Kokomusta asu kahdella tapaa – näin pienillä asioilla vaatteet huijaavat vartalon mittasuhteita

”Minä olin vielä joitakin vuosia sitten sellainen kokomustiin pukeutuja, mutta sittemmin minusta on tullut melko…. värikäs”, kerroin yleisölle eräässä tilaisuudessa viime viikolla ja kesken virkkeen muistin päälläni olevan juurikin sitä kokomustaa. Lausuntoni ei siis ehkä vaikuttanut kovinkaan uskottavalta. 😀

Vaikka edelleen turvaudun toisinaan (etenkin reissatessa pakkaamisen helppouden vuoksi) mustaan, on päästä varpaisiin mustat asut nykyään vähemmistössä pukeutumisessani. Ikuistin kuitenkin viikon sisään kaksi tässä postauksessa nähtävää asua, kun innostuin käyttämään samaa housujen ja puseron muodostamaa pohjaa kahdessa eri tilanteessa ja kahdella eri tavalla.

¨

Vuosi sitten ostamani Samoonin hapsupaita sopii loistavasti kokomustaan pukeutumiseen, sillä hapsut tuovat asuun kivaa struktuuria ja liikettä!

Perjantai-iltana Asan keikalle suunnatessa yhdistin hapsupuseron pehmeisiin mokkaa imitoiviin legginsseihin, korkkareihin ja pitkään jakkuun. Kuvista puuttuu mukana ollut leopardikuvioinen olkalaukku. 

Muutamaa päivää myöhemmin hyvödynsin samaa pusero + legginssit -pohjaa suunnatessani luentokeikalle. Vaihdoin kengät mataliin espadrilloihin, takin lyhyempään bleiseriin ja juhlavat korvikset värikkäämpiin. Tuloksena rennompi ja hieman androgyynimpi kokonaisuus. 

Minusta on aina tosi kiva vertailla miten pienillä muutoksilla saa pukeutumisessa aikaan isoja eroja. Vaikka alla on ihan samat kamppeet, muuttaa kokonaisuus ilmettään kenkien ja takin vaihdolla valtavasti. Ja vaikka vartalokin on vaatteiden alla ihan sama, kiinnittyy huomio ihan eri kohtiin asun mittasuhteiden muuttuessa.

Tykkään pitkän jakun ja korkkareiden luomasta linjakkuudesta ja pituuden illuusiosta, mutta samaan aikaan pidän toisen asun rennosta ja huolettomasta fiiliksestä ja siitä, että jalat jäävät kokonaan esiin. Lyhyemmän yläosan kanssa vartaloni todellinen malli (Y) korostuu. Ylävartaloni on jalkoja lyhyempi ja se näkyy. Pitkä takki puolestaan optisesti pidentää ylävartaloa. 

En lähde arvottamaan kumpaakaan toista paremmaksi, vaan ajattelen, että mittasuhteilla on hauska leikkiä. Vihaan pukeutumisoppaissa alati toistuvaa termiä ”tasapainottaa”. On tympeä ajatus, että olipa vartalon malli mitä hyvänsä, tulisi sitä neuvojen mukaan aina yrittää tasapainottaa kohti täydellistä symmetriaa. Miksi?? Miksi lyhyttä ylävartaloa olisi aina pidennettävä, pitkiä käsiä lyhennettävä ja ylä- ja alavartalon epäsuhtaa tasapainotettava? 

Mun mielestä ei todellakaan tarvitse, mutta vaatevalinnoilla ja mittasuhteilla pelaamisella voi halutessaan luoda kulloiseenkin fiilikseen ja tilanteeseen sopivan optisen illuusion ja olemuksen.

Hapsupusero – Samoon / Legginssit – Lindex / Pitkä jakku – KappAhl XLNT (saatu) / Korkosandaalit – Pavement (saatu) / Sulkakorvikset – Viaminnet (saatu)

Lyhyt pellavableiseri – Marks & Spencer / Espadrillot – Macarena / Värikkäät korvikset – La Kiva (saatu)

 

Pitäisi ehkä vielä huvin vuoksi kokeilla miltä asut, tai pikemminkin mittasuhteet, näyttäisivät, jos kengät vaihtaisi päittäin. Tai no, kyllähän sen jo pystyy ihan kuvittelemaankin, mutta voisi joskus kyllä toteuttaa jotkut vertailukuvat. Nämä vartalon ja vaatteiden mittasuhteet kun ovat mun mielestä ihan älyttömän kiinnostava ja tärkeä asia.

Kumpi kokonaisuus on sun suosikki?

 

 


Tags:
13 Comments
 • Hennu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Molemmat kyllä kivoja. Mutta tuo pitkä bleiseri jotenkin iskee! Tykkään jotenkin tosi paljon nyt pitkälinjaisista vaatteista. Tuollaisen haluaisin itsellenikin. Onko kyseessä uusi vai vanha vaate eli kannattaako mennä kauppaan katselemaan?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Tää on valitettavasti jo puolitoista vuotta vanha tää KappAhlin jakku. Mutta kyllä saman tyyppisiä löytynee kaupoista nytkin.

 • Heta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä tykkään kovasti tuosta lyhyemmästä versiosta :).

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Molemmat hyvät, tuo asu pidemmällä takilla inasen parempi. Minä oon ihastunut pitkiin neuletakkeihin, niitähän on nykyisin tarjolla paljon. Olen 152 senttiä pitkä (eiku lyhyt) niin ei varmaan ”sais” käyttää, kun vartalon mittasuhteet… 😀

 • Runo
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mittasuhteet näyttävät paremmilta pitkän jakun kanssa

 • mustamamma
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tuossa puserossa on vielä alavartaloa pidentävä linja, joten korkkareiden kanssa tuo lyhyt jakku -versio näyttäisi ehkä turhan epätasapainoiselta. Itse tykkään enemmän tuosta pitkän jakun yhdistelmästä, ja tuo hapsupaita on kyllä kiva : )

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Molemmat on niin tosi hyvät, etten osaa päättää!! Eri tyyliset, mutta erittäin toimivat. Pitkä jakku on enemmän bisnes, lyhyt taas rennompi.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tykkään vähän enemmän tuosta pitkästä jakusta, mutta kumpikin on tosi hyvä. Ne sopivat eri tilanteisiin.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Molemmat on tosi kivoja enkä osaa valita. Toimivat varmaan syksymmällä hyvin maihareiden vaikka Martensien kanssa. ja hapsupaita on ihana!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Totta, ainakin tuon lyhyemmän bleiserin kanssa menis mun mielestä kivasti maiharitkin!

 • atomia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tosi kivat asut, tykkään noista mustan eri sävyistä ja hapsujen liikkeestä. Lyhyempi versio on minun mieleeni juuri rentouden takia ja mikseivät korkkarit siihenkin istuisi. 

 • priscamelda
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Legitimate Custom Coursework Services you acquire from the firm are of an unmatched standard for we produce the best Custom Coursework Writing Services and Professional Coursework Writing Services.

 • priscamelda
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  When deciding on the best Cheap Research Paper Services company  you should consider Legitimate Custom Research Paper Service company to handle all your Custom Research Paper Services in USA.

Post A Comment