Täydelliset ulkoiluhousut pluskokoiselle ja kotimainen merinovillaneule

-Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit merkitty *-merkillä-

Koen vaatteiden löytämisen omassa koossani pääasiallisesti suht helpoksi. Valikoimat ovat omassa n. 48-50 vaatekoossa laajentuneet viime vuosina valtavasti ja moni vaatemerkki tuntuu ottaneen pikku hiljaa paremmin huomioon myös pluskokoiset.

On kuitenkin joitakin kamppeita, joiden etsiminen on vielä viime vuosinakin tuottanut hieman päänvaivaa itselleni ja saamieni viestin mukaan myös monelle muulle plussalle. Hankalaksi koettuja tuoteryhmiä on erilaiset urheilu- ja ulkoiluvaatteet.

Itse olen jo monta vuotta kaipaillut oikeasti hyviä ulkoiluhousuja. Usein ongelmana on ollut se, että sopivan vyötärön ympäryksen mukana tulisi liian pitkät ja lepattavat lahkeet. Tai jos malli ja koko olisivatkin ihan jees, niin materiaalit ja laatu eivät ole kohdanneet tarpeitani.

Täydellisten pöksyjen puutteessa on tullut sitten tyydyttyä ’vähän sinne päin’ –ratkaisuihin, joihin ei ole kuitenkaan viitsinyt paljoa rahaa laittaa. Mutta nyt kuulkaa löytyi ”ne oikeat”.


Otin muutama viikko sitten taas pitkästä aikaa vähän aktiivisemman otteen housujen etsintään, koska halusin löytää hyvät housut ennen marraskuun alussa koittavaa jahtiviikonloppua. Metsässä on kivempi töröttää, kun kamppeet on kunnossa.

Niin epätoivoiselta kuin kaikkien kriteerieni täyttävien ulkoiluhousujen löytyminen olikin vuosien saatossa, nyt homma kävikin ihan naurettavan helposti. Kävelin Scandinavian Outdooriin, kysyin mitä löytyy omassa koossani, sain käteeni yhdet pöksyt, sovitin ja ihastuin.

Olin varautunut tilailemaan nettikaupoista muutamia eri vaihtoehtoja sovitukseen, sillä monella merkillä suurimmat koot näyttivät mittataulukon olevaan just ja just sillä rajalla, että meniskö itselleni. Mutta kun sain nämä Haltin plusmalliston Pallas Warm X-Stretch -housut jalkaani, päätin että en edes ala enää hukkaamaan aikaani testailemalla muita.

Samaa Pallas-housua löytyy myös normaalimitoituksella! Ja tietenkin useammassa värissä kuin meille plussille, joille on tarjolla vain musta ja pinkki.

Itselleni housuissa on hurjan tärkeää se, että kaikki kyykkiminen onnistuu ilman, että housuja tarvitsee sen vuoksi jotenkin asetella ja oikoa. Kamera kädessä puuhaillessa ei kädet eikä kiinnostus riitä vaatteiden korjailemiseen.

Useissa aikojen saatossa sovittelemissani ulkoilupöksyissä mitoitus on kuitenkin ollut itselle siten vääränlainen, että jos vaate on ollut vyötäröstä sopiva ei reisille ja hanurille ole ollut riittävästi tilaa muuhun kuin nätisti seisoskeluun.

Mutta ai että, nämä housut jalassa huokailin eilenkin pitkin työpäivää miten mukavat ne ovat kaikinpuolin olinpa sitten pystyssä, kyykyssä tai kontallani. Siihen on syynä se, että esimerkiksi polvien kohdat on muotoiltu usemmista palasista, joten ne antavat tilaa liikkeelle.

Housut ovat yhdistelmä kahta erilaista stretch-materiaalia (molemmissa polyamidi ja stretch, mutta eri suhteilla). Ne ovat joustavat, hengittävät ja kosteutta hylkivät. Pehmeäksi harjatun sisäpinnan ansiosta ovat miellyttävät jalassa ihan sellaisenaankin ilman aluskerrosta.

Omat housuni ovat kokoa 46+ ja alle mahtuu hyvin kerros tai parikin lämmikettä. Eli vaikka eivät olekaan mitenkään paksut pöksyt, niin uskon pärjääväni näillä talvellakin varsin hyvin, kun alle kiskoo vaikkapa merinovillaa.

Koot siis ovat reilut, kuten ehkä huomasittekin. Minulle 48-50 kokoiselle nuo 46+ -housut ovat vyötäröstä hieman jopa väljät, mutta kiristysnauha auttaa asiaan. Ja mitä pituuteen tulee, niin mulle 168 senttiselle on kerrankin lahkeetkin ihan sopivat! (Viimeisimpiä tuulihousujani olen joutunut kääntämään vyötäröltä kaksi kierrosta, jotten kompastuisi lahkeisiini.)

