Vaatepettymys, asuonnistuminen ja ajatuksia kauneudesta

Tänään se alkoi, neulemekko- ja saapaskausi! Ja miten ihanalta se tuntuukaan.

Syksyssä parasta on ehdottomasti pehmoiset ja lämpimät neuleet. Kotona pukeudun kashmirhousuihin ja -puseroon, vedän villasukat jalkaan ja kiskon sohvalla viltin ylle. Ihmisten ilmoille lähtiessä mukava, lämmin ja edustuskelpoinen syntyy helpoimmin kauniista neulemekosta ja saappaista.

Kashmirin lisäksi olen suuri merinovillan ystävä. Tein viime viikolla somemainosten innoittamana tilauksen Pierre Robertille. Etenkin alusvaatteistaan tunnetun merkin syysmalliston merinovillahousut, kitaisuneuleet ja -mekot vaikuttivat todella houkuttelevilta. 

Heti paketin saavuttua ihastus olikin suuri. Materiaalit olivat miellyttäviä ja koot riittäviä. Pettymyksen vuoro oli kuitenkin jo seuraavana päivänä, kun bongasin uutukaisista neulehousuistani takamuksesta reiän ja haaroissa minua kauhistutti jo parin tunnin käytön jälkeen hirmuinen kasa nyppyä. Kyllähän neulevaatteet nyppyyntyy kulutukselle altistuvista kohdista, mutta tämä oli vähän liian nopeaa. :/

Onnekseni reklamaatiooni vastattiin hurjan nopeasti ja se hoidettiin loistavasti. Olen toki harmistunut niistä housuista (koska olisivat olleet hurjan ihanat), mutta yritys antoi itsestään hyvän ja positiivien kuvan asiakaspalvelullaan. Ei se haittaa, jos joskus tapahtuu virhe tai tuote tuottaa pettymyksen, se miten ongelmatilanteet hoidetaan, ratkaisee sen uskallanko luottaa heihin uudelleen. 

Otin nyt tänään käyttöön tämän samassa paketissa tulleen kietaisumekon ja seurailen nyt sitten silmä tarkkana, että miten tämän vaatteen materiaali käyttäytyy. Epäonnen housut olivat 100% merinovillaa kun taas tämä mekko on 55% merinoa ja 45% tenceliä. Eli on ominaisuuksiltaankin erilainen kuin herkkä täysmerino.

Luotetaan siis, että pöksyt olivat harmillinen maanantaikappale ja tämä mekko osoittautuu kestäväksi. Sille nimittäin olisi paljon käyttöä koska se on niin mukava ja kaunis. Tunsin mekossa oloni naiselliseksi ja tyylikkääksi ja siinä on luottovaatteen potentiaalia. 

Tänään oli kaikin puolin sellainen ”rakastuin omaan peilikuvaani” -päivä. Ei ulkonäössä mitään erityistä ollut, mutta oli vaan tosi nätti olo. Ehkä se oli tuo mekon kaunis syksyinen sävy, joka sai tuntemaan olonsa jotenkin uudeksi ja raikkaaksi!

Me muuten puhuttiin eilen muotinäytöksen takahuoneessa naisten kanssa siitä, että minkä ikäisenä kukin on kokenut olevansa kauneimmillaan. Oli ilahduttavaa kuulla miten moni koki sen hetken olevan juuri nyt. Tämä vastaus kuului etenkin porukan 30-40 vuotiaiden naisten suusta. 

Juuri sellainen fiilis on itselläkin. Aina mä olen naamani kanssa ihan hyvissä väleissä ollut, mutta viime vuosina peilikuva on tuntunut erityisen hyvältä. En tippaakaan haikaile, että näyttäisimpä samalta kuin vaikka 25 vuotiaana.

Toki sellaisiakin muutoksia ulkonäössä on vuosien aikana tapahtunut, joihin on ollut hieman totuttelemista ja jotka eivät saa hyppimään riemusta (esim maan vetovoiman vaikutus joihinkin vartalon osiin ja saamarin pigmenttiläiskät!!), mutta niistäkin huolimatta tuntuu, että kokonaisuutena mennään plussan puolella. Sen minkä on tissien asennossa menettänyt, on kenties saanut jonkinlaisessa iän tuomassa karismassa takaisin. 

