujen sukkisten ja pitkän pehmoisen villatakin kanssa.

Yksi seuraaja muuten kysyi Instagramin puolella, että mitä mieltä olen, voiko tämän mekon pukea rentoihin kesähäihin. Sanoisin, että kyllä voi, jos se tuntuu oman tyyliseltä. Kunhan vaan valitsee asusteet huolella ja niillä upgreidaa asukokonaisuuden riittävän juhlavaksi. 

Itse näen suurimman osan näistä Marimekon printtimekoista enemmän arkivaatteina ja puen häihin mieluummin jotain selvästi juhlavamman oloista, mutta se on siis ihan vain mun henkilökohtainen tyylivalinta. Monelle muulle tämä sama mekko voikin olla hyvinkin juhlava riippuen omasta arkityylistä. Eli asusteet kun on kunnossa, niin näin nätti mekko taipuu kyllä moneen, myös sinne kesähäihin!

Kuvat: Noora Näppilä


Tags:
2 Comments
  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Oletko kotoisin Kajaanista? 

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Uskomattoman hyvän näköinen mekko. Mä en ole koskaan Marimekon kuosileninkejä testannut, koska ne on olevinaan näyttäneet mummoilta ja Muumimammoilta. Mutta tämä on jotain ihan muuta. Tarttis vissiin testata 🙂

Post A Comment