Minua ilahduttaa myös housuista löytyvät useat taskut: kaksi sivutaskua ja kaksi reisitaskua ja kaikki vetoketjullisia. Saan näppärästi vaikka vara-akun ja milloin mitäkin rompetta ujutettua taskuihin.

Housut – Halti / Neule – North Outdoor (saatu) / Kengä – Merrell (saatu) / Huivi – Becksödergaard / Panta – KN Collection (saatu)

Miten voikin ihminen olla näin onnellinen ulkoiluhousuista! *Perusmitoituksella housua on saatavana kokoon 46 saakka ja tilavammalla plusmitoituksella koot 38+-50+.

Vaikka olenkin ehtinyt käyttää pöksyjä vasta muutaman kerran, niin uskallan jo nyt sanoa, että nämä on parhaat ulkoiluhousut, jotka olen koskaan omistanut. Hallelujah, että löysin ne!

Lämpötila oli eilen vain pari astetta plussalla ja työpäivään sisältyi mm. futismatsin kuvaamista, joten päälle oli valittava lämpöistä. Housujen alle kiskaisin trikoolegginssit ja yläosana takin alla minulla oli North Outdoorilta saamani merinovillaneule.

Toinen asia, mitä ei ole aina ollut helppo löytää pluskoossa, on ollut hyvistä luonnonmateriaaleista tehdyt perusneuleet. North Outdoorin Made in Finland -malliston 100% merinovillaneuleita saa kokoon XXL saakka, joka mahtuu hienosti tällaiselle tissevälle 50 kokoiselle.

Oman neuleeni nimi on Kaski, saatavilla on myös muutama muu neulepuseromallia ja naisille myös yksi neuletakki. Ainakin eiliseen keliin tämä neule oli softshelltakin alla juuri loistava valinta.

Ja koska merinovilla on materiaalina todella miellyttävä ja hengittävä, oli fiilis koko päivän hyvä ja lämpötila sopiva, rämminpä sitten kamerakamat selässä metsässä, kyykin jalkapallokentän laidalla tai väistelin mailoja kiekkokaukalon reunalla. Tästä puserosta tulee varmasti talvella etenkin ulkoilua vaativien kuvaustyöpäivien suosikki.

Ainoa pienen pieni miinus neuleessa tulee sen omaan makuuni hieman liian korkealle nousevasta pääntiestä. Mutta totuin kyll hetken käytön jälkeen siihenkin vaikka se ihan aluksi hieman ”kurkkua kuristi”. Pitänee laittaa NO:lle toivetta, että seuraavaksi naisillekin v-pääntiellä varustettua neuletta tuotantoon!

Työpäivä sujui siis näissä kamppeissa muuten aivan loistavasti, mutta en löytänyt aamulla kiireessä mun kuvausräpikkäitä, joten näpit oli todella kohmeessa futista kuvatessa. Tänään sitten kaivelin kaikki kesäteloilla olleet hanskat, päähineet ja villahuivit paikoilleen eteiseen, jotta ei toistu sama tilanne enää toiste tälle syksylle.

Mun ulkoilu-univormusta ei tullut sitten yhtään mitään muuta kuvaa takin kanssa kuin tämä missä vasta testaan kameran wifin toimintaa. Mutta mulla on ollut jo pari vuotta siis käytössä tuo *Elloksen softshell-takki, jonka kanssa olen pärjännyt hyvin talvellakin, kun on oikeanlaiset kerrokset alla. Takista lisää kuvia ja fiiliksiä TÄÄLLÄ.

 

Tällaisilla kamppeilla siis ulkoilee ja työskentelee tämä plussa. Kommenttiboksiin voi heittää vinkkejä muista hyväksi havaituista ulkouílukamppeista, niin muutkin voivat niistä hyötyä!

 


17 Comments
  • Ellenne
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Minullakin on tänä vuonna ollut haussa ulkoiluvaatteita, about koossa 50/52. Yllättävän hyvin alkoi alkukankeuden jälkeen löytämään. Esim. Elloksella Áhkká, Torstain plussamallisto ja mainitsemasi Halti. Etenkin Áhkkássa on kokoja pitkälle ja ovat olleet laadukkaita (tosin hintakin on hyvä, mutta onneksi on Elloksen alekoodit olemassa). Kuori- ja softshellhousut, toppatakit ja vedenpitävät ulkoilutakit löytyvät tosi hyvin näiltä.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Multa löytyy kans jotain Ahkkaa, esim tuulitakki ja -housut, mut ne on just ne tässäkin jutussa mainitut kilometrin liian pitkät. 😂

  • VeeKoo
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Haltin omistama Raiski tekee myös plussakokoisia ulkoiluvaatteita. Ostin merkin tuulen ja veden pitävät Pine + -kuorihousut, joilla olen pärjännyt talvellakin, kun alla ovat lämpimät legginsit. Vaikka pöksyt eivät olleet joustavaa materiaalia, niin ovat mukavat päällä. Tykkään myös, että kuminauhavyötärön lisäksi on nauhat, joilla housuja voi kuroa sopivammiksi vyötäröltä. Housujen pituus oli mielestäni ok, kun niiden lahkeissa oli kuminauhat. Tykkään, kun housunlahjetta voi pussittaa nilkasta. Pituutta minulla on 165 cm ja housuissa käytän kokoa 48, yläosassa 48/50.