Vaikka en suurista ulkonäkökriiseistä kärsinyt nuorempanakaan, niin kyllä mä muistan parikymppisenä hetken aikaa tunteneeni jonkinlaista alemmuudentunnetta monien ystävieni rinnalla. Sen ikäisenä kun moni mittaroi itseään paljon enemmän muiden ihmisten mielipiteiden ja reaktioiden mukaan, niin itse koin esimerkiksi poikien silmissä olevani lähinnä ilmaa, kun taas porukkamme muilta mimmeiltä ei kosiskelijoita puuttunut. 

Onneksi ne fiilikset meni aika nopeasti ohi ja tajusin, että itsetuntoa voi ja kannattaa rakentaa ihan jonkun muun varaan kuin sen, että saanko pojanklopeilta huomiota viikonlopun baarireissulla. Toki siitä tulee kiva fiilis, jos joku minun mielestä kiva tyyppi osoittaa pitävänsä mua viehättävänä, mutta kyllä se oma mielipide peilikuvasta pitää muodostaa ihan itse. Tykkäänkö minä minusta? Viihdynkö minä omissa nahoissani? 

Mekko – Pierre Robert

Toppi – Junarose (saatu)

Saappaat – Högl (saatu)

 Laukku – DAY

Korvikset – Liv by Linda (saatu)

 

Kyllä se useimmiten sitten olemuksessa näkyy positiivisesti, kun voi vastata em. kysymyksiin kyllä. Sain itse aivan ihanaa palautetta eilisen muotinäytöksen jälkeen, kun muutamakin ihminen sanoi, että ”olipa ihana katsoa, kun sinä selvästi nautit siellä lavalla ja olit niin iloinen”.

Kommentti ilahdutti minua kovin. Että ei puhuttu niinkään ulkonäöstä vaan siitä positiivisesta fiiliksestä mitä ilmeisesti onnistuin yleisöön välittämään. Puhuminen kauneudesta onkin loppupeleissä oikeastaan aika turhaa, sillä se on pelkkää pintaa ja sellaisenaan katoavaista. Tärkeämpää on mun mielestä olemus, se kun koostuu paljon enemmästä kuin vain symmetrisistä kasvon piirteistä, hohtavista hampaista ja missiorganisaation hyväksymästä vartalosta. 

Vaikka vaatteet ovatkin konkreettisesti pelkkää pintaa, niin kyllä tällainen erityisen hyvän tuntuinen asu siis vaikuttaa myös siihen isompaan kuvaan, eli olemukseen. Tässä mekossa ja korkosaappaissa olo oli mukava ja ryhti oikeni ja se sai iskemään silmää peilikuvalle. 

 


28 Comments
 • Khissu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tuon mekon väri on niin upea!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upea asu! Kuinka usein peset merinovillaisia vaatteita? Tekis mieli kans hankkia mutta pesuohjeissa on usein että tuuletusta vaan ja harvoin pesua. Töissä pidän yleensä pari päivää samaa yläosaa ja sitten pesu niin vähän mietityttää tuo.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Pesen merinovilla- ja kashmirpuseroita ja mekkojani Vain muutaman kerran vuodessa. Jos ei ole näkyviä tahroja niin tuuletus kyllä riittää. Asiaa auttaa myös se että käytän neuleiden alla lähes aina alustoppeja joten neulevaate ei ole useinkaan suorassa kosketuksessa ihoon

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minulla vähän vastaava kokemus Pierre Robertin laadusta, tässä tapauksessa kyse oli miesten boksereista. Yllättävän lyhyen ajan sisään useampiin housuihin ilmestyi reikiä, varmaankin juuri kulutusherkkiin kohtiin, mutta esim. Black Horseihin ei ole ikinä tullut reikiä. Laittoi arvelemaan merkin laatua, eikä tämä postaus sille mielikuvalle kauhean hyvää tehnyt, vaikka reklamaatio olikin siis hyvin hoidettu 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No voihan harmi. Minä nyt tarkkailen tätä mekkoa silmä kovana ja toivo , että tää lunastaisi odotukset eikä tuottaisi pettymustä 😐

 • Tarjali
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moikka Veera,

  hyppisin riemusta, jos kokoaisit ”capsule warderobyn” ja julkaisisit sen. Tykkään niin paljon sinun tyylistäsi ja värimaailmastasi. Ja mitä nähtävämmin printtaisin sen julkaisun ja rakentaisin oman syysvaatekaappini sinun mallisi mukaisesti 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mä en kyllä voi yhtään kuvitella itseäni kapselipukeutujaksi, mutta voisin mä toki harkita kokoavani jonkun mielikuvituskapselin. 😄

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ~ 20 kiloa painoa pois ja vaatteet rupeaa näyttämään kauniilta.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kirjallinen ilmaisu ei selkeästi ole sun juttu. Mut kiitos päivän nauruista. Mun vaatteet eivät onneksi loukkaantuneet. 😂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hieno mekko ja saappaat! 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Tykkään kans hurjasti molemmista. Noi saappaat on parhaat mekkokengät syksyyn ja talveen!

