Monikäyttöinen kevyttoppatakki pluskokoiselle

-Kaupallinen yhteistyö: postaus sisältää Ellos -mainoslinkkejä ja Zhenzi-takki saatu-

Mun syys- ja talvitakkikokoelma on tähän saakka koostunut pitkälti nahkartoseista ja erilaisista villakangastakeista. Toki naulakossa on aina roikkunut myös joku sporttisempi loimi työkeikkoja ja ulkoilua varten, mutta kevyttoppikset, untuvatakit sun muut eivät ole juurikaan kuuluneet siistimpään arkipukeutumiseeni. Ei ennen kuin nyt!

Kävin aiemmin syksyllä tutustumassa tanskalaisen plusmerkki Zhenzin tämän hetkiseen ja ensi kevään mallistoihin heidän showroomillaan. Merkki on itselleni ollut tähän saakka tuttu vain yhden omistamani keinoturkistakin verran. Ja toki olen pistänyt Zhenzin vaatteet merkille mm. Elloksen ja Klingelin valikoimia selatessa. Mutta nyt pääsin sovittelemaan ja hiplailemaan tuotteita ihan livenä.

Mitoitukseltaan ja kokotaulukoltaan Zhenzi on aika samanlainen kahden muun tanskalaisen, Junarosen ja Zizzin, kanssa. Merkin koot kattavat välin 42-56 ja itse 48-50 kokoisena sijoitun kaikissa näissä merkeissä hieman tuotteesta riippuen kokojen M ja L välille. 

Takki – Zhenzi (saatu) / Kengät – Minna Parikka / Huivi – Sokos / Korvikset – La Kiva (saatu)

Aiemmin en siis ole tämän tyyppisessä takissa kuljeskellut, mutta tämä kevyesti topattu tikkitakki on viimeisen kuukauden aikana osoittautunut varsin moneen asuun sopivaksi. On passannut, niin mekkojen kuin housujenkin kaveriksi, rentojen lenkkareiden tai siistimpien korkonilkkureiden kanssa. Olenkin käyttänyt sitä viime viikkoina enemmän kuin mitään muuta takkia. 

Pitkät toppatakit näyttävät mielestäni usein lähinnä makuupusseilta, mutta tämä on onneksi sen verran ohut, että tuolta mielikuvalta vältytään. Paksuutensa puolesta takki sopii hyvin nyt syksyyn ja leudoille talvikeleille. Kunnon pakkasten saapuessa kääriydyn sitten ennemmin villakangasloimiin paksumpien toppisten sijaan.

Mutta toisaalta kyllä ennustin, että ehkä mun maku on pikku hiljaa muuttumassa ja pian mä löydän itseni talvipakkasilla juurikin sellaisen vierastamani todella paksun untuvatakin sisältä. 😀

Mustan takin kanssa pukee mielellään värikkäitä tai vaaleita asusteita. Tämä vaaleanpunainen kissakuosinen puuvilla-viskoosi -huivi löytyi Sokoksen asusteosastolta ja keventää mielestäni kivasti pitkän mustan takin synkkyyttä.

 

Kuvat: Noora Näppilä

Tätä takkia on saatavilla mustana ja vihreänä. Huppua kaipaaville puolestaan löytyy saman tyyppinen, ihan kevyesti topattu takki sinisenä ja punaisena. 

Näissä viime viikolla Helsingissä napatuissa asukuvissa takin alta pilkistää jotain, mikä ansaitsee ihan oman postauksensa. Instassa minua seuraavat tietävätkin jo mistä on kyse, täällä blogin puolella kirjoittelen viime kuukausien siisteimmästä projektista seuraavassa postauksessa!

Ps. Elloksella näyttäisi vielä tiistaihin saakka saavan -25% alennusta tilauksesta, myös merkkituotteista, joten hyvä sauma vaikkapa takkiostoksille, jos meinaa syksyn viimassa paleltaa!


3 Comments
  • anonyymi
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Vau, oletpa hyvännäköinen ja naisellinen takissasi! No, minä ostin juuri sellaisen ”makuupussin” talveksi, lämmintä kun kaipaan. Siinä on vielä huppu, joten osaisitko neuvoa miten siihen laittaisin huivin? Saisi vähän piristystä.

  • T.m
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Nuo kengät on ihqut😍

  • Hncgu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kaunis ❤

Post A Comment