  • Vastauksesta kiitollinen
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos näistä! Todellisia vaikeuksia on nyt löytää hihallista löysää takamuksen yli ulottuvaa treenipaitaa zumbaan, latinokseen ym. treeneihin ja eritoten muuta kuin punaisen sävyjä!

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Miten nuo Haltin housut käyttäytyvät kerrastohousujen kanssa? Siis, kun kerrastot ovat usein sellaista ei-luistavaa kangasta, niin tarraako Haltin housujen sisäpinta kerrastohousuihin kiinni? Se on usein itselläni ongelma noiden pehmeällä sisäpinnalla olevien ulkohousujen kanssa.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Ainakaan niiden urheilutrikoiden kanssa minkä kanssa ehtinyt nyt käyttää, en ole huomannut minkäänlaista tarraamista. Että riippunee toki sitten välikerraston matskusta. Pitääpä kokeilla tänään illalla esim mun merinovillakasareiden kanssa. Raportoin sit tähän jatkoksi.

      • Veera
        Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

        Testailin kotona parien eri merinopitkisten kanssa ja en huomannut mitään kummempaa tarrautumista. Hyvin onnistui kyykkäileminen edelleen .

  • Maisa
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mulla on noi samat Haltin housut! Samaa mieltä, että parhaat ulkohousut koskaan. Löytyi vielä puoleen hintaan urheiluliikkeen lopetusmyynnistä. Aikaisemmat on olleet melko joustamatonta kangasta, joten eivät istu, ainakaan vyötäröltä. Ja leveät lahkeet hankautuu rikki lahkeen sisäosasta alhaalta. Nämä Haltin housut istuu vyötäröltä täydellisesti koossa 44+, pituus on sopiva 180 senttisellekin kun ovat nilkasta kapeat. Mulla taitaa olla kyllä extra-pitkä malli. Leggarit voi näillä keleillä laittaa alle, ei kinnaa yhtään. Kyykkiminen on helppoa, ilman että on selkä ja puoli takamusta paljaana.
    Talveksi on sitten oikeat toppahousut, niillä tulee vedettyä ulkona jos on vähänkin pakkasta, lenkit koiran kanssa pari kertaa päivässä.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      joo kuulostaa kyllä siltä että ne on oltava jotkut pidemmät versiot kuin nää mun housut 😄

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiva postaus, kiitos! Kun pituutta on vain 150 ja painoa sen verran, että vaatteissa 44-46 niin on ankeaa etsiä juuri housuja. Varsinkin olisi mahtava löytää (mieluiten merinovillaiset) pitkikset, joiden lahje ei olisi metriä. Onkohan jossain sellasia vajaamittaisia kerraston housuja?

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Hmm.. tähän mulla ei kyllä ole vastausta. Mutt jos tulee vastaan, niin vinkkaan kyllä!

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Parempi tuollainen päätie on isotissiselle v-aukkoisen venuttaisit vain piloille

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Ok, mulle onkin ihan uusi tieto että pääntien malli vaikuttaa siihen miten paita venyy 😂😂

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos vinkistä!
    Jos saa toivoa, niin mielelläni lukisin myös vinkkejä siitä, mistä ihmeestä omenavartaloinen pluskokoinen löytää istuvat tavalliset housut! Vaikkapa tavalliset mustat kapeat housut tai farkut. Itse olen kapeajalkainen, kapealanteinen, mutta vatsakas, eikä sopivan kokoisia housuja tunnu löytyvän yhtään mistään.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Pistän toiveen korvan taakse!

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Täällä yksi omenavartaloinem on siirtynyt täysin Laurien housuihin.

  • Hanna63
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mä ostin ton merinovillaisen neulepuseron. Se on AIVAN IHANA!!!! Mikä parasta se ei kutita ollenkaan ja on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin lämpöinen. Kiitos Veera et oot olemassa.
    Ylipäätän ulkoiluvaatevinkit kiinnostaa. Mulla on ylä- ja alaosa on eri kokoa ja olen lyhyt. Housut vaikea ostaa, koska lahjetta on metrikaupalla ylimääräistä. Nykyään niissä on lahkeissa kaikensorttista ripellystä ja kun ne lyhentää, niin menetät kaiken……

Post A Comment