 • Muhkis
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näytät todella säteilevältä noissa kuvissa! Myös mekko ja etenkin sen väri on upeat!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Älyttömän kivat vaatteet. Toivottavasti säilyisi nypyttömänä tuo mekko.Ihan täydellisen pituinenkin se on.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana ja lämminhenkinen tuo kietaisumekko. Viime viikolla tilasin itselleni viininpunaisen collegetakin, siinä ei ole kiinnitystä, vaan avoin. Mutta kaukaa se viininpunainen väri näyttää ruskealta ja läheltä se näyttää oikealta väriltä, eli viininpunaiselta. Kysyn, onko ruskea negatiivinen väri? En ole nähnyt kenenkään käyttää ruskean väristä vaatetta. Opettelen juuri valitsemaan värin mukaan vaatteita ja pullukkana opettelen valitsemaan vaatteita, mitkä saa hoikistumaan. Mitä mieltä olet ruskean väristä?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No eihän yhtään mikään väri ”hoikista”. Kyllä vaatteen leikkauksella, mallilla ja koolla on paljon isompi merkitys sille millaisen vaikutelman asu kantajansa vartalosta luo. Mä en itse ole suuri ruskean sävyjen ystävä, mutta jos itse siitä väristä pitää, ei ole mitään syytä olla sitä käyttämättä. Ihan siis omaa mielipidettä kuunnellen valitsemaan vaatteita ja niiden värejä!

 • smettis
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  IHANA, ainakin sinun päälläsi? Minkä merkin sukkahousuja käytät, olisiko laittaa linkkiä?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mun suosikkisukkiksia on mm Voguen plus size sukkikset, H&M:n äitiyssukkahousut ja Marks & Spencerin Supersoftit.

 • Iina / MouMou
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tää on kyllä niin pöhkö kaava, että jos joku kirjoittaa, miten tunsi itsensä kauniiksi, olonsa hyväksi tai itsetuntonsa nousevan jossakin vaatteessa, jonkun on PAKKO tulla ”tiputtamaan maanpinnalle” jollakin kitinäkommentilla! 😀 (Toivottavasti sun vaatteet otti silti kommentin huumorilla.)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mun vaatteet onneksi tietää että mä tykkään heistä sellaisena kuin ovat 😄

 • alisa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihan pöhkö kaava tuokin, että kiinnittää huomionsa nimenomaan siihen negatiiviseksi tulkitsemaansa kommenttiin. Eikä tuntemattomien kommentoijien ei-niin-ylistävien heittojen kai enää pitäisi haitata, jos on jo kauemmin blogannut, tai sitten on väärällä alalla : )

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ja se se vasta hölmöä onkin, että joku vieras ihminen sitten vielä alkaa täällä tulkitsemaan että miten bloggaaja mahdollisesti kommentit tulkitsee. 😂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mitä kokoa mekkosi on? Kysyn, jotta osaisin tilata oikeaa kokoa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   XL

 • alisa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Paino sanalla _kai : D Ja minusta siis on hienoa, jos viihtyy vaatteissaan. Senkin voi tulkita miten tahtoo : ) 

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana asu ja oot tosi kaunis!

 • Meri-Tuuli
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olet kyllä ehdottomasti epäaidoin ihminen mihin olen netissä törmännyt. Sun huono itsetunto ja epävarmuus on niin näkyvää että pahaa tekee. Kaikki sussa on epäaitoa. Ei ihme että se erokin tuli, enkä ihmettele jos ja kun jäät yksin. Huhhuh.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olisi kiinnostavaa kuulla minkälainen mekon laatu on ollut! PR:n instassa on ollut jonkin verran negatiivista palautetta Skavlanin kokoelman laadusta, vastaavaa kuin sinun housujen kanssa.

 • priscamelda
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Students can freely require Custom Research Paper Services to enable them to complete their Customized Research Papers and College Research Paper Services.

Post A